fbpx
sos harissa

Dacă vă plac sosurile iuți și aromate, harissa este cea mai potrivită alegere. Provine din bucătăria nord-africană și se potrivește foarte bine cu năutul și conopida, cu carnea de pui, cu paste sau cușcuș. Sau chiar și lângă un ou prăjit.

sos harissa

Sos harissa

4 din 3 votes
Fel: sosuriDificultate ușor
Porții

4


porții
Timp preparare

10

minutes
Timp coacere

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 5 ardei capia

  • 2 ardei iuți

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 4 caței de usturoi

  • 1/2 linguriță de pudră de coriandru

  • 1 linguriță de pudră de chimion

  • Sare


  • Piper

Cum să faceți

  • Am pus doi ardei capia la copt, dar ne-am gândit că ne-ar plăcea un sos harissa mai dulceag, așa că am mai pus la copt, în tavă, încă 3 ardei. După ce se coc, îi curățați de cotoare și semințe. Tăiați ardeii capia în bucăți potrivite, feliați ardeii iuți. Sfatul nostru este să-i gustați pe cei din urmă. Dacă sunt foarte iuți, puneți unul singur.
  • Puneți toate ingredientele într-un mixer cu bol, adăugați sare și piper și mixați 2-3 minute, cât să ajungă la consistența dorită.
  • La final, mai potriviți gustul de sare și, dacă totuși sosul nu este atât de iute, puteți pune, cu măsură, câțiva fulgi de chili.
  • Turnați sosul într-un borcan și picurați puțin ulei de măsline deasupra, dacă vreți să-l păstrați la rece 1-2 săptămâni.

Rețetă video

Sfaturi

  • Noi i-am mai îndulcit puțin iuțeala adăugând ardeii capia copți. Dar dacă vă plac sosurile foarte iuți, îl puteți pregăti doar dintr-un amestec de ardei iuți, nu mai mult de 10 bucăți.
Tags: