
Plantele aromatice, usturoiul și ingredientele acide fac o echipă redutabilă atunci când vorbim de o marinadă pentru carnea de miel/berbecuț, ce va deveni astfel mai fragedă și aromată.
Și dacă tot te gândești să încingi grătarul, este bine să știi că bucățile mai mici de carne pot sta în marinadă și un minimum de 30 de minute înainte de pregătirea lor termică, iar bucățile mari au nevoie de un timp mai îndelungat de marinare, chiar până la 24 de ore (cum este cazul cărnii de vânat).
Rețeta 1
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 ardei iute, tocat fin
- Frunzele de la o crenguță de rozmarin proaspăt, tocate fin
- Frunzele de la 2 crenguțe de cimbrișor proaspăt, tocate fin
- 1 lămâie (zeamă și coajă)
- ½ linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță de sare
Rețeta 2
- 2 lămâi (doar zeama)
- 400 g iaurt/lapte bătut
- 80 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi, pisați
- 2 linguri de oregano proaspăt
- 1 linguriță de cimbru proaspăt
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță de sare de mare
- ¼ linguriță de piper
Rețeta 3
- 3 căței de usturoi, pisați
- 120 g pastă de tomate
- 120 ml ulei de floarea-soarelui
- 2 lingurițe de oregano
- 60 ml vin roșu
Încearcă și marinade pentru carnea de vită.
CE ZICE DOCTORUL ÎN NUTRIȚIE LAURA ENE
Carnea de miel este o carne cu un gust aparte. Pentru cei care nu tolerează gustul sau mirosul său, de Paște se pot delecta cu friptură de ied, mult mai dietetică și mai ușoară, dar la fel de gustoasă dacă este pregatită în una din aceste marinade.