fbpx
categoria

pâine / chifle

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)

Am făcut cea mai simplă rețetă de pâine la tavă (rețetă fără frământare). Și a ieșit grozav de gustoasă. Înainte de a da tava la copt, am presărat deasupra aluatului semințe de susan, dar...
Focaccia cu roșii uscate

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia este o pâine foarte gustoasă din bucătăria italiană. Conține ulei de măsline, rozmarin, dar și măsline ori roșii uscate în ulei.
Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta este o pâine italiană albă, cu coajă crocantă și miez umed și aerat. Are o formă tradițională, plată și lunguiață, asemănătoare unui papuc (de aici și denumirea sa, ciabatta).
cornuri pufoase

Cornuri pufoase

Ne plac și cornurile pufoase dulci, dar și cele puțin sărate, așa că am căutat un aluat care să împace toate gusturile. Și l-am găsit, astfel că dintr-o singură porție de aluat, am pregătit...
covrigi cu cașcaval

Covrigi cu cașcaval

De potolit foamea sau de poftă de ceva bun, acești covrigi cu cașcaval sunt cea mai bună alegere pe care o puteți face. Aluatul e gata în doi timpi, nu are nevoie de timp...
Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Focaccia crocantă cu măsline și pesto

Suntem obișnuiți ca aluatul de focaccia, acea pâine pe care o asociem cu bucătăria italiană, să fie unul dospit. Dar în rețeta de focaccia crocantă cu măsline și pesto, pe care am făcut-o de...
cornuri sărate

Cornuri sărate

Cornuri sărate, cu coajă crocantă, din aluat simplu, și care se desfac în fâșii când rupi în grabă din ele... pentru mulți dintre noi sunt cum era celebra Madeleine pentru Proust. Un gust din...
chifle fără frământare

Chifle fără frământare

Aluatul dospit are multe secrete, iar unul dintre ele frământatul îndelung. Doar că în vremurile de azi, mai greu ne găsim atât de mult timp de stat în bucătărie. Așa că preferăm rețete mai...
pâine fără frământare

Pâine fără frământare

Fără frământare, fără niciun fel de efort depus, doar puțină atenție când așezi pâinea în vasul de copt înfierbântat! În rest, rețeta de pâine fără frământare este o bucurie pentru orice pofticios.
pâine cu bicarbonat

Pâine cu bicarbonat

O cunoașteți, poate, și sub numele de soda bread, pentru că pâinea cu bicarbonat este o pâine irlandeză, extrem de ușor și rapid de pregătit. Nu am avut nevoie de timpi de dospire sau...

Pâine la tavă

La prima vedere, ar putea să ți se pară dificil de pregătit rețeta de pâine la tavă. Dar, de fapt, frământatul aluatului durează doar 10 minute, iar dacă alegi să folosești robotul, nu muncești...

Chifle cu usturoi

Planurile pentru un mic-dejun copios pot începe cu o seară înainte. Când tot ce ai de făcut este să pornești rețeta de chifle cu usturoi. Seara amesteci câteva ingrediente, iar dimineața, nu faci decât...