Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre. De această dată le-am încercat într-o rețetă extrem de simplă și savuroasă, la grătar. Puteți mânca vinetele la grătar garnitură lângă o friptură, dar și simple, într-o zi de post.Când parcă le-am încerca cu o mămăligă rece, ce ziceți?
Vinete la grătar
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
2 vinete
2 caței de usturoi pisați
4 fire de pătrunjel verde
1 lingură de oțet (sau zeamă de la o lămâie)
Ulei de măsline
Sare
- Pentru sosul de muștar (opțional)**:
2 linguri de muștar fin
1 linguriță de miere
1 linguriță de oțet
1 linguriță de ulei de măsline
Cum să faceți
- Pentru sosul de muștar amestecați toate ingredientele într-un borcănel și îl păstrați la rece. Este delicios și în sandvișuri sau lângă un grătar de carne de pui.
- Spălați vinetele și le ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi le tăiați în felii de cel mult 1 cm, să se pătrundă mai repede.
- Încingeți grătarul pe foc potrivit și îl ungeți cu puțin ulei, apoi puneți feliile de vinete. Le coaceți 2-4 minute, pe fiecare parte, și le scoateți pe o farfurie.
- Amestecați bine usturoiul pisat cu verdeața, oțetul, un praf de sare și 5-6 linguri de ulei, cât să se formeze un sos. Ungeți apoi feliile de vinete, pe fiecare parte. Noi le-am mâncat împreună cu sosul de muștar și miere și n-a fost rău deloc.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete