fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase

Covrigul americanilor: bagels

Aluatul de bagels, din făină de grâu, apă, drojdie, sare, este frământat și modelat în formă sub formă de inel. Întâi se fierb, apoi se coc.

Trei ciudățenii culinare ale francezilor

Trei ciudățenii culinare ale francezilor: picioarele de broască sau cuisses de grenouille, melcii sau escargot și carnea de porumbel.

Clafoutis redevine o modă

Originar din regiunea Limousin, în secolul al XIX-lea, clafoutis este de fapt un desert rustic, făcut cu cireșe negre aranjate într-un vas uns cu unt și acoperit cu aluatul dens de flan.

Halloumi, o veche poveste cipriotă de succes

Halloumi a câștigat popularitate în vremurile recente pentru textura sa unică și capacitatea de a-și menține forma atunci când este prăjită. A devenit favorită printre cei care caută o brânză pentru rețetele de grătar,...

Mont Blanc, un munte de castane

În timp ce Franța și unele părți ale Elveției și Italiei sunt întotdeauna gata să guste un Mont Blanc, restul lumii nu prea știe despre ce e vorba. Totuși, a ajuns în Țara Soarelui...

Desert Fontainebleau: căpșuni cu cremă de brânză și frișcă

Desertul Fontainebleau este foarte ușor de făcut, cu puțină pricepere și ingredientele potrivite: frișcă de casă (obligatoriu!), brânză proaspătă de vaci, moale și albă (ceea ce francezii „brânză faiselle”) și căpșuni. Asta-i tot.

Ghee, povestea untului clarificat

Ghee se referă la untul încălzit până la punctul în care apa se evaporă și substanțele solide din lapte se separă, lăsând vizibilă grăsimea translucidă.

Meniu de muzician

Presa de scandal este înnebunită după povești din culisele marilor concerte, unde muzicienii au nevoie și de mâncare și de băutură și de desert și de relaxare. Unii dintre ei au preferințe clare, cu...

Din umbra de la Pădurea Neagră, în lumina reflectoarelor

Tortul Pădurea Neagră, cunoscut și sub numele de Schwarzwälder Kirschtorte, este un desert clasic german care a cucerit lumea întreagă. Bineînțeles că am fost curioși să îi aflăm povestea și să v-o împărtășim!

Caesar, Caprese și Waldorf. Superstarurile salatelor

Caesar, Caprese și Waldorf sunt superstarurile salatelor. Sunt consistente, au ingrediente simple, ușor de procurat. Și foarte gustoase!

Pastél de Belém: Portugalia într-o tartă

Pastél de Nata sau Pastél de Belém este unul dintre cele mai faimoase produse de patiserie din Portugalia, mai mult decât un simbol național, ar spune unii, chiar o mică bucată de rai... iar...

Sakura, înflorirea cireșilor în Japonia

La final de martie, început de aprilie, Japonia sărbătorește tradiționala înflorire a cireșilor, o sărbătoare a culorilor și o bucurie pentru suflet. Felul în care se modifică anotimpurile în Europa, se resimte, însă, și...

Tiramisu, un îndemn de nerefuzat!

Multe rețete au în spate o istorie fascinantă, dar nu toate poveștile sunt atât de controversate precum cea a celebrului desert al italienilor, tiramisu.

A zis cineva halva?

Halvaua era un desert popular în anii comunismului, în România, și a rămas asociată cu postul și mâncarea admisă pe durata celor 40 de zile de restricții alimentare. Dacă este sau nu o alegere...