fbpx

Budincă de griș sau galatopita

budincă de griș sau galatopita

Galatopita este o budincă de griș foarte ușor de făcut, aromată, minunată atunci când nu mai știți ce desert să faceți. În 10 minute nici nu aveți ce să faceți, mai ales dacă folosiți un mixer de mână. Simplu, ușor, gustos, exact cum vă place!

budincă de griș sau galatopita

Budincă de griș sau galatopita

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 1.5 l lapte (3.5% grăsime)

  • 250 g zahăr tos alb

  • 5 ouă + 1 gălbenuș

  • 50 g unt + unt pentru uns tava

  • 210 g griș

  • 3 plicuri de zahar vanilat

  • 1 baton de scorțișoară

  • Coaja de la o portocală

  • sare

Cum să faceți

  • Într-un castron, suficient de încăpător, puneți ouăle și un praf de sare. Amestecați cu mixerul câteva secunde, adăugați zahărul, vanilia și grișul. Mixați câteva minute.
  • Încorporați laptele și, dacă vă plac gustul și aroma portocalei, puneți și coaja de la un fruct întreg.
  • Puneți compoziția într-o oală, adăugați scorțișoara și fierbeți pe foc mic, amestecând mereu să nu se lipească. În câteva minute, compoziția se va îngroșa. Moment în care o turnați într-o tavă pe care ați uns-o cu unt moale. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 30 x 20 cm.
  • Ungeți budinca de griș cu gălbenuș și dați la cuptorul încins în prealabil, la 200 de grade, aproximativ 45 de minute.
  • Lăsați budinca de griș să se răcorească înainte de a tăia. Și dacă aveți și o dulceață de cireșe, cum am avut noi, să știți că e o combinație minunată!

Rețetă video

Tags: