Galatopita este o budincă de griș foarte ușor de făcut, aromată, minunată atunci când nu mai știți ce desert să faceți. În 10 minute nici nu aveți ce să faceți, mai ales dacă folosiți un mixer de mână. Simplu, ușor, gustos, exact cum vă place!
Budincă de griș sau galatopita
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1.5 l lapte (3.5% grăsime)
250 g zahăr tos alb
5 ouă + 1 gălbenuș
50 g unt + unt pentru uns tava
210 g griș
3 plicuri de zahar vanilat
1 baton de scorțișoară
Coaja de la o portocală
sare
Cum să faceți
- Într-un castron, suficient de încăpător, puneți ouăle și un praf de sare. Amestecați cu mixerul câteva secunde, adăugați zahărul, vanilia și grișul. Mixați câteva minute.
- Încorporați laptele și, dacă vă plac gustul și aroma portocalei, puneți și coaja de la un fruct întreg.
- Puneți compoziția într-o oală, adăugați scorțișoara și fierbeți pe foc mic, amestecând mereu să nu se lipească. În câteva minute, compoziția se va îngroșa. Moment în care o turnați într-o tavă pe care ați uns-o cu unt moale. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 30 x 20 cm.
- Ungeți budinca de griș cu gălbenuș și dați la cuptorul încins în prealabil, la 200 de grade, aproximativ 45 de minute.
- Lăsați budinca de griș să se răcorească înainte de a tăia. Și dacă aveți și o dulceață de cireșe, cum am avut noi, să știți că e o combinație minunată!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete