fbpx
categoria

ponturi

Fructe coapte pentru o vară mai gustoasă

Caramelizate în zahărul propriu, fructele coapte pe grătar capătă o savoare aparte, diferită mult de cea a fructului proaspăt. Multe dintre fructele coapte se pot mânca atât calde, cât și după ce s-au răcorit....

Combinații grozave pentru uleiuri aromate și condimentate

Salatele ori marinada grozavă pentru viitoarea friptură au un ingredient comun, uleiul folosit. Care poate fi simplu, dar și aromat ori condimentat. Nu este nevoie să dați fuga la magazinul din colț pentru a-l...

Oul, de la S la XL

Atunci când folosim ouă pentru a pregăti crusta unor șnițele sau le batem pentru o omletă, dimensiunea ouălor nu contează atât de mult. Mai ales că, dacă este cazul, putem suplimenta numărul acestora. Dar...

Platoul de brânzeturi

Un platou cu brânzeturi este un mod foarte potrivit de a încheia o masă sofisticată sau poate fi ideea unei întâlniri pentru povești în familie sau între prieteni. Brânzeturile cu mucegaiuri nobile sau maturate...

Adevărata vanilie

Vanilia este unul dintre ingredientele preferate pentru deserturi. Dar pe care o putem folosi și pentru aromatizarea unor băuturi și, dacă tragem cu ochiul prin rețetele internaționale, vanilia poate fi ingredient-surpriză în creme de...

Greșeli frecvente în coacerea prăjiturilor/blaturilor

Facem ce facem, dar tot la prăjituri ne întoarcem. Pentru că ne și place să le facem, dar știm că pregătirea lor poate da bătăi de cap multora. Chiar și nouă, mai ales când...

Cu ce înlocuiești anumite ingrediente

De cele mai multe ori, plecăm cu lista făcută la cumpărături și asta din mai multe motive. Să nu cumpărăm mai mult decât ne-ar trebui, să facem un pic de economie, dar nici să...

Invenții în congelator

De cele mai multe ori, congelatorul nostru e la una dintre cele două extreme: ori foarte plin, ori aproape gol. Ba suntem tentați să îl umplem cu tot felul de produse cu care nu...

Eficiență în bucătărie

Nici nouă nu place să pierdem vremea atunci când putem folosi timpul în alt mod și, oricât de pasionați am fi de bucătărie, eficiența este cuvântul de ordine. Sunt multe trucuri care ne ajută...

Idei salvatoare în bucătărie

Ați putea spune că nu mai e nimic de făcut atunci când ați scăpat prea multă sare în oală, când carnea, blatul sau prăjitura sunt arse într-o parte, spaghetele sunt prea moi, orezul prea...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal