fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase

Spărgătorul de nuci

Spărgătorul nostru, acesta datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea și a apărut în zona Munților Erzgebirge, având de cele mai multe ori o ținută soldățească

Arome de iarnă. Ciocolată caldă

Ciocolată caldă este probabil prima pe lista a ceea ce generic numim comfort food, pentru că ne poate însenina într-un minut cea mai înnegurată zi de toamnă târzie sau iarnă geroasă.

De pe mese mari, împărătești, la noi în bucătărie

Dacă originile pateului se întorc la romani (se spune că Nero îl iubea foarte mult), de-a lungul secolelor pateurile și terinele au evoluat în funcție de gustul vremurilor. Denumirea de terrine le este dată...

Istoria caviarului sau despre lux într-un singur cuvânt

Caviarul este considerat una dintre cele mai scumpe și rafinate delicatese, asociate aristocrației ruse, una dintre cele mai bogate și decadente din toate timpurile.

Din oala cu sarmale

Chiar dacă obișnuim să asociem sarmalele cu bucătăria tradițională românească, cu mare tristețe vă spunem că nu noi le-am inventat, deși nu greșim dacă afirmăm că le-am dus la un alt nivel.

Clătite pentru Otzi, Omul Zăpezilor

Subțiri cât o foiță de țigară sau groase și pufoase, americane cum le spunem noi, cu umplutură dulce sau sărată, cu sosuri dulci sau flambate în Grand Marnier (metoda franțuzească, evident), clătitele sunt între...

Arome de orhidee

Considerat cel de-al doilea cel mai scump condiment din lume, cu un preț în jur de 400 USD pentru un kg de semințe, vanilia, în firava sa păstaie, își imprimă aroma pretutindeni. Înghețată, ciocolată,...
apfelstrudel sau strudel cu mere

Ștrudel cu parfum imperial

Imaginați-vă o dimineață geroasă și însorită într-o stațiunea de schi în Alpii austrieci sau o plimbare tihnită pe străzile pietruite ale capitalei fostului Imperiu Habsburgic. Ar putea cineva gusta bucuriile unei astfel de vizite...
Tort Doboș

Doboşul, vedetă în secolului al XIX-lea

Prăjitura în straturi succesive de foi şi cremă de cacao cu unt poate nu mai este astăzi deliciul de la curţile imperiale, aşa cum se întâmpla odinioară, dar cu siguranţă nu şi-a pierdut farmecul....
Lángos

Fiecare cu plăcinta lui!

Aroma aceea de aluat dospit, de obicei cu ou și cu lapte, prăjit în baie de ulei și dat apoi prin zahăr pudră sau cu dulceață ori smântână alături, este pentru cei mai mulți...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal