fbpx

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia este o pâine foarte gustoasă și apariține bucătăriei italiene. De obicei, conține ulei de măsline și ierburi aromatice, rozmarinul fiind cel mai des folosit. Dar îi mai puteți adăuga măsline feliate și/sau roșii uscate în ulei, cum am făcut noi. Și a ieșit delicioasă, vă lăsăm rețeta mai jos!

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia cu roșii uscate

5.0 from 2 votes
Course: pâine / chifleDifficulty: ușor
Servings

servings
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp de dospire

60

minute
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 500 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 14 g drojdie uscată

  • 50 ml ulei de măsline + extra

  • 320 ml apă călduță

  • 1 linguriță de sare + extra

  • 10 roÈ™ii uscate în ulei

  • Rozmarin

Cum să faceți

  • DizolvaÈ›i drojdia în apă, adăugaÈ›i uleiul È™i amestecaÈ›i bine.
  • TurnaÈ›i amestecul peste făina în care aÈ›i adăugat È™i sarea. La început, amestecaÈ›i cu o spatulă, apoi frământaÈ›i aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină, dar nu mai mult de 10 minute. OpÈ›ional, din când în când, bateÈ›i aluatul de masă, va deveni mai fin È™i omogen. ÃŽl aÈ™ezaÈ›i într-un castron uns È™i îl lăsaÈ›i la dospit o oră.
  • UngeÈ›i cu ulei o tavă de cuptor, presăraÈ›i puÈ›ină sare cu granulaÈ›ie mai mare È™i aÈ™ezaÈ›i aluatul pe care îl întindeÈ›i cu palmele până acoperă întreaga tavă.
  • AÈ™ezaÈ›i din loc în loc bucăți de roÈ™ii uscate în ulei, presăraÈ›i rozmarin È™i sare, stropiÈ›i deasupra cu puÈ›in ulei È™i daÈ›i la cuptor la 200 de grade, aproximativ jumătate de oră.

Rețetă video

Tags: