fbpx

Capia cu brânză la cuptor

capia cu brânză la cuptor

Ardeii umpluți cu brânză, păstrați apoi la rece, sunt un antreu pe care mulți dintre noi îl pregătim, mai ales când vorbim despre mesele de sărbători. Dar ați încercat să-i și coaceți? Dacă nu, vă arătăm noi o rețetă, cea de capia cu brânză la cuptor, extrem de simplu de pregătit și foarte, foarte gustoasă.

capia cu brânză la cuptor

Capia cu brânză la cuptor

5.0 from 3 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 5 ardei capia (sau 6, în funcÈ›ie de dimensiunea tăvii)

  • 200 g brânză grasă maturată (de capră, telemea, Feta)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță mix ierburi aromatice greceÈ™ti

Cum să faceți

  • ScoateÈ›i codiÈ›ele de la ardei È™i curățaÈ›i-i de sâmburi
  • TăiaÈ›i brânza în cuburi, cam de 1 cm pătrat, adăugaÈ›i ulei de măsline È™i ierburi aromatice după preferinÈ›e (rozmarin, busuioc, fulgi de chili).
  • UmpleÈ›i ardeii curățaÈ›i cu compoziÈ›ia de brânză È™i puneÈ›i-i în tava tapetată cu foaie de copt. Mai puneÈ›i 1-2 linguri de ulei de măsline deasupra.
  • PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 grade C.
  • CoaceÈ›i aproximativ 40 minute.

Rețetă video

Tags: