fbpx

Sos harissa

sos harissa

Dacă vă plac sosurile iuți și aromate, harissa este cea mai potrivită alegere. Provine din bucătăria nord-africană și se potrivește foarte bine cu năutul și conopida, cu carnea de pui, cu paste sau cușcuș. Sau chiar și lângă un ou prăjit.

sos harissa

Sos harissa

4.8 from 4 votes
Course: sosuriDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp coacere

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 5 ardei capia

  • 2 ardei iuți

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 4 caței de usturoi

  • 1/2 linguriță de pudră de coriandru

  • 1 linguriță de pudră de chimion

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Am pus doi ardei capia la copt, dar ne-am gândit că ne-ar plăcea un sos harissa mai dulceag, așa că am mai pus la copt, în tavă, încă 3 ardei. După ce se coc, îi curățați de cotoare și semințe. Tăiați ardeii capia în bucăți potrivite, feliați ardeii iuți. Sfatul nostru este să-i gustați pe cei din urmă. Dacă sunt foarte iuți, puneți unul singur.
  • Puneți toate ingredientele într-un mixer cu bol, adăugați sare și piper și mixați 2-3 minute, cât să ajungă la consistența dorită.
  • La final, mai potriviți gustul de sare și, dacă totuși sosul nu este atât de iute, puteți pune, cu măsură, câțiva fulgi de chili.
  • Turnați sosul într-un borcan și picurați puțin ulei de măsline deasupra, dacă vreți să-l păstrați la rece 1-2 săptămâni.

Rețetă video

Sfaturi

  • Noi i-am mai îndulcit puțin iuțeala adăugând ardeii capia copți. Dar dacă vă plac sosurile foarte iuți, îl puteți pregăti doar dintr-un amestec de ardei iuți, nu mai mult de 10 bucăți.
Tags: