
Am făcut cea mai simplă rețetă de pâine la tavă (rețetă fără frământare). Și a ieșit grozav de gustoasă. Înainte de a da tava la copt, am presărat deasupra aluatului semințe de susan, dar le puteți înlocui cu semințe de mac, dacă vă plac mai mult.

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)
Porții
1
pâineTimp preparare
10
minutesTimp coacere
40
minutesTimp de dospire
3
oreTimp total
50
minutesIngrediente
385 g făină
340 ml apă călduță
1 lingură de zahăr
5 g drojdie uscată
1 lingură de ulei de măsline + ulei pentru uns tava
5 g sare
Semințe de susan (opțional)
Cum să faceți
- Amestecați apa cu zahărul și drojdia, lăsați câteva minute să se activeze drojdia.
- Cerneți făina într-un castron, adăugați lichidul de mai sus și sarea. Amestecați ușor, cu coada unei linguri. Acoperiți vasul și lăsați aluatul să dospească 2 ore într-un loc călduț (sau până își dublează volumul).
- Apoi turnați uleiul, pliați aluatul de 2-3 ori cât să se încorporeze grăsimea, și așezați-l într-o tavă (de cozonac) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Lăsați încă o oră să crească.
- Presărați semințe de susan, dacă doriți. Coaceți 40-45 de minute la 190 de grade.
- Scoateți pâinea din cuptor după ce s-a rumenit frumos, o scoateți din tavă și lăsați-o măcar 30 de minute înainte de a o felia.
Rețetă video
Tags: fainaulei de măsline
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete