fbpx
categoria

Utile

merișoare cranberries

Merișoare, superaliment de sezon

Afinele roșii, cum mai sunt numite merișoarele, oferă o serie de beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bună de vitamine și antioxidanți.
cornus mas sau cornelian cherry

La îndemână, dar aproape uitate – coarnele

Fructele cornului, numite simplu coarne (de pădure) au gust dulce-acrișor, astringent, asemănător puțin cireșelor. Cantitatea de vitamina C din aceste fructe depășește pe cea din lămâi sau măceșe.
varză

Știm de ce ar trebui să mâncăm varză?

Varza, conopida și broccoli sunt renumite pentru aportul de substanțe nutritive benefice. Dacă încercați să vă îmbunătățiți dieta, de aici puteți începe!

Ceai sau infuzie?

Se numește ceai propriu-zis cel care provine din planta de ceai, Camellia sinensis, și pe care îl găsim în variantele sale verde, alb, negru, oolong sau pu-erh. Majoritatea ceaiurilor pe care le găsim pe...

Tăiatul cepei fără lacrimi

Nu puțini suntem cei care pătimim atunci când avem de tăiat ceva mai multă ceapă, ca atunci când facem o plăcintă sau o fasole bătută. În cele mai multe cazuri, lacrimile ne curg șiroaie...
struguri

Strugurii, darurile toamnei

Cu boabe mari sau mărunte, cu gust tămâios ori parfumați și dulci, strugurii sunt vedetele toamnei. Sunt un aliat pentru sănătate și frumusețe, dar și ingredientul preferat pentru deserturi, murături sau, de ce nu...
nuci

Nucile, sursă de sănătate și savoare în bucate

Crude sau rumenite în tigaie, cu iaurt și miere ori în combinație cu struguri și brânzeturi felurite, nucile sunt folosite ca ingredient în multe feluri de mâncare de peste tot din lume. Iar deserturile...
buddha bowl sau bolul cu de toate

Bolul lui Buddha sau bolul cu de toate

Legenda spune că Buddha se așeza în fiecare dimineață la marginea drumului, ținând în mâini un bol gol. Iar localnicii îi umpleau castronul cu diverse alimente, cel mai des fructe și orez. În ziua...

Prețioasele bobițe roșii de goji

Fructele de goji sunt adesea numite superalimente deoarece conțin compuși chimici esențial bunei funcționări a organismului: antioxidanți (beta-caroten și zeaxantina), vitamina A, vitamina C, complexul de vitamina B, proteine, fibre, fier (mai mult decât...
vas pentru cuptor

Vase pentru cuptor – cum le alegem și la ce le folosim

Coacerea este o tehnică de gătit mult preferată și recomandată de experții în sănătate de peste tot, iar cum deja ne pregătim de anotimpul ploilor de toamnă, căldura și mirosul venite din bucătărie sunt...

Gătim arăbește

Dacă vacanțele sau călătoriile de serviciu v-au purtat prin aceste zone și v-ați îndrăgostit de bucătăria locală, nu este foarte dificil să reproduceți câteva rețete, dacă aveți la îndemână produsele de bază și, mai...
fructe proaspete

Profită de prospețime!

Fructele și legumele proaspete conțin vitamine importante, minerale, dar și fibre, motiv pentru care o dietă bogată în crudități vă poate ajuta să vă protejați de o serie de boli grave.  Beneficiile consumului de...
tartă cu pere și blue cheese

Fructe în aluat sărat

Cu brânză, legume, carne, pește sau fructe de mare, tartele sărate vin în tot felul de variante.  Indiferent de sezon, toate combinațiile sunt posibile în funcție de dorințele fiecăruia, mai ales dacă imaginația ne...
borcane de gem

Secretete dulcețurilor perfecte

Gem, pastă, dulceață, peltea oricum le-am prefera, ne ajută să mai păstrăm ceva din aroma fructelor de sezon atunci când vremea lor s-a dus.  Poate nu mulți mai mâncăm la mic-dejun pâine cu unt...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal