fbpx

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)

Am făcut cea mai simplă rețetă de pâine la tavă (rețetă fără frământare). Și a ieșit grozav de gustoasă. Înainte de a da tava la copt, am presărat deasupra aluatului semințe de susan, dar le puteți înlocui cu semințe de mac, dacă vă plac mai mult.

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)

Pâine la tavă (rețetă fără frământare)

5.0 from 1 vote
Course: pâine / chifleDifficulty: ușor
Porții

1

pâine
Timp preparare

10

minutes
Timp coacere

40

minutes
Timp de dospire

3

ore
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 385 g făină

  • 340 ml apă călduță

  • 1 lingură de zahăr

  • 5 g drojdie uscată

  • 1 lingură de ulei de măsline + ulei pentru uns tava

  • 5 g sare

  • Semințe de susan (opțional)

Cum să faceți

  • Amestecați apa cu zahărul și drojdia, lăsați câteva minute să se activeze drojdia.
  • Cerneți făina într-un castron, adăugați lichidul de mai sus și sarea. Amestecați ușor, cu coada unei linguri. Acoperiți vasul și lăsați aluatul să dospească 2 ore într-un loc călduț (sau până își dublează volumul).
  • Apoi turnați uleiul, pliați aluatul de 2-3 ori cât să se încorporeze grăsimea, și așezați-l într-o tavă (de cozonac) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Lăsați încă o oră să crească.
  • Presărați semințe de susan, dacă doriți. Coaceți 40-45 de minute la 190 de grade.
  • Scoateți pâinea din cuptor după ce s-a rumenit frumos, o scoateți din tavă și lăsați-o măcar 30 de minute înainte de a o felia.

Rețetă video

Tags: