fbpx
categoria

Utile

semințe de pin

Cele mai scumpe nuci: semințele de pin

Semințele de pin sunt între cei mai scumpi ”sâmburi” de pe piață, mai ales pentru că pinul are nevoie de 15-25 de ani pentru a le produce. În plus, este un efort destul de...
semințe de cânepă

Semințele de cânepă, o sursă importantă de proteine

Semințele de cânepă pot fi consumate crude, fierte sau prăjite. Uleiul lor este, de asemenea, foarte sănătos și a fost folosit ca aliment și medicament în China de cel puțin 3.000 de ani.

Specialități de brânză românească

Sigur că de cele mai multe ori când mergem la piață căutăm un caș proaspăt sau o telemea maturată, ori poate o brânză de vaci pentru plăcinta din meniul de weekend, dar bine ar...

Cu susan!

Semințele de susan au fost folosite ca atare sau ca sursă de ulei de peste 5.000 de ani, iar acum sunt prezente pe o mare varietate de feluri de mâncare în bucătăria din Asia...

Prea multă mâncare la Paște? Să vedem ce putem face cu ea!

De sărbători, când gătești de toate, sunt mari șansele să te afli în situația de a nu le mânca pe toate. Cum eviți risipa de alimente?

Cum facem cele mai bune sosuri pentru salate

Pentru reușita unei salate, avem nevoie de un sos potrivit, liantul perfect între ingredientele noastre, astfel încât să ne bucurăm cu adevărat de ceea ce mâncăm.
cum legam carnea pentru friptură

Cum legăm carnea pentru friptură

Când carnea are o formă neregulată sau faceți un rulou de carne, legarea lor este cea mai bună soluție pentru a le da o formă frumoasă. Poate părea complicat, dar vă asigurăm că nu...

Stereotipii culinare în filme

Fiecare avem ritualuri atunci când vine vorba despre urmăritul filmelor. Unii un loc favorit, alții o mâncare anume ori poate o băutură.

De ce ne plac semințele de chia?

Semințele de chia provin de la Salvia hispanica L. iar cele de bună calitate au culoarea naturală alb sau negru. Dacă sunt maronii, înseamnă că nu au ajuns la maturitate, sunt practic crude.

De ce e bine să mâncăm germeni ori lăstari de plante?

Cu siguranță într-una dintre vizitele la supermarket ați remarcat în zona frigiderelor deschise, cu salate, caserole cu germeni de plante, de cele mai multe ori cerealele încolțite.

În loc de cereale, pseudocereale!

Când vorbim despre cereale, de obicei ne gândim la grâu, secară, orz, ovăz, porumb, sorg, mei și orez, toate fiind parte a familiei gramineae. În ultimii ani, mai ales, au fost pomenite tot mai...
cozonac

De ce depinde ca un cozonac să iasă perfect?

Cu toate că există multe rețete, care toate au la bază aceleași ingrediente - făină, drojdie, ouă, lapte, zahăr și arome, nu întotdeauna rezultatul final este așa cum ni l-am imaginat. De multe ori,...

Ce putem face cu semințele de in

Semințele de in sunt incluse pe lista așa-numitelor „super alimente”, beneficiile lor pentru sănătate fiind demonstrate de o serie de cercetări științifice.

De ce e util un aparat de vidat

Sigilarea prin vacuum a alimentelor reduce cantitatea de oxigen din pachet, prevenind, în acest fel, dezvoltarea bacteriilor care cauzează alterarea cărnii, legumelor sau lichidelor. Atenție, însă, există și bacterii anaerobe, așadar este obligatoriu să...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal