fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase

Povestea cafelei

Spre deosebire de englezi, unde termenul de cafea a intrat în limbaj pe filiera olandeză (coffee-koffie), în 1582, conform Oxford English Dictionary, în limba română pare să fi ajuns de la consumatori, nu de...

Vremea ceaiului

Numim acum ceai majoritatea infuziilor pe bază de plante pe care le consumăm calde, dar ceaiul-ceai provine din planta de ceai, Camellia sinensis, după denumirea ei științifică, o plantă care crește doar în regiunile...

Cheesecake, o poveste din Grecia antică

Probabil nu o să vă vină să credeți, dar ideea de prăjitură făcută din făină cu brânză proaspătă și miere este una dintre cele mai vechi rețete din istorie. Arheologii au descoperit în ultimul...

Băutura zeilor

Ciocolată mâncăm când suntem fericiți, supărați, îndrăgostiți sau părăsiți de iubiți, de sărbători sau pur și simplu la cafea și oricum ar fi nu putem spune decât că într-un fel sau altul face parte...

Celebritatea unui sandvici

O felie sau două de mezel cu cașcaval între două felii de pâine reprezintă, pentru cei mai mulți dintre noi, sandviciul de toate zilele. Câți nu am avut în pachețelul de școală un sandvici...

De ce quiche-ul nu e tartă?

De fapt, este, dar una sărată. Dar cum francezii sunt meticuloși și mai ales sensibili la nuanțe, când vine vorba de zona culinară, nu folosesc aceleași denumiri. Cam atât de simplă este diferența între...

Italia-n bucate

Dacă ar fi să închideți ochii și să vă imaginați Italia în culori, cum ar fi? Probabil iubitorii de fotbal ar spune albastru, de la mult-vestiții Azzuri. Dar aici vorbim despre o altă enormă...

Gustul Greciei

Bucătăria grecească este una tipic mediteraneană și folosește pe scară largă legumele, uleiul de măsline, peștele, vinul (alb și roșu), cereale și carne, în mod deosebit oaie și capră. Între ingredientele de bază ale...

Arome și culori la Porțile Orientului

Humus, falafel, tahini ori baba ghanoush sunt cuvinte ce ne sună ca din O mie și una de nopți și parcă imediat ce le spunem încep să urce, tentante, aromele puternice, dulcege, ale Orientului....
ras el hanout

Africa mediteraneană în mixuri și condimente

Mare parte dintre aromele mediteraneene care ne topesc la propriu papilele gustative multora dintre noi sunt aduse în Europa din nordul Africii sau din Orientul Mijlociu, ori de către cuceritorii mauri, dacă ne gândim...