fbpx

Legume coapte cu humus

Legume coapte cu humus

Indiferent de sezon, legumele coapte sunt absolut minunate fie că le mâncăm simple, fie că le alegem ca garnitură pentru o friptură rumenă. Azi le-am mâncat cu un humus și nici nu am muncit prea mult. Totul a fost simplu, ușor de făcut, hrănitor și sățios. Cum vă place și vouă!

Legume coapte cu humus

Legume coapte cu humus

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 morcovi

  • 2 sfecle roÈ™ii mici

  • 8 ciuperci champignon

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 2 rădăcini de păstârnac

  • 2 cartofi (albi sau roz)

  • 2 cartofi dulci (opÈ›ional)

  • 1/2 dovleac mic (opÈ›ional)

  • 2 dovlecel (zucchini)

  • 2 cepe roÈ™ii mici (opÈ›ional)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Plante aromatice (oregano, rozmarin, salvie)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru humus
  • HUMUS CU ARDEI COPÈšI – reÈ›etă video

  • HUMUS CU ULEI DE MÄ‚SLINE

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i È™i curățaÈ›i de coajă morcovii, sfecla, rădăcinile de pătrunjel È™i păstârnac, cartofii, ceapa È™i dovleacul. Dovlecelul îl puteÈ›i coace cu tot cu coajă, doar să-l spălaÈ›i foarte bine.
  • TăiaÈ›i legumele în bucăți potrivite, aproximativ la aceeaÈ™i dimensiune, astfel încât să se gătească în acelaÈ™i timp.
  • AÈ™ezaÈ›i legumele pe tava tepetată cu hârtie de copt. StropiÈ›i-le cu uleiul de măsline, presăraÈ›i sare È™i piper, plantele aromatice preferate. AmestecaÈ›i È™i aÈ™ezaÈ›i legumele într-un singur strat, pentru a se coace uniform È™i în acelaÈ™i timp.
  • DaÈ›i la cuptor, încins în prealabil la 200 de grade, È™i coaceÈ›i 20 de minute. Apoi rotiÈ›i tava È™i amestecaÈ›i uÈ™or legumele. ÈšineÈ›i în cuptor până când legumele se caramelizează uÈ™or È™i sunt moi la atingere.
  • Noi le-am mâncat cu humus. Cum l-am făcut, vedeÈ›i aici È™i aici.

Sfaturi

  • De preferat este să puneÈ›i la copt întâi legumele rădăcinoase (morcov, păstârnac, sfeclă roÈ™ie, rădăcina de pătrunjel etc), dovleacul È™i cartofii. Apoi ceapa, iar dovlecelul È™i ciupercile să fie ultimele, pentru că au timpul de coacere cel mai scurt.
Tags: