fbpx

Marinade pentru carne de miel

Marinade pentru carne de miel

Plantele aromatice, usturoiul și ingredientele acide fac o echipă redutabilă atunci când vorbim de o marinadă pentru carnea de miel/berbecuț, ce va deveni astfel mai fragedă și aromată.
Și dacă tot te gândești să încingi grătarul, este bine să știi că bucățile mai mici de carne pot sta în marinadă și un minimum de 30 de minute înainte de pregătirea lor termică, iar bucățile mari au nevoie de un timp mai îndelungat de marinare, chiar până la 24 de ore (cum este cazul cărnii de vânat).

Rețeta 1

  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ardei iute, tocat fin
  • Frunzele de la o crenguță de rozmarin proaspăt, tocate fin
  • Frunzele de la 2 crenguțe de cimbrișor proaspăt, tocate fin
  • 1 lămâie (zeamă și coajă)
  • ½ linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de sare

Rețeta 2

  • 2 lămâi (doar zeama)
  • 400 g iaurt/lapte bătut
  • 80 ml ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi, pisați
  • 2 linguri de oregano proaspăt
  • 1 linguriță de cimbru proaspăt
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță de sare de mare
  • ¼ linguriță de piper

Rețeta 3

  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 120 g pastă de tomate
  • 120 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 lingurițe de oregano
  • 60 ml vin roșu

Încearcă și marinade pentru carnea de vită.

Tags: