fbpx
categoria

Utile

Pui de baltă, delicatesa bucătăriei franceze

Termenul este, evident, un eufemism pentru ceva ce ar suna un pic mai puțin prietenos unora: picioare de broască. Dar reprezentarea nu este deloc departe de adevăr, pentru că atât textura, cât și gustul,...

Fructele proaspete în meniul zilelor de vară

Temperaturile ridicate ne împing departe de bucătărie zilele acestea, dar avem câteva propuneri care pot îmbina armonios un meniu echilibrat cu timpul redus de preparare. În plus, implică vedetele sezonului: fructele proaspete.

Meniu de vacanță în… Spania

Bucătăria spaniolă este complexă și variată, combinând ingrediente mediteraneene europene și arabe într-o manieră în care nimeni altcineva nu o mai face.

Castraveți murați de vară

Crocanți, aromați, picanți și acrișori pe gustul nostru, castraveții murați de vară sunt garnitura pe care ne-o dorim lângă o friptură, un șnițel crocant ori lângă o porție generoasă de chiftele.

Meniu de vacanță în… Italia

Dintre toate poveștile noastre de până acum legate de vacanțe și ce să nu ratăm, la capitolul bucătărie locală, probabil pentru Italia este cea mai simplă alegere: pizza!

Midii cu arome mediteraneene

Numite la noi generic scoici, midiile au cochilia solidă, cu coaja groasă, de culoare maronie spre albastru-violet.

Creveți, delicatese pentru toți

Multă vreme delicatese exclusiviste la care mulți dintre noi nici nu visam, creveții sunt acum mult mai la îndemână, mai ales dacă alegem să îi cumpărăm din hypermarket și să îi pregătim acasă. Pot...

Meniu de vacanță în… Bulgaria

De la fast-food, grilluri diverse, la garnituri și sosuri, până la paste și pizza, cu siguranță că orice tavernă, pub sau terasă găsiți va avea ce să vă ofere pentru a vă potoli foamea...

Cum se folosește gelatina – granule și foi

Gelatina este un produs de origine animală, astfel că nu poate fi consumat de vegetarieni, vegani sau de persoanele care țin post. Pentru aceștia există câteva alternative, cele mai importante fiind agar-agar, un produs...

Universul castraveților

Includerea în alimentație a castravetelui are o lungă tradiție, care începe acum 3000 de ani în Asia. În Europa a ajuns încă de pe vremea Imperiului Roman.

Meniu de vacanță în… Grecia

Gyros, moussaka, souvlaki, tzatziki, spanakopita, saganaki nu mai sunt chiar atât de exotice pentru turistul român în Grecia, dar ne-am gândit că bine ar fi să povestim puțin despre ce nu ar trebui să...

12 rețete cu căpșuni pe placul tău

Cu toate că mulți le preferăm ca atare, cu puțin zahăr presărat deasupra, sau cu smântână și mămăligă (cum se mănâncă în Bucovina), căpșunile dau deserturilor gust și aromă aparte.

Idei pentru supe reci

Pentru cei mai mulți dintre noi, vara este sezonul salatelor și grill-urilor, cel mult pentru o cină la wok, nu de alta dar căldura de afara este suficientă, nimeni nu mai vrea să simtă...
vinete

Vinetele, vedetele verii

Nu puțini suntem cei care avem o slăbiciune pentru vinete. Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre, poate unele dintre cele mai consumate ingrediente pe timp...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal