fbpx
categoria

Utile

Alimente care nu se strică ușor

Cele mai multe dintre produsele depozitate în cămările bunicilor, astăzi le găsim la orice oră din zi și din noapte la supermarket. Dar oricând poate apărea o situație în care vizita la magazin este...

Tipuri de făină fără gluten

Făinurile fără gluten se comportă asemănător cu făina de grâu, dar de cele mai multe ori se folosesc în combinații cu alte tipuri de făină.
ou poșat

Cum facem ou poșat

Oul poșat este, de fapt, ceea ce știm deja sub denumirea de ou românesc. Adică un ou ochi, dar fiert, nu prăjit.
Coacăze afine și merișoare

Alimente din cursa pentru sănătate

”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este o poveste pe care mulți dintre noi am citit-o și o dorință pe care, probabil, și mai mulți dintre noi o au, măcar în secret....
sare

Prea multă sare?

Începând cu secolul XX, răspunsul este sec și simplu: DA. Sarea a ajuns un risc sever la adresa sănătății, mai ales în dieta occidentală.
Cum facem sos de vanilie

Cum facem sos de vanilie

Dacă vreți să încercați niște clătite mai deosebite, adăugați-le în momentul servirii o porție de sos de vanilie. Sau dacă vreți să înnobilați niște rulouri cu scorțișoară, turnați deasupra lor sos de vanilie. Ori...
Zahăr alb și brun

Zahăr: mult, puțin, deloc?

Zahărul este esenţial pentru funcționarea organismului uman, pentru că produce şi asigură necesarul de energie care ne menţine activi. Ca în orice altă situație, însă, excesul este cel care ne face rău.
Mandarine cu coajă

Ce faceți cu cojile de citrice

Poate mai puțin cunoscut este însă faptul că pe lângă miezul gustos, putem folosi și cojile citricelor.

Afrodisiace alimentare

Dacă decembrie este plină de zâmbete și bucurie, o sărbătoare a familiei și a copilăriei, iar ianuarie ne aduce deja amintita Blue Monday, cu lunga listă ei a planurilor nerealizate uneori, februarie are rolul...

Cum faci un avocado să se coacă mai repede

Nu de puține ori ne-am păcălit atunci când am cumpărat un avocado. Și aici nu ne referim la fructele frumos împachetate care au etichetele ”ready-to-eat”, adică numai bune de mâncat, și care au și...
creme patissiere sau cremă de vanilie

Crema de vanilie sau creme patissiere

Francezii îi spun ”creme patissiere”, italienii - ”crema pasticcera”. Noi o știm, mai mult, sub numele de cremă fiartă de vanilie

Mituri‌ ‌despre‌ ‌mâncarea‌ ‌vegetariană‌

Alimentația vegetariană nu mai este de mult timp un moft, devenind azi un stil de viață pentru mulți dintre noi.
carne tocată

Cum se congelează/decongelează corect carnea tocată

Carnea tocată este un ingredient des folosit în bucătăria românească pentru că este foarte practică, are un cost redus și o putem pregăti în fel și chip: de la sosuri bogate pentru paste, la...

Cum să ne schimbăm obiceiurile alimentare

Felul în care mâncăm, obiceiurile alimentare, au un efect important asupra sănătății noastre. Nu degeaba auzim atât de des recomandările de a limita/renunța la mâncărurile de tip fast-food, de a renunța la grăsimele ”rele”,...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal