fbpx

Cum repari maioneza de casă

maioneza

Nu-i un capăt de țară atunci când ți se taie maioneza, foarte probabil că și celor mai pricepuți în ale bucătăritului li s-a întâmplat… măcar o dată! Vestea bună e că poți repara maioneza de casă foarte simplu, iată câteva trucuri ce te-ar putea ajuta:

  • Adaugă o linguriță de oțet sau de zeamă de lămâie, strecurată de pulpă, și amestecă cu o lingură de lemn, într-un singur sens. Este un truc foarte util mai ales când ai o cantitate mai mică de maioneză.
  • Într-un alt castron curat, freacă un alt gălbenuș cu o linguriță de muștar și puțin ulei, cât să pornești o nouă maioneză. Treptat, încorporează câte o linguriță din maioneza tăiată și continuă să amesteci într-un singur sens.
  • Poți ”drege” maioneza adăugând câte o linguriță de apă minerală sau sifon.
  • Adaugă, pe rând, două linguri de apă fiartă în maioneza tăiată și amestecă încet după fiecare.
  • Dacă maioneza este prea lichidă, adaugă-i consistență cu o linguriță cu muștar.

Dacă ai pățit-o și tu, sperăm că-ți vor fi de folos trucurile pentru a drege sau repara maioneza de casă. De altfel, regulile pentru a pregăti o maioneză ca la carte nu sunt greu de urmat:

  • ingredientele să fie la aceeași temperatură
  • dacă pregătești o cantitate mai mare, mixerul este ideal
  • adaugă uleiul treptat
  • amestecă ingredientele într-un singur sens
  • nu folosi mai mult de 150 ml de ulei pentru un singur gălbenuș

Spor la gătit!