fbpx

Legume coapte cu humus

Legume coapte cu humus

Indiferent de sezon, legumele coapte sunt absolut minunate fie că le mâncăm simple, fie că le alegem ca garnitură pentru o friptură rumenă. Azi le-am mâncat cu un humus și nici nu am muncit prea mult. Totul a fost simplu, ușor de făcut, hrănitor și sățios. Cum vă place și vouă!

Legume coapte cu humus

Legume coapte cu humus

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 2 morcovi

  • 2 2 sfecle roșii mici

  • 8 8 ciuperci champignon

  • 2 2 rădăcini de pătrunjel

  • 2 2 rădăcini de păstârnac

  • 2 2 cartofi (albi sau roz)

  • 2 2 cartofi dulci (opțional)

  • 1/2 1/2 dovleac mic (opțional)

  • 2 2 dovlecel (zucchini)

  • 2 2 cepe roșii mici (opțional)

  • 2 linguri 2 de ulei de măsline

  • Plante aromatice (oregano, rozmarin, salvie)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru humus
  • HUMUS CU ARDEI COPȚI – rețetă video

  • HUMUS CU ULEI DE MĂSLINE

Cum să faceți

  • Spălați și curățați de coajă morcovii, sfecla, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac, cartofii, ceapa și dovleacul. Dovlecelul îl puteți coace cu tot cu coajă, doar să-l spălați foarte bine.
  • Tăiați legumele în bucăți potrivite, aproximativ la aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească în același timp.
  • Așezați legumele pe tava tepetată cu hârtie de copt. Stropiți-le cu uleiul de măsline, presărați sare și piper, plantele aromatice preferate. Amestecați și așezați legumele într-un singur strat, pentru a se coace uniform și în același timp.
  • Dați la cuptor, încins în prealabil la 200 de grade, și coaceți 20 de minute. Apoi rotiți tava și amestecați ușor legumele. Țineți în cuptor până când legumele se caramelizează ușor și sunt moi la atingere.
  • Noi le-am mâncat cu humus. Cum l-am făcut, vedeți aici și aici.

Sfaturi

  • De preferat este să puneți la copt întâi legumele rădăcinoase (morcov, păstârnac, sfeclă roșie, rădăcina de pătrunjel etc), dovleacul și cartofii. Apoi ceapa, iar dovlecelul și ciupercile să fie ultimele, pentru că au timpul de coacere cel mai scurt.
Tags: