fbpx

Crănțănele

Ce spuneți de o gustare crocantă preparată rapid? Și foarte ușor de pregătit, așa că nu aveți niciun motiv să nu le pregătiți și voi cât de curând. Noi am folosit făină neagră, dar o puteți înlocui cu făină albă sau integrală, dacă vă plac mai mult.

Crănțănele

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: usor
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 150 g brânză telemea (mai cremoasă)

  • 150 g făină neagră

  • 50 g caÈ™caval ras

  • 1/2 plic praf de copt

  • 50 g parmezan + 1 lingură

  • 50 g unt

  • Chimen

  • Sare

Cum să faceți

  • Aluatul e foarte simplu – făină neagră, sare, praf de copt, brânză telemea, puÈ›in unt, caÈ™caval ras, chimen după gust È™i parmezan. AmestecaÈ›i ingredientele, cât să se lege aluatul, Nu trebuie să-l frământaÈ›i.
  • ÃŽl puneÈ›i între două foi de copt È™i îl întindeÈ›i într-un foaie subÈ›ire. înÈ›epaÈ›i-l cu furculiÈ›a din loc în loc È™i ÃŽl tăiaÈ›i în pătrățele, mai mari sau mai mici, cum va place. Noi am folosit rola de pizza
  • PresăraÈ›i deasupra puÈ›in parmezan È™i coaceÈ›i la 180 de grade, căldură sus-jos, 20 de minute sau până când aluatul devine ferm la atingere È™i auriu.
  • E greu de rezistat mirosului din bucătărie, dar trebuie să lăsaÈ›i crănțănelele să se răcească înainte să le mâncati. Poftă bună si vouă!

Rețetă video

Tags: