fbpx
categoria

Utile

Piperul, regele condimentelor

Pot fi negre, roșii, verzi sau albe, dar indiferent de culoarea avută, boabele aromate și iuți poartă un singur nume, piper.

Mirodenii pentru carnea de vită / vițel / mânzat

Sigur că toți mâncăm pentru a ne menține în viață, dar chiar și o astfel de îndeletnicire poate deveni, dacă nu este încă, o plăcere. Asta nu înseamnă neapărat mese pantagruelice, cu zeci de...

Mirodenii pentru carnea de oaie / miel

Carnea de oaie poate fi o delicatesă dacă este gătită bine şi condimentată cu ingredientele potrivite, care pot echilibra gusturile ce unora ni s-ar putea părea ”cam iuți”.

Comfort food sau mâncare pentru o stare de bine

Un ceai într-o zi umedă și friguroasă, o ciocolată caldă într-o seară de iarnă după o zi lungă, o ciorbă consistentă făcută după rețeta mamei sunt exact ceea ce spunem atunci când folosim sintagma...

Alegerea vinului potrivit

Degustarea de vinuri și asocierea vinului cu mâncarea sunt două concepte complet diferite. Într-un mod ne raportăm la vin atunci când vrem să descoperim gusturi și texturi interesante, într-altul când îl alegem pentru cină.

Idei salvatoare când mâncăm la birou

Fie că avem o muncă doar de birou, ori că suntem nevoiți să facem deplasări dese între întâlniri sau cu timpul strâns între ședințe, la un moment dat tot trebuie să ne oprim măcar...

Cum se fierbe fasolea boabe

Ați putea spune ”ce mare lucru e să fierbi niște fasole”! Dar, ca de obicei, practica ne-a învățat că lucrurile nu stau chiar așa și că, exact cum spune o zicală românească, ”câte bordeie,...

Omleta mai puțin banală

Ca să fim cinstiți, omleta pentru prânz este pentru mulți cam cum sunt pastele la cină: când nu știm ce să facem de mâncare sau nu avem prea mult timp la dispoziție, sunt salvatoare....

Idei de rețete gustoase pentru un post hrănitor

15 noiembrie - 25 decembrie este perioada Postului Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi din calendarul creștin-ortodox. Nu toată lumea ține sau nu poate să țină post întreaga perioadă de 40 de zile....
semințe de dovleac

Cum coacem semințele de dovleac

Când gătim dovleac - dacă nu l-ați încercat încă într-o supă-cremă sau într-un ștrudel ori într-un humus nu știți ce ați pierdut - ne rămân și multe semințe, așa-i? Și cum ne place să...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal