Focaccia este o pâine foarte gustoasă și apariține bucătăriei italiene. De obicei, conține ulei de măsline și ierburi aromatice, rozmarinul fiind cel mai des folosit. Dar îi mai puteți adăuga măsline feliate și/sau roșii uscate în ulei, cum am făcut noi. Și a ieșit delicioasă, vă lăsăm rețeta mai jos!
Focaccia cu roșii uscate
Servings
servings
Timp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp de dospire
60
minuteTimp total
45
minutesIngrediente
500 g făină + extra pentru masa de lucru
14 g drojdie uscată
50 ml ulei de măsline + extra
320 ml apă călduță
1 linguriță de sare + extra
10 roșii uscate în ulei
Rozmarin
Cum să faceți
- Dizolvați drojdia în apă, adăugați uleiul și amestecați bine.
- Turnați amestecul peste făina în care ați adăugat și sarea. La început, amestecați cu o spatulă, apoi frământați aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină, dar nu mai mult de 10 minute. Opțional, din când în când, bateți aluatul de masă, va deveni mai fin și omogen. Îl așezați într-un castron uns și îl lăsați la dospit o oră.
- Ungeți cu ulei o tavă de cuptor, presărați puțină sare cu granulație mai mare și așezați aluatul pe care îl întindeți cu palmele până acoperă întreaga tavă.
- Așezați din loc în loc bucăți de roșii uscate în ulei, presărați rozmarin și sare, stropiți deasupra cu puțin ulei și dați la cuptor la 200 de grade, aproximativ jumătate de oră.
Rețetă video
Tags: fainaroșii uscate
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete