fbpx

Cartofi cu usturoi la cuptor

cartofi cu usturoi la cuptor

Această garnitură uimitoare de cartofi cu usturoi la cuptor este atât de ușor de pregătit, încât suntem siguri că o veți găti și voi în curând.  Cartofii tăiați în felii subțiri, acoperiți cu un sos divin din usturoi și cimbru, la care se adaugă și parmezanul… o să vă placă, cu siguranță!

cartofi cu usturoi la cuptor

Cartofi cu usturoi la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 6 cartofi, măricei

  • 6 linguri de unt

  • 1 linguriță de cimbru

  • 3 caței de usturoi, dați pe răzătoare

  • 6 linguri de parmezan (grana padano)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 220 grade Celsius.
  • Puneți cartofii feliați (cu cuțitul sau cu ajutorul mandolinei) într-un vas mare cu apă rece.
  • Între timp, ungeți o tavă (cu diametrul de 24 cm) cu o lingură de unt.
  • Într-o cratiță potrivită ca mărime, încălziți untul rămas cu cimbrul și usturoiul, 1-2 minute la foc mediu. Dați deoparte și condimentați sosul cu sare și piper.
  • Scurgeți feliile de cartofi de apă și le uscați între prosoape de hârtie. Începând din centrul tăvii, aranjați un sfert din feliile de cartofi, pe care le suprapuneți parțial, acoperind fundul tăvii. Ungeți deasupra cu un sfert din sosul de unt și presărați două linguri de parmezan.
  • Repetați straturile, ultimul fiind de cartofi bine unși cu sos de unt aromatizat.
  • Gătiți descoperit, pe flacără, la foc mediu-mare, 5 minute, agitând ușor vasul din când în când pentru a preveni lipirea cartofilor. Acoperiți cu folie și dați la cuptor 20 minute.
  • Îndepărtați folia și mai coaceți încă 25-30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi și aurii.

Sfaturi

  • Dacă preferați cartofii foarte crocanți, scoateți compoziția de cartofi pe o tavă tapetată cu foaie de copt (vă puteți ajuta de două spatule) și o mai dați la cuptor 5-7 minute.
Tags: