fbpx

Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace

Despre ciorba de potroace putem spune că este un preparat cu adevărat tradițional românesc. Nu știm să mai existe ceva asemănător prin alte zări. De regulă, se pregătește din carne și organe de pasăre – pui, găină, cocoș, rață, gâscă, curcan.
I se mai spune și ciorba petrecăreţilor, mai ales după mese îmbelșugate ori după nopți de petrecere. Și pe cât e de de simplu de pregătit, pe atât e de gustoasă. Vedeți rețeta video pentru ciorbă de portoace!

Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

2

hours 
Timp total

2

hours 

30

minutes

Ingrediente

  • 700 g tacâm de curcan

  • 1 aripă de curcan

  • 3 pipote de curcan

  • 3 morcovi

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 păstârnac

  • 1/2 țelină potrivită

  • 1 ardei gras roșu

  • 2 cepe

  • 4 linguri de orez

  • 1 cutie de roșii tocate in suc propriu

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1,5 l zeamă de varză

  • Pătrunjel verde

  • Frunze de țelină

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți toate cărnurile într-un vas cu apă rece (am pus aproximativ 4l) și ceva sare. Aduceți la temperatura de fierbere și luați spuma care se formează. Lăsați pe foc până puteți străpunge foarte ușor carnea. Noi am fiert-o aproximativ 90 de minute.
  • Între timp, tăiați mărunt cepele și ardeiul gras. Puneți-le deoparte.
  • Separat, tăiați cubulețe rădăcinoasele și căliți-le în uleiul încins. Nu mai mult de 3-4 minute, cât să se înmoaie puțin.
  • După ce carnea s-a fiert, scoateți toate bucățile într-un castron. Strecurați supa fierbinte și puneți din nou pe foc. Adăugați legumele călite și lăsați să fiarbă 15 minute.
  • În acest timp, curățați carnea de pe oase (noi am îndepărtat și pielea, voi procedați cum credeți de cuviință) și feliați pipotele..
  • Puneți în supa care fierbe și ceapa și ardeiul gras, apoi carnea curățată, orezul și lăsați să fiarbă încă 15 minute.
  • După ce orezul a fiert, adăugați roșiile cu tot cu suc și zeama de varză. Dacă oala nu este atât de încăpătoare, scoateți câteva polonice de supă într-un alt vas, cum am făcut și noi.
  • După ce a dat un clocot stingeți focul. Am pus verdețurile tocate fin doar în farfurie și am mâncat ciorba de potroace cu pâine țărănească, smântână și ardei iute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Înainte de a folosi zeama de varză gustați-o, să știți cât este de sărată. În funcție de aceasta, aveți grijă la cantitatea de sare pe care o adăugați în timpul pregătirii ciorbei de potroace.
Tags: