fbpx

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia este o pâine foarte gustoasă și apariține bucătăriei italiene. De obicei, conține ulei de măsline și ierburi aromatice, rozmarinul fiind cel mai des folosit. Dar îi mai puteți adăuga măsline feliate și/sau roșii uscate în ulei, cum am făcut noi. Și a ieșit delicioasă, vă lăsăm rețeta mai jos!

Focaccia cu roșii uscate

Focaccia cu roșii uscate

5 from 2 votes
Course: pâine / chifleDifficulty: ușor
Servings

servings
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp de dospire

60

minute
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 500 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 14 g drojdie uscată

  • 50 ml ulei de măsline + extra

  • 320 ml apă călduță

  • 1 linguriță de sare + extra

  • 10 roșii uscate în ulei

  • Rozmarin

Cum să faceți

  • Dizolvați drojdia în apă, adăugați uleiul și amestecați bine.
  • Turnați amestecul peste făina în care ați adăugat și sarea. La început, amestecați cu o spatulă, apoi frământați aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină, dar nu mai mult de 10 minute. Opțional, din când în când, bateți aluatul de masă, va deveni mai fin și omogen. Îl așezați într-un castron uns și îl lăsați la dospit o oră.
  • Ungeți cu ulei o tavă de cuptor, presărați puțină sare cu granulație mai mare și așezați aluatul pe care îl întindeți cu palmele până acoperă întreaga tavă.
  • Așezați din loc în loc bucăți de roșii uscate în ulei, presărați rozmarin și sare, stropiți deasupra cu puțin ulei și dați la cuptor la 200 de grade, aproximativ jumătate de oră.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal