
Indiferent de sezon, legumele coapte sunt absolut minunate fie că le mâncăm simple, fie că le alegem ca garnitură pentru o friptură rumenă. Azi le-am mâncat cu un humus și nici nu am muncit prea mult. Totul a fost simplu, ușor de făcut, hrănitor și sățios. Cum vă place și vouă!

Legume coapte cu humus
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
2 morcovi
2 sfecle roșii mici
8 ciuperci champignon
2 rădăcini de pătrunjel
2 rădăcini de păstârnac
2 cartofi (albi sau roz)
2 cartofi dulci (opțional)
1/2 dovleac mic (opțional)
2 dovlecel (zucchini)
2 cepe roșii mici (opțional)
2 linguri de ulei de măsline
Plante aromatice (oregano, rozmarin, salvie)
Sare
Piper
- Pentru humus
HUMUS CU ARDEI COPÈšI – reÈ›etă video
Cum să faceți
- Spălați și curățați de coajă morcovii, sfecla, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac, cartofii, ceapa și dovleacul. Dovlecelul îl puteți coace cu tot cu coajă, doar să-l spălați foarte bine.
- Tăiați legumele în bucăți potrivite, aproximativ la aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească în același timp.
- Așezați legumele pe tava tepetată cu hârtie de copt. Stropiți-le cu uleiul de măsline, presărați sare și piper, plantele aromatice preferate. Amestecați și așezați legumele într-un singur strat, pentru a se coace uniform și în același timp.
- Dați la cuptor, încins în prealabil la 200 de grade, și coaceți 20 de minute. Apoi rotiți tava și amestecați ușor legumele. Țineți în cuptor până când legumele se caramelizează ușor și sunt moi la atingere.
- Noi le-am mâncat cu humus. Cum l-am făcut, vedeți aici și aici.
Sfaturi
- De preferat este să puneți la copt întâi legumele rădăcinoase (morcov, păstârnac, sfeclă roșie, rădăcina de pătrunjel etc), dovleacul și cartofii. Apoi ceapa, iar dovlecelul și ciupercile să fie ultimele, pentru că au timpul de coacere cel mai scurt.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete