fbpx

Cartofi cu usturoi la cuptor

cartofi cu usturoi la cuptor

Această garnitură uimitoare de cartofi cu usturoi la cuptor este atât de ușor de pregătit, încât suntem siguri că o veți găti și voi în curând.  Cartofii tăiați în felii subțiri, acoperiți cu un sos divin din usturoi și cimbru, la care se adaugă și parmezanul… o să vă placă, cu siguranță!

cartofi cu usturoi la cuptor

Cartofi cu usturoi la cuptor

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 6 6 cartofi, măricei

  • 6 linguri 6 de unt

  • 1 linguriță 1 de cimbru

  • 3 3 caÈ›ei de usturoi, daÈ›i pe răzătoare

  • 6 linguri 6 de parmezan (grana padano)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 220 grade Celsius.
  • PuneÈ›i cartofii feliaÈ›i (cu cuÈ›itul sau cu ajutorul mandolinei) într-un vas mare cu apă rece.
  • ÃŽntre timp, ungeÈ›i o tavă (cu diametrul de 24 cm) cu o lingură de unt.
  • ÃŽntr-o cratiță potrivită ca mărime, încălziÈ›i untul rămas cu cimbrul È™i usturoiul, 1-2 minute la foc mediu. DaÈ›i deoparte È™i condimentaÈ›i sosul cu sare È™i piper.
  • ScurgeÈ›i feliile de cartofi de apă È™i le uscaÈ›i între prosoape de hârtie. ÃŽncepând din centrul tăvii, aranjaÈ›i un sfert din feliile de cartofi, pe care le suprapuneÈ›i parÈ›ial, acoperind fundul tăvii. UngeÈ›i deasupra cu un sfert din sosul de unt È™i presăraÈ›i două linguri de parmezan.
  • RepetaÈ›i straturile, ultimul fiind de cartofi bine unÈ™i cu sos de unt aromatizat.
  • GătiÈ›i descoperit, pe flacără, la foc mediu-mare, 5 minute, agitând uÈ™or vasul din când în când pentru a preveni lipirea cartofilor. AcoperiÈ›i cu folie È™i daÈ›i la cuptor 20 minute.
  • ÃŽndepărtaÈ›i folia È™i mai coaceÈ›i încă 25-30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi È™i aurii.

Sfaturi

  • Dacă preferaÈ›i cartofii foarte crocanÈ›i, scoateÈ›i compoziÈ›ia de cartofi pe o tavă tapetată cu foaie de copt (vă puteÈ›i ajuta de două spatule) È™i o mai daÈ›i la cuptor 5-7 minute.
Tags: