fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase
tarte tatin

Tarte Tatin

Stéphanie și Caroline Tatin sunt părinții celebrei prăjituri răsturnate, a cărei istorie datează din 1880.

Încojurul lumii într-un bol cu orez

Din India până în Caraibe și înapoi în Balcanii noștri, pilaf înseamnă aproape întotdeauna orez gătit cu ceva - carne, nuci, legume, fructe. Textura acestuia este foarte importantă în toate culturile, astfel că în...

Osso buco

Ossobuco sau osso buco este o specialitate a bucătăriei lombarde, iar termenul provine din dialectul local, oss bus sau „os cu gaură”. Se gătește din rasol de vită, oasele, secționate pe orizontală, fiind generos...

Drobul de miel, nelipsit de pe masa Paște

Cuvântul drob vine din bulgară și înseamnă bucată, bulgăre, știți, povestea cu drobul de sare. Dar pentru cei mai mulți dintre noi, drobul este doar acel preparat culinar tradițional întâlnit pe mesele de Paște...

Pâinea dulce de Paște

Pasca este, alături de oul roşu, simbol și tradiție în același timp, iar povestea ei merge mult în urmă. Chiar dacă în timp i s-au schimbat forma și gustul, nu i s-a schimbat sensul.

Cereale antice

Einkorn, Emmer, Spelt, Kamut... sunt soiuri de grâu, numite și cereale antice, fiind baza de la care s-a ajuns la grâul nostru modern.

Stelele Michelin

Stelele Michelin sunt acum considerate un semn distinctiv al rafinamentului de mulți dintre cei mai renumiți bucătari din lume
bucătăria sârbească

Pe la vecinii sârbi

Bucătăria sârbească este un fusion apărut din istoria tumultoasă a Serbiei, mereu la granița dintre Bizanț și Mediterana, Imperiul Otoman și vecinii din Balcani, ca să nu mai vorbim de zone ample sub influența...

Din cămara șvabilor bănățeni

Am ales să vă povestim despre câteva dintre cele mai interesante rețete șvăbești, care încă mai fac parte din meniul multor bănățeni.

Influențele maghiare în bucătăria românească

Bucătăria transilvană este un mix de arome puternice, venite din istoria ei bogată și complicată.
Apfelsuppe supa de mere

Bucătăria sașilor

Mâncărurile sașilor surprind prin denumiri și ingrediente pitorești mai puțin gustate în restul țării, iar rubarba (rabarbă) sau chervarul (hasmațuchi), sunt doar două dintre ele. Au o preferință aparte pentru gustul dulce-acrișor, sunt mari...
Beef Welington

Beef Wellington în călătoria sa transoceanică

Ce este, de fapt, vita Wellington? Pe scurt, un mușchi întreg de vită învelit în pateu (inițial foie gras), o pastă de ciuperci tocate (care în unele variante sunt chiar trufe) sotate în unt...
Roast beef

Roast beef – o tradiție englezească

De la bun început trebuie spus că pentru englezi, creșterea vitelor și meniurile bogate în preparate de carne de vită fac parte dintr-o îndelungată tradiție ce poate fi urmărită până în Evul Mediu.
beef bourguignon

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon este, în esență, o tocăniță făcută din carne de vită gătită în vin, iar localnicii nu au numit-o niciodată după numele pe care i-l spunem noi acum.
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal