fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase
ciorbă de burtă tradițională

Ciorba de burtă, româneasca ciorbă turcească

Sună oarecum de neînțeles la prima citire, dar cea mai românească ciorbă ajunsă în bucătăria tradițională pe filieră turcească este ciorba de burtă. Sigur că acum nu ne putem imagina că altcineva ar fi...

Dulce, iute sau afumată? Boiaua de ardei în bucătăriile lumii

Două dintre cele mai renumite sortimente de boia din lume provin din Spania, alte două din Ungaria și una din Slovacia. Interesant, nu? Cum a ajuns să fie integrată în două bucătării atât de...

TOP-ul mâncărurilor neatrăgătoare

Începem cu o promisiune: acest articol NU este despre ce sunt în stare oamenii să mânânce prin lumea largă (viermi, gândaci, păianjeni sau cine mai știe ce altceva), ci despre mâncăruri mai degrabă neîmbietoare....

Poleit cu aur!

Aurul este un metal nobil, nu se descompune în organism, așadar nu este absorbit în timpul procesului de digestie, deci este sigur să-l mănânci. Cu toate acestea, nu există beneficii nutriționale sau pentru sănătate...
mămăligă

Mămăliga în tradiția românească

Porumbul este originar din America Centrală, iar astăzi alături de grâu, reprezintă 80% din producția de cereale la nivel mondial, iar România este unul dintre cultivatorii redutabili. Porumbul a fost cultivat pentru prima dată...

Socul începutului de vară

Sigur că primul nostru gând e la băutura verilor din copilărie trecut, ușor acidulata socată, cu flori proaspete și gust de soare și de vacanțe. Dar socul este mai mult decât atât, iar de...

Cordon-bleu, dezambiguizare

Contrar a ceea ce poate credem mulți dintre noi, cordon-bleu nu este o distincție în domeniul artelor culinare. Dar este și o distincție, iar termenul are legătură și cu gastronomia.

Cupa de șampanie – o legendă de pe vremea Mariei Antoaneta

Paharele rotunde și plate de șampanie sunt acum tot mai rar întâlnite la petreceri, însă din sec. al XVIII-lea și până în anii ’80, cel puțin, erau o apariție comună lângă sticla rece cu...

Cele mai scumpe produse alimentare din lume

Fiecare înțelege diferit conceptul de „mâncare scumpă”, pentru că unii dintre noi de gândim la timpul consumat pentru prepararea ei, timp în care puteam face altceva, nu doar la prețul respectivelor produse. Dar sunt...
schnitzel vienez

Dacă e Viena, e Schnitzel!

Dacă Austria o asociem cu patiseria rafinată, iar Franța cu brânzeturile sofisticate, o să lăsăm wurstii Gremaniei, iar Vienei îi dedicăm șnițețele. Și nu doar noi, pentru că sunt considerate un bun național.

Salată Boeuf cu pui sau fără carne

Deși mulți dintre noi trăim cu impresia că aceasta reprezintă o rețetă tradițională românească, dat fiind numele despre care credem că vine, probabil, din interbelic, lucrurile nu stau chiar așa.
tarte tatin

Tarte Tatin

Stéphanie și Caroline Tatin sunt părinții celebrei prăjituri răsturnate, a cărei istorie datează din 1880.

Încojurul lumii într-un bol cu orez

Din India până în Caraibe și înapoi în Balcanii noștri, pilaf înseamnă aproape întotdeauna orez gătit cu ceva - carne, nuci, legume, fructe. Textura acestuia este foarte importantă în toate culturile, astfel că în...

Osso buco

Ossobuco sau osso buco este o specialitate a bucătăriei lombarde, iar termenul provine din dialectul local, oss bus sau „os cu gaură”. Se gătește din rasol de vită, oasele, secționate pe orizontală, fiind generos...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal