fbpx
categoria

ușor și repede

spumă de căpșuni

Spumă de căpșuni

Încercăm, atât cât putem, să nu mâncăm ouă crude. Și cum pentru tiramisu am găsit soluția de a ”găti” gălbenușurile, am căutat una și pentru albușurile care stau la baza celebrei spume cu fructe....
Spatzle cu bacon și ceapă

Spätzle cu bacon și ceapă

Spätzle (se pronunță „șpețle”) sunt, de fapt, niște găluște din făină. Identice cu cele pe care le folosim în rețetele de papricaș, ciorbe, tocănițe. Se mănâncă frecvent în Austria, Germania, Banat și Ardeal. Și...
mujdei cu roșii și mărar

Mujdei cu roșii și mărar

Mujdeiul este unul dintre cele mai iubite sosuri și are o mulțime de variante: cu smântână sau cu iaurt, cu verdeață, cu muștar sau cu roșii. Delicioase și ”parfumate” toate. Și cum legumele sau...
salată la borcan cu fasole boabe și brânză de capră

Salată la borcan cu fasole boabe și brânză de capră

Pregătirea coșului cu bunătăți pentru o ieșire la iarbă verde poate să fie o provocare, mai ales când vă doriți să nu zăboviți prea mult timp în bucătărie cu pregătirile. Dacă v-am arătat cum...
omletă pizza

Omletă-pizza

Dacă plănuiți o ieșire la iarbă verde sau vreți să gătiți ceva rapid și gustos, vă lăsăm rețeta de omletă-pizza. O combinație foarte gustoasă și foarte ușor de făcut.
bomboane cu nuca de cocos si ciocolata

Bomboane cu nucă de cocos și ciocolată

Combinația dintre nucă de cocos și ciocolată este una dintre preferatele noastre. Așa că ne-am pus pe treabă și am pregătit cele mai grozave bomboane cu nucă de cocos și ciocolată neagră. Dar voi...
salată de icre

Salată de icre

Salata de icre stârnește, de regulă, multe controverse. Într-o tabără sunt cei care spun că nu se face fără griș fiert sau miez de pâine înmuiat și bine scurs. În cealaltă tabără, se află...
Savarină din cozonac

Savarină din cozonac

Cu siguranță, de sărbători nu suntem singurii care gătim mai mult decât mâncăm. Dacă din ouăle rămase am pregătit rapid o salată foarte gustoasă, din cozonac am pregătit un alt desert. Cum am făcut,...
Salată cu ouă fierte ridichi și verdețuri

Salată cu ouă fierte, ridichi și verdețuri

Ouăle fierte au un termen de valabilitate mai mic decât al celor crude, recomandarea medicilor nutriționiști fiind ca acestea să fie consumate în cel mult 5 zile după fierbere, cu condiția să le fi...
Sos tartar

Sos tartar

Rețetele de sos tartar și remoulade se aseamănă foarte mult, muștarul fiind singurul ingredient care le deosebește.
cartofi noi cu sos de iaurt

Cartofi noi cu cremă de iaurt

Labneh este o cremă de iaurt ce se regăsește în bucătăria libaneză. Se poate consuma în orice moment al zilei, sărat sau îndulcit. De fapt, labneh este un iaurt care nu are zer, iar...
salată cu quinoa fasole neagră și avocado

Salată cu quinoa, fasole neagră și avocado

Gustoasă, rapidă și ușoară, exact cum vă place, este și această rețetă de salată cu quinoa, fasole neagră și avocado. Și foarte sățioasă și hrănitoare. Să vă mai spunem că în jumătate de oră...
budincă de chia cu sos de căpșuni

Budincă de chia cu sos de căpșuni

Rețeta de budincă de chia cu sos de căpșuni e potrivită atât pentru prima masă a zilei, cât și pentru desert. Oricare ar fi variantele, alegerea este una sănătoasă, pentru că aceste semințe de...
biscuiți cu ciocolată

Biscuiți cu ciocolată

Cookies sau biscuiți cu ciocolată, oare cine i-ar putea refuza lângă o ceașcă de cafea sau la o gustare dulce? Vă mai spunem doar că se fac foarte repede și nici nu murdăriți prea...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal