fbpx
categoria

ponturi

Alimente care nu se strică ușor

Cele mai multe dintre produsele depozitate în cămările bunicilor, astăzi le găsim la orice oră din zi și din noapte la supermarket. Dar oricând poate apărea o situație în care vizita la magazin este...

Tipuri de făină fără gluten

Făinurile fără gluten se comportă asemănător cu făina de grâu, dar de cele mai multe ori se folosesc în combinații cu alte tipuri de făină.
Coacăze afine și merișoare

Alimente din cursa pentru sănătate

”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este o poveste pe care mulți dintre noi am citit-o și o dorință pe care, probabil, și mai mulți dintre noi o au, măcar în secret....
sare

Prea multă sare?

Începând cu secolul XX, răspunsul este sec și simplu: DA. Sarea a ajuns un risc sever la adresa sănătății, mai ales în dieta occidentală.
Zahăr alb și brun

Zahăr: mult, puțin, deloc?

Zahărul este esenţial pentru funcționarea organismului uman, pentru că produce şi asigură necesarul de energie care ne menţine activi. Ca în orice altă situație, însă, excesul este cel care ne face rău.
Mandarine cu coajă

Ce faceți cu cojile de citrice

Poate mai puțin cunoscut este însă faptul că pe lângă miezul gustos, putem folosi și cojile citricelor.

Afrodisiace alimentare

Dacă decembrie este plină de zâmbete și bucurie, o sărbătoare a familiei și a copilăriei, iar ianuarie ne aduce deja amintita Blue Monday, cu lunga listă ei a planurilor nerealizate uneori, februarie are rolul...
creme patissiere sau cremă de vanilie

Crema de vanilie sau creme patissiere

Francezii îi spun ”creme patissiere”, italienii - ”crema pasticcera”. Noi o știm, mai mult, sub numele de cremă fiartă de vanilie

Mituri‌ ‌despre‌ ‌mâncarea‌ ‌vegetariană‌

Alimentația vegetariană nu mai este de mult timp un moft, devenind azi un stil de viață pentru mulți dintre noi.

Cum să ne schimbăm obiceiurile alimentare

Felul în care mâncăm, obiceiurile alimentare, au un efect important asupra sănătății noastre. Nu degeaba auzim atât de des recomandările de a limita/renunța la mâncărurile de tip fast-food, de a renunța la grăsimele ”rele”,...
carne tocata

Secretele umpluturilor cu carne tocată

Carnea tocată stă la baza multor preparate foarte gustoase și sățioase. Și, indiferent care sunt preferințele noastre (de vită, porc, pui, curcan ori de miel), carnea tocată are câteva atuu-uri: este mai ieftină și,...
rodie

Rodia sau fructul vieții

Rodia este un fruct exotic pe care îl găsim în supermarketuri cu precădere în sezonul rece. Planta, care se numește rodiu sau rodier, este cultivată pe scară largă în Iran, India, Africa tropicală, Georgia,...
fructe si legume sanatoase

Legume și fructe cu indice glicemic mic (mai mic de 55)

Indicele glicemic (i se mai spune și index glicemic) al unui aliment se leagă direct de puterea acestuia de a crește glicemia. Altfel spus, cu cât indicele glicemic al unui aliment consumat este mai...

Tofu – dacă da, cum?

Vegetarieni sau adepți ai unei alimentații complete, mulți au inclus tofu în meniul lor, o modalitate simplă de a beneficia de proteine și atunci când nu ți-e neapărat poftă de carne. Și există mai...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal