fbpx

Pesmet panko

V-ați putea întreba cu ce e diferit pesmetul panko de cel obișnuit, pe care cei mai mulți dintre noi obișnuim să-l folosim. Panko are textura unor fulgi, foarte ușori, care prin prăjire se transformă într-o crustă delicioasă.

Ingrediente

  • 600 g pâine toast

Cum să faceți

  • CurățaÈ›i pâinea de coajă È™i o tăiaÈ›i/rupeÈ›i în bucăți potrivit de mari. O puneÈ›i în robotul de bucătărie È™i o mărunÈ›iÈ›i câteva secunde, cât să obÈ›ineÈ›i firimituri de pâine cu granulaÈ›ie mai mare.
  • Le răsturnaÈ›i apoi pe tava tapetată cu hârtie de copt È™i o daÈ›i la cuptorul preîncălzit, la 130 de grade, pentru 10-12 minute sau până când firimiturile de pâine se usucă È™i își păstrează culoarea. Din când în când, amestecaÈ›i firimiturile de pâine pentru a se usca uniform. De preferat este să nu se rumenească.
  • După ce s-a răcit, păstraÈ›i pesmetul panko într-un borcan care se închide ermetic.
  • NOTÄ‚.
    Pesmetul panko are origini japoneze și este folosit atât pentru carne, cât și pentru legume. Crusta pe care o formează după prăjire este foarte asemănătoare cu cea obținută la pane-urile cu fulgi de porumb.