
Cu felii de pâine prăjită, crutoane ori chipsuri sau grisine simple, cremele tartinabile de legume sunt o alegere sănătoasă. Le puteți cumpăra din magazine, dar știm că cele pregătite acasă vor fi infinit mai gustoase. Și nici nu durează mult să le pregătiți, rețeta de mai jos o să vă convingă.

Cremă tartinabilă de legume
Porții
6
porțiit
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
2 morcovi
1 păstârnac
2 ardei capia/ardei grași roșii
1 ardei iute (opțional)
1 țelină mică
1 ceapă
1 dovlecel mic
1 capățână de usturoi
Ulei de măsline
Ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, oregano)
Zeamă de lămâie (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați legumele în felii potrivit de groase sau în bucăți potrivit de mari și le puneți într-o tavă. Căpățâna de usturoi o puneți întreagă.
- Stropiți cu ulei de măsline, 3-4 linguri, sare, piper și ierburile aromatice preferate. Noi am pus din toate. Amestecați și dați tava la cuptor, la 200 de grade, 35-40 de minute.
- După ce se răcoresc un pic, puneți legumele în vasul unui blender (sau într-un vas mai înalt în care puteți folosi mixerul vertical) și mixați până transformați legumele într-o cremă fină.
- Potriviți gustul de sare și piper. În funcție de gust, puteți adăuga zeamă de lămâie. Turnați crema tartinabilă de legume în borcane și depozitați-o la rece. Este savuroasă întinsă pe felii de pâine prăjită sau adăugată peste orez sau paste fierte. Și nu vă mai spunem cât este de grozavă cu chipsuri de dovlecei ori de cartofi.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete