Ce lapte alegem
Prin definiție, laptele este un lichid bogat în nutrienți pe care mamiferele de sex feminin îl produc pentru a-și hrăni puii. Este încărcat cu nutrienți importanți și o sursă excelentă de proteine. Consumul de...
Tava de cozonac e mai utilă decât ați fi crezut!
Cei care o privesc cu oarecare reținere și îndoială, ar trebui să știe că poate fi utilă la mai mult decât un chec pe sezon, doi cozonaci pe an sau o pâine de casă...
Melasa, beneficii și întrebuințări
Melasa este un produs natural, cu gust distinct, provenit prin rafinarea sucului de trestie de zahăr sau de sfeclă de zahăr, iar denumirea ei provine din cuvinte înrudite cu mierea.
Moduri inteligente de a folosi pâinea învechită
A venit finalul de săptămână și nu știți ce să faceți cu resturile de pâine ușor învechită și nici nu vă vine să o aruncați pur și simplu? Ei bine, există mai multe variante...
Paneuri pentru toate gusturile
Carnea învelită în aluat sau merele ”îmbrăcate în pijama (sau în capot)” nu sunt deloc o noutate, însă tipurile de paneuri și aluaturi fluide pentru fructe sau carne par a fi nenumărate, deși la...
Lista de noiembrie
Dacă în octombrie dovleacul a fost oarecum vedeta bucătăriei și ornamentelor, în noiembrie am putea încerca să ne axăm nu doar pe rădăcinoase, ci și pe fructe. Și nu ne referim la plăcinte, ci...
Alternative la făina de grâu
Bogate în nutrienți și cu aromă complexă, pseudocerealele aduc ceva nou în bucătăria tradițională. Multe dintre aceste semințe sunt anterioare grâului modern cu mii de ani și făina poate fi folosită fără mari complicații...
Porumbul și de vară și de toamnă
Cu siguranță nu suntem la fel de pasionați de porumb ca americanii, dar beneficiile acestuia pentru organism ar trebui să ne facă să îi acordăm o mai mare importanță. În plus, sunt destule rețete...
Mierea în bucătărie
Aproximativ 300 de tipuri de miere sunt recunoscute în lume, în funcție de tipul de nectar colectat de albine. Principala compoziție a mierii sunt carbohidrații, 95-97% din greutatea sa uscată. În plus, mierea include...
Aspic, jeleu de carne, răci, piftie
Aspicul este un jeleu sărat, preparat dintr-o supă concentrată obținută prin fierberea oaselor care conţin mult colagen.
Făină pe alese
Grâul, secara, triticalele (hibrid de grâu și secară), orzul, ovăzul, porumbul, sorgul, meiul și orezul toate fac parte din marea familie a cerealelor. Iar dacă despre unele dintre ele știm deja că sunt renumite...
Zacusca mea preferată este…
Fie că avem o rețetă preferată, moștenită sau alcătuită de noi, în ani de experiențe culinare, fie că avem un furnizor artizanal sau chiar o marcă preferată din supermarket, zacusca își face loc cu...
Mai mult decât pâine
Cele mai comune semințe pe care le putem adăuga în pâinea de casă ori pe care le regăsim în rețetele de pâine de la magazin sunt cele de in, susan, floarea soarelui, dovleac și...
Ghiveciul din güveç
După cum îi și sună, numele îi vine din turcă și i-a fost împrumutat exact de la vasul de lut în care se pregătea pe vremuri, güveç.