fbpx
categoria

Utile

10 rețete cu roșii crude din lumea întreagă

Roșiile sunt bogate în vitamina C, potasiu și antioxidanți, în special licopenul, care contribuie la sănătatea inimii și reduce riscul de anumite tipuri de cancer. Ele pot fi consumate crude în salate, gătite în...

Trei salate cu iz oriental

Trei salate cu iz oriental pentru acele zile toride de vară când gătim ușor și cu grijă să nu folosim prea mult cuptorul.

Biban în crustă de sare

Coacerea în crustă de sare (pui și pește) este o metodă emblematică a bucătăriei mediteraneene. Tehnica nu este deloc complicată.

Shaorma, urmașa kebabului

Originea shaormei se regăsește în Levant, zona care include Liban, Siria și Israel, și are legături strânse cu bucătăria arabă.

Pui gătit în crustă de sare, pe sticlă și în pungă de hârtie

Gătitul puiului poate fi o adevărată artă, iar metodele de preparare variază de la cele tradiționale la cele mai inovatoare. Astăzi vom explora trei tehnici interesante: puiul în crustă de sare, puiul pe sticlă...

Meniu de vacanță în… Austria

Tradiția culinară a Alpilor austrieci este profund influențată de mediul montan și resursele locale. Mâncărurile sunt simple, dar hrănitoare, reflectând stilul de viață al locuitorilor alpini. Rețele și modul lor de viață cu totul...

Strategii și trucuri pentru o cină rapidă și sănătoasă

În ritmul agitat al vieții de zi cu zi, găsirea timpului pentru a pregăti o cină sănătoasă și gustoasă poate părea o provocare. Totuși, cu câteva strategii eficiente și o planificare atentă, puteți găti...

Meniu de vacanță în … Albania

Albania este printre cele 10 țări mediteraneene din Europa, alături de Spania, Franța Monaco, Italia, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Grecia. Litoralul, natura și bucătăria unică sunt câteva dintre motivele pentru care...

Cum gătim pe o placă de sare

Gătitul pe o placă de sare poate transforma o masă obișnuită într-o experiență culinară specială. Cu pregătirea și tehnicile potrivite, vă veți putea bucura inclusiv de o prezentare impresionantă a mâncărurilor preferate!
Drumețiile montane sunt o modalitate excelentă de a te bucura de natură, nu doar de a-ți testa limitele fizice și mentale. Dar, pentru a ne asigura că avem energia necesară pe tot parcursul traseului, este esențial să pregătim mâncare potrivită în rucsac. Și care să nici nu încarce prea mult rucsacul. Iată câteva sugestii despre ce mâncare să duceți pe munte.

Ghid complet pentru drumeții

Drumețiile montane sunt o modalitate excelentă de a te bucura de natură, nu doar de a-ți testa limitele fizice și mentale. Dar, pentru a ne asigura că avem energia necesară pe tot parcursul traseului,...

De ziua lor, a americanilor: meniu de 4 iulie

Ziua de 4 iulie este cea mai importantă sărbătoare națională în Statele Unite, marcând aniversarea Declarației de Independență. Așa cum în fiecare an vedem la știri sau în filme, americanii sărbătoresc cu parade, artificii...

Meniu de vacanță în … Franța

Cum Franța este în continuare în topul preferințelor de vacanță, mai ales la capitolul city break, ne-am gândit să vă povestim ce să nu ratați, când ajungeți acolo, din punct de vedere culinar. Ca...

Cum alegem grătarul de care avem nevoie?

Fie că avem sau nu o curte la dispoziție, uneori ne dorim sa găsim o soluție pentru a ne bucura de gustul unui grătar. Sigur că putem alege compromisul unui grătar în bucătărie, dar...

Meniu de vacanță în… Cipru

Cipru, Tunisia și Tenerife au urcat serios în topul preferințelor românilor când vine vorba de unde vrem să mergem în vacanță. Acum, asta poate însemna nu neapărat că ajungem anul acesta, poate anul viitor,...