fbpx

Vinete la grătar

vinete la gratar cu sos de mustar

Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre. De această dată le-am încercat într-o rețetă extrem de simplă și savuroasă, la grătar. Puteți mânca vinetele la grătar garnitură lângă o friptură, dar și simple, într-o zi de post.Când parcă le-am încerca cu o mămăligă rece, ce ziceți?

vinete la gratar cu sos de mustar

Vinete la grătar

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete

  • 2 caței de usturoi pisați

  • 4 fire de pătrunjel verde

  • 1 lingură de oțet (sau zeamă de la o lămâie)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Pentru sosul de muștar (opțional)**:
  • 2 linguri de muștar fin

  • 1 linguriță de miere

  • 1 linguriță de oțet

  • 1 linguriță de ulei de măsline

Cum să faceți

  • Pentru sosul de muștar amestecați toate ingredientele într-un borcănel și îl păstrați la rece. Este delicios și în sandvișuri sau lângă un grătar de carne de pui.
  • Spălați vinetele și le ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi le tăiați în felii de cel mult 1 cm, să se pătrundă mai repede.
  • Încingeți grătarul pe foc potrivit și îl ungeți cu puțin ulei, apoi puneți feliile de vinete. Le coaceți 2-4 minute, pe fiecare parte, și le scoateți pe o farfurie.
  • Amestecați bine usturoiul pisat cu verdeața, oțetul, un praf de sare și 5-6 linguri de ulei, cât să se formeze un sos. Ungeți apoi feliile de vinete, pe fiecare parte. Noi le-am mâncat împreună cu sosul de muștar și miere și n-a fost rău deloc.
Tags: