Cremă de cacao
Cea mai simplă rețetă de cremă de cacao, ideală pentru prăjituri și torturi de casă.
Pastă de macrou afumat
Pasta de macrou afumat este un antreu foarte bun. Îl mâncăm și la o gustare în timpul săptămânii, dar l-am pune și pe masa de sărbătoare.
Humus cu urzici
Profităm cât mai mult de apariția urzicilor și le folosim în cât mai multe rețete. Am curățat repede trufandalele cumpărate de la piață (o sacoșă micuță, cum se vând la tarabe), le-am opărit și...
Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine
Bomboanele cu fulgi de ovăz și vișine sunt 100% naturale și o opțiune sănătoasă pentru o gustare sau un desert. După ce le pregătiți, păstrați bomboanele la frigider. Și vă spunem un secret: devin...
Plăcinte cu fructe de pădure
Ne plac plăcintele, fie că sunt cu umpluturi sărate, fie că sunt cu umpluturi dulci. Mai ales dacă alegem să le pregătim cu aluaturile cumpărate, pe care le dăm la cuptor mintenaș. Așa sunt...
Salată de fasole boabe
Rețeta de salată de fasole boabe este una dintre preferatele noastre și avem motive întemeiate: se face foarte ușor, în scurt timp, este aromată și sățioasă.
Ciuperci cu maioneză de post
Salata de ciuperci cu maioneză de post este atât de ușor de pregătit încât ar fi păcat să nu o faceți cât mai curând. Am preferat să tocăm mai fin ciupercile, astfel încât la...
Maioneză de post cu aquafaba
Aquafaba este lichidul din conservele de năut și de fasole boabe. Și noi am aflat de curând că îl putem folosi într-o mulțime de rețete. Am testat de curând rețeta de maioneză de post...
Salată cu năut și maioneză de post
Salata cu năut și maioneză de post este una dintre rețetele noastre preferate din acest an! Este incredibil de ușor de făcut, gata în mai puțin de 20 de minute. Am folosit maioneză de...
Bulete de mămăligă
Ce faceți când vă rămâne niște mămăligă făcută? Vă spunem noi, câteva bulete sau crochete, cum vreți să le spuneți. Le puneți în mijloc fie brânză, fie cașcaval sau o bucățică de cârnat, le...
Mucenici muntenești
În 9 martie, calendarul creștin-ortodox ne spune că se prăznuiește sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. În Moldova, mucenicii sunt copți din aluat de post sau de cozonac. În partea de sud a...
Creveți în sos de smântână
Dacă vă plac fructele de mare, atunci rețeta de creveți în sos de smântână o să fie pe gustul vostru. Nu este doar foarte gustoasă, ci și foarte ușor de pregătit. Urmăriți și rețeta...
Bomboane fără zahăr
Când vă este poftă de ceva dulce și sănătos, simplu și rapid de făcut, vă arătăm cum să faceți aceste bomboane fără zahăr adăugat. Ingredientele de bază sunt curmalele, pe care folosiți ca substituit...
Gofre cu feta și spanac
Oricum le-ați spune, faguri, vafe, wafe sau gofre, rețeta de bază conține făină, praf de copt și/sau bicarbonat, lapte bătut/chefir, lapte dulce ori iaurt. Dacă vreți să le faceți sărate, mai adăugați brânză, bacon...