fbpx
categoria

Utile

Tocător

Trucuri pentru curățarea tocătoarelor de lemn

Cu mai multă ori mai puțină pasiune, fiecare dintre noi petrecem zilnic niște timp în bucătărie. Inspirația și magia din bucătărie nu stau doar în prepararea unei rețete. Pe lângă toate ingredientele necesare, avem...
Sofran

Șofran

Supranumit și aurul roșu, șofranul este cel mai prețios condiment dintre toate. De fapt, provine din staminele unei flori, rudă apropiată cu brândușele noastre. Aroma lui, însă, nu se compară cu nimic și aproape...
cardamom

Cardamom

Cardamomul este specific mâncărurilor indiene, dar se regăsește și în bucătăria Orientului Mijlociu. În rețetele indiene, păstăile întregi de cardamom sunt folosite la prepararea orezului basmati și a diverselor feluri de curry. În rețetele...

Uleiul în bucătărie

Uleiul poate fi extras din diferite plante - floarea soarelui, rapiță, nucă, măslin, soia, palmier, cocos, in, mac, ricin, porumb - însă nu toate uleiurile vegetale sunt comestibile sau recomandate pentru a fi folosite...
Chimen

Chimen, chimion? De fapt, ce caut?

Deși din aceeași familie (din care fac parte și fenicului și anasonul), chimenul și chimionul nu sunt același lucru și, ca urmare, nu sunt un substitut unul pentru altul. Și nu sunt nici semințe,...

Berea în bucate

Blondă, brună, cu gust floral sau fructat, cu gust puternic sau delicat, berea este perechea potrivită fie lângă un preparat picant, fie lângă unul sărat. Și, mai nou, berea neagră, cum este cea de...
plante aromatice

Combinații potrivite cu plante aromatice

Plantele aromatice au marea calitate de a completa gustul și savoarea oricărui preparat, transformând chiar și o banală omletă în ceva extraordinar. Plantele aromatice se împart în două mari categorii: lemnoase – cum sunt...

Cuptor electric versus cuptor pe gaz

Dacă ne e mai ușor să luăm decizia de a schimba un mixer, o cafetieră sau orice alt aparat electrocasnic, când vine vorba despre aragaz, parcă lucrurile nu mai sunt la fel de simple....

Cum combinăm brânza

Sigur, primul gând este cu roșii iar vacanța ne duce și cu gândul la Grecia, ca urmare măslinele ar putea să fie exact ce ne dorim alături de brânză, mai ales dacă vorbim de...

Fructe coapte pentru o vară mai gustoasă

Caramelizate în zahărul propriu, fructele coapte pe grătar capătă o savoare aparte, diferită mult de cea a fructului proaspăt. Multe dintre fructele coapte se pot mânca atât calde, cât și după ce s-au răcorit....