fbpx

Cremă tartinabilă de legume

Cu felii de pâine prăjită, crutoane ori chipsuri sau grisine simple, cremele tartinabile de legume sunt o alegere sănătoasă. Le puteți cumpăra din magazine, dar știm că cele pregătite acasă vor fi infinit mai gustoase.  Și nici nu durează mult să le pregătiți, rețeta de mai jos o să vă convingă.

Cremă tartinabilă de legume

5 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
t

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 2 morcovi

  • 1 1 păstârnac

  • 2 2 ardei capia/ardei grași roșii

  • 1 1 ardei iute (opțional)

  • 1 1 țelină mică

  • 1 1 ceapă

  • 1 1 dovlecel mic

  • 1 1 capățână de usturoi

  • Ulei de măsline

  • Ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, oregano)

  • Zeamă de lămâie (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în felii potrivit de groase sau în bucăți potrivit de mari și le puneți într-o tavă. Căpățâna de usturoi o puneți întreagă.
  • Stropiți cu ulei de măsline, 3-4 linguri, sare, piper și ierburile aromatice preferate. Noi am pus din toate. Amestecați și dați tava la cuptor, la 200 de grade, 35-40 de minute.
  • După ce se răcoresc un pic, puneți legumele în vasul unui blender (sau într-un vas mai înalt în care puteți folosi mixerul vertical) și mixați până transformați legumele într-o cremă fină.
  • Potriviți gustul de sare și piper. În funcție de gust, puteți adăuga zeamă de lămâie. Turnați crema tartinabilă de legume în borcane și depozitați-o la rece. Este savuroasă întinsă pe felii de pâine prăjită sau adăugată peste orez sau paste fierte. Și nu vă mai spunem cât este de grozavă cu chipsuri de dovlecei ori de cartofi.