fbpx
categoria

how to

Marinade pentru carne de miel

Marinade pentru carne de miel

Plantele aromatice, usturoiul și ingredientele acide fac o echipă redutabilă atunci când vorbim de o marinadă pentru carnea de miel/berbecuț, ce va deveni astfel mai fragedă și aromată.Și dacă tot te gândești să încingi...
unt cu ierburi aromate

Unt cu ierburi aromate

Untul e acel ingredient care poate transforma o mâncare comună, altfel, în preferata tuturor, dând gust și savoare aproape oricărui preparat. Încearcă-l, dacă nu ai făcut asta până acum, pentru a înăbuși legumele de...
faina

Cum folosim diferitele tipuri de făină

Oare câți dintre noi își mai amintesc mirosul franzelei proaspete, albe și cu coajă crocantă, pe care jumătate o devorai pur și simplu pe loc, dacă aveai norocul să o găsești caldă? Ei bine,...
maioneza

Cum repari maioneza de casă

Nu-i un capăt de țară atunci când ți se taie maioneza, foarte probabil că și celor mai pricepuți în ale bucătăritului li s-a întâmplat… măcar o dată! Vestea bună e că poți repara maioneza...

Cum putem spune dacă este gătită carnea

Cel mai mare risc, atunci când facem o rețetă nouă mai ales, este să nu potrivim corect temperatura cuptorului și, în final, să avem o mâncare ori prea uscată ori negătită. Dacă nu ne...

Alege corect carnea de vită

Mulți se feresc să aleagă un meniu care cuprinde carne de vită, pentru că a rămas cumva împământenit că este tare, se mestecă greu și are nevoie de timp îndelungat de pregătire.Sigur că lucrurile...

De ce este carnea de porc o alegere pentru cei mai mulți dintre noi

Chiar dacă nu porniți chiar acum către vitrinele cu carne tranșată la supermarket, pentru viitoarele rețete pe care le aveți în plan, la cină, v-ar putea fi util să știți ce fel de carne...

Fript, la grill sau sotat, puiul are secretele lui

Ne-am obișnuit să credem că mâncăm foarte multă carne, noi, românii, dar statisticile nu arată chiar așa. Totuși, vechea glumă cu nu e pasăre ca porcul, pare să aibă la bază un mare adevăr....