fbpx
categoria

how to

Cum se fierbe fasolea boabe

Ați putea spune ”ce mare lucru e să fierbi niște fasole”! Dar, ca de obicei, practica ne-a învățat că lucrurile nu stau chiar așa și că, exact cum spune o zicală românească, ”câte bordeie,...
semințe de dovleac

Cum coacem semințele de dovleac

Când gătim dovleac - dacă nu l-ați încercat încă într-o supă-cremă sau într-un ștrudel ori într-un humus nu știți ce ați pierdut - ne rămân și multe semințe, așa-i? Și cum ne place să...

Cum coacem dovleacul

Dovleacul este un deliciu foarte sănătos, este foarte bogat în fibre, antioxidanţi, betacaroten, minerale şi vitamine. Și îl puteți găti într-o mulțime de feluri, citiți propunerile noastre de meniu cu dovleac. În supă-cremă, copt...

Săruri cu arome

Sarea este acel ingredient care dă gust unui preparat. Fie că vorbim de un fel principal, fie de un desert. La rândul lor, ierburile aromatice și condimentele își pun propria lor amprentă atunci când...

Străluciri în bucătărie

Vasele de gătit de inox se regăsesc în multe din bucătăriile noastre. Adevărul e că vasele de inox sunt mai rezistente, nu ruginesc și se curăță ușor, astfel că își păstrează aspectul strălucitor mai...

O lămâie și 10 trucuri salvatoare în bucătărie

E o vorbă care spune ”dacă viața îți dă lămâi, fă-ți limonadă din ele!”. Lăsând gluma la o parte, lămâile astea sunt o comoară la casa noastră. Nu doar că sunt un ingredient de...
Tocător

Trucuri pentru curățarea tocătoarelor de lemn

Cu mai multă ori mai puțină pasiune, fiecare dintre noi petrecem zilnic niște timp în bucătărie. Inspirația și magia din bucătărie nu stau doar în prepararea unei rețete. Pe lângă toate ingredientele necesare, avem...
plante aromatice

Combinații potrivite cu plante aromatice

Plantele aromatice au marea calitate de a completa gustul și savoarea oricărui preparat, transformând chiar și o banală omletă în ceva extraordinar. Plantele aromatice se împart în două mari categorii: lemnoase – cum sunt...

Cum combinăm brânza

Sigur, primul gând este cu roșii iar vacanța ne duce și cu gândul la Grecia, ca urmare măslinele ar putea să fie exact ce ne dorim alături de brânză, mai ales dacă vorbim de...

Să ne răcorim cu… o cafea

Cu gândul la vacanță, care a fost sau poate va urma, haideți să ne răcorim cu o cafea… rece. Pentru că, nu-i așa, în zilele călduroase, o cafea aburindă parcă nu e chiar ceea...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal