fbpx

Înghețată de mango

înghețată de mango

Numit și fructul fericirii, mango este un fruct exotic pe care îl puteți cumpăra din orice supermarket. Mai greu însă să îl găsești și bine copt, asta dacă nu alegeți varianta ”ready to eat” (bun de mâncat), dar la un preț ceva mai mare. Dar, cu puțină răbdare, și un mango cu coaja mai mult verde ajunge să se coacă dacă îl lași câteva zile pe blatul din bucătărie. Așa am făcut și noi, am așteptat preț de o săptămână, până coaja a căpătat culorile mult dorite, galben-roșiatice și l-am transformat într-o înghețată.

înghețată de mango

Înghețată de mango

5 din 3 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8


porții
Timp preparare

15

minutes
Timp răcire

4-6

ore
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 4 mango , foarte coapte

  • 500 ml smântână pentru frișcă, rece

  • 1 cutie lapte condensat îndulcit* (397 g)

  • 2 linguri de votcă


  • 1 lingură de extract de vanilie

Cum să faceți

  • Curățați fructele de coajă și sâmburi și transformați-le într-un piure cât mai fin. Noi am folosit un blender și l-am mixat vreo 3-4 minute. Pulpa de mango are destul de multe fibre și, chiar dacă e foarte bine copt, sunt necesare câteva minute pentru a o transforma într-o pastă cât mai fină.
  • Între timp, bateți cu mixerul cu palete smântâna pentru frișcă. Încorporați apoi, tot cu mixerul, laptele condensat, piureul de mango, vanilia și alcoolul.
  • Turnați compoziția într-un vas cu capacitatea de 1,5 l, puneți-i capacul și dați la congelator.
  • Ne-am setat cronometrul de la telefon să ne anunțe când au trecut 60 de minute. Am scos vasul cu înghețată și am amestecat compoziția cu o furculiță. Am dat din nou la congelator. Am repetat acest pas de încă 3 ori, până înghețata noastră a căpătat consistența cremoasă și fără ace de gheață.
  • Dacă nu aveți timp să amestecați din oră în oră, nu e chiar așa de mare bai! Pentru a-i reda cremozitatea, tăiați înghețata în cuburi și puneți-le într-un blender sau în vasul unui robot de bucătărie. Mixați de câteva ori, nu mai mult de 1 minut, și înghețata va deveni cremoasă, numai bună pentru a o mânca.

Notă

  • *Laptele condensat îndulcit este un ingredient ce se folosește la prăjituri, tarte. Nu este același lucru cu laptele condensat pe care îl folosiți la cafea. Îl găsiți în supermarket, la conservă. Are o consistență cremoasă, o concentrație mai mare de grăsimi și este de culoare gălbuie.
Tags: