V-ați putea întreba cu ce e diferit pesmetul panko de cel obișnuit, pe care cei mai mulți dintre noi obișnuim să-l folosim. Panko are textura unor fulgi, foarte ușori, care prin prăjire se transformă într-o crustă delicioasă.
Cum să faceți
- Curățați pâinea de coajă și o tăiați/rupeți în bucăți potrivit de mari. O puneți în robotul de bucătărie și o mărunțiți câteva secunde, cât să obțineți firimituri de pâine cu granulație mai mare.
- Le răsturnați apoi pe tava tapetată cu hârtie de copt și o dați la cuptorul preîncălzit, la 130 de grade, pentru 10-12 minute sau până când firimiturile de pâine se usucă și își păstrează culoarea. Din când în când, amestecați firimiturile de pâine pentru a se usca uniform. De preferat este să nu se rumenească.
- După ce s-a răcit, păstrați pesmetul panko într-un borcan care se închide ermetic.
- NOTĂ.
Pesmetul panko are origini japoneze și este folosit atât pentru carne, cât și pentru legume. Crusta pe care o formează după prăjire este foarte asemănătoare cu cea obținută la pane-urile cu fulgi de porumb.