fbpx

Cremă tartinabilă de legume

Cu felii de pâine prăjită, crutoane ori chipsuri sau grisine simple, cremele tartinabile de legume sunt o alegere sănătoasă. Le puteÈ›i cumpăra din magazine, dar È™tim că cele pregătite acasă vor fi infinit mai gustoase.  Și nici nu durează mult să le pregătiÈ›i, reÈ›eta de mai jos o să vă convingă.

Cremă tartinabilă de legume

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
t

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 2 ardei capia/ardei graÈ™i roÈ™ii

  • 1 ardei iute (opÈ›ional)

  • 1 È›elină mică

  • 1 ceapă

  • 1 dovlecel mic

  • 1 capățână de usturoi

  • Ulei de măsline

  • Ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, oregano)

  • Zeamă de lămâie (opÈ›ional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i legumele în felii potrivit de groase sau în bucăți potrivit de mari È™i le puneÈ›i într-o tavă. Căpățâna de usturoi o puneÈ›i întreagă.
  • StropiÈ›i cu ulei de măsline, 3-4 linguri, sare, piper È™i ierburile aromatice preferate. Noi am pus din toate. AmestecaÈ›i È™i daÈ›i tava la cuptor, la 200 de grade, 35-40 de minute.
  • După ce se răcoresc un pic, puneÈ›i legumele în vasul unui blender (sau într-un vas mai înalt în care puteÈ›i folosi mixerul vertical) È™i mixaÈ›i până transformaÈ›i legumele într-o cremă fină.
  • PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper. ÃŽn funcÈ›ie de gust, puteÈ›i adăuga zeamă de lămâie. TurnaÈ›i crema tartinabilă de legume în borcane È™i depozitaÈ›i-o la rece. Este savuroasă întinsă pe felii de pâine prăjită sau adăugată peste orez sau paste fierte. Și nu vă mai spunem cât este de grozavă cu chipsuri de dovlecei ori de cartofi.