fbpx
categoria

ponturi

budinca cu broccoli

Budincă sau sufleu?

Dacă ne uităm la ingredientele pentru budinca și sufleul pe bază de legume, nu vom găsi mari diferențe între ele. Preparatele finale arată aproape la fel și parcă nici gustul lor nu e chiar...
Sofran

Șofran

Supranumit și aurul roșu, șofranul este cel mai prețios condiment dintre toate. De fapt, provine din staminele unei flori, rudă apropiată cu brândușele noastre. Aroma lui, însă, nu se compară cu nimic și aproape...
cardamom

Cardamom

Cardamomul este specific mâncărurilor indiene, dar se regăsește și în bucătăria Orientului Mijlociu. În rețetele indiene, păstăile întregi de cardamom sunt folosite la prepararea orezului basmati și a diverselor feluri de curry. În rețetele...

Uleiul în bucătărie

Uleiul poate fi extras din diferite plante - floarea soarelui, rapiță, nucă, măslin, soia, palmier, cocos, in, mac, ricin, porumb - însă nu toate uleiurile vegetale sunt comestibile sau recomandate pentru a fi folosite...
Chimen

Chimen, chimion? De fapt, ce caut?

Deși din aceeași familie (din care fac parte și fenicului și anasonul), chimenul și chimionul nu sunt același lucru și, ca urmare, nu sunt un substitut unul pentru altul. Și nu sunt nici semințe,...

Berea în bucate

Blondă, brună, cu gust floral sau fructat, cu gust puternic sau delicat, berea este perechea potrivită fie lângă un preparat picant, fie lângă unul sărat. Și, mai nou, berea neagră, cum este cea de...

Cuptor electric versus cuptor pe gaz

Dacă ne e mai ușor să luăm decizia de a schimba un mixer, o cafetieră sau orice alt aparat electrocasnic, când vine vorba despre aragaz, parcă lucrurile nu mai sunt la fel de simple....

Fructe coapte pentru o vară mai gustoasă

Caramelizate în zahărul propriu, fructele coapte pe grătar capătă o savoare aparte, diferită mult de cea a fructului proaspăt. Multe dintre fructele coapte se pot mânca atât calde, cât și după ce s-au răcorit....

Combinații grozave pentru uleiuri aromate și condimentate

Salatele ori marinada grozavă pentru viitoarea friptură au un ingredient comun, uleiul folosit. Care poate fi simplu, dar și aromat ori condimentat. Nu este nevoie să dați fuga la magazinul din colț pentru a-l...

Oul, de la S la XL

Atunci când folosim ouă pentru a pregăti crusta unor șnițele sau le batem pentru o omletă, dimensiunea ouălor nu contează atât de mult. Mai ales că, dacă este cazul, putem suplimenta numărul acestora. Dar...