Rața confit: secretul metodei franceze pentru o masă savuroasă
Rața confit, un preparat emblematic al bucătăriei franceze, este mai mult decât o simplă rețetă – este o artă culinară care aduce eleganță și savoare pe orice masă. Datorită texturii sale fragede și aromelor...
Fruitcake britanic, în haine de sărbătoare
Nu ştim dacă aţi avut vreodată ocazia să daţi peste celebra prăjitură britanică de Crăciun, dar pe noi ne-a cucerit cu ceva ani în urmă. Este de fapt un simplu Fruitcake, însă combinaţia de...
Ce mănâncă Moș Crăciun?
Moș Crăciun, personaj magic și generos, este cunoscut nu doar pentru sacul său plin de cadouri, ci și pentru preferinţele lui culinare. Mai degrabă apreciază fiecare gest făcut cu dragoste, însă poate că biscuiții,...
Suntem ceea ce mâncăm?
De la rafinamentul lui James Bond până la simplitatea lui Forrest Gump, fiecare alegere alimentară contribuie la construirea unei imagini unice și memorabile. Dacă preferințele lor culinare sunt o oglindire a caracterelor lor și...
Bucătăria de la Casa Albă de la primul Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, la cel de-al 47-lea. Cel de acum
Am fost curioşi să aflăm câte ceva despre obiceiurile alimentare ale preşedinţilor SUA. Şi ne-am dus chiar la origini!
Foie Gras: o delicatesă rafinată și secretele sale culinare
Foie gras-ul este o delicatesă apreciată la nivel internațional, cu origini franceze, renumit pentru textura sa fină și gustul bogat, ușor dulceag.
Sacher Torte: o poveste dulce din inima Vienei
Dacă ați vizitat Viena sau plănuiți să o faceți, un desert de referință pe care nu trebuie să-l ratați este Sacher Torte. Această prăjitură elegantă cu ciocolată și gem de caise are o istorie...
O călătorie gastronomică în inima Parisului într-o farfurie de supă
În esență, bouillon este o supă clară, preparată prin fierberea lentă a oaselor, legumelor și condimentelor. Poate fi preparată din carne de vită, pui sau pește, însă cheia succesului este să folosiți ingrediente proaspete...
Câștigători de Premiu Nobel – inspirație din bucătăriile marilor genii
Geniile care au câștigat Premiul Nobel nu se bucură doar de succes în domeniile lor, ci și de plăceri culinare simple sau sofisticate.
Delicii regale care au trecut testul timpului
Cultura culinară a fost influențată de-a lungul secolelor nu doar de popoare și tradiții, ci și de gusturile regilor. În multe cazuri, mâncărurile preferate ale monarhilor au devenit simboluri naționale, fiind integrate în bucătăriile...
Meniul de pe Titanic
Meniul de pe Titanic nu a fost doar un simplu set de preparate culinare, ci un simbol al luxului și al stilului de viață din acea epocă
Plăcinte codrenești: de pe lespedea de piatră la oraș
Plăcintele codrenești, cunoscute și sub denumirile de plăcinte pe lespede sau plăcinte ardelenești, sunt o delicatesă tradițională întâlnită mai des în nord-vestul României, din Apuseni până pe Crișuri în sus. Deși rustice, sunt apreciate...
Plăcinta dobrogeană, o plăcintă de poveste
Plăcinta dobrogeană este un preparat tradițional românesc, originar din regiunea al cărui nume de altfel îl şi poartă
Meniu de Preşedinte
De-a lungul istoriei, mesele oficiale la nivel de şefi de state nu au fost doar simple momente de răgaz, ci și ocazii pentru a impresiona invitații şi a cultiva relații diplomatice. Unele dintre aceste...