fbpx
categoria

fără carne

Tartă rustică cu pere nuci și gorgonzola

Tartă rustică cu pere, nuci și gorgonzola

Galette este un termen din bucătăria franceză și este, în fapt, o tartă rustică cu aluat fraged și cu umplutură generoasă, care poate fi sărată sau dulce. Aluatul este extrem de simplu de făcut,...
Vinete Parmigiana

Vinete parmigiana

Vinete cu mozzarella, parmezan și sos de roșii la cuptor sau altfel spus vinete parmigiana ori melanzane alla parmigiana este una dintre cele mai populare rețete din sudul Italiei. Partea cea mai laborioasă este...
conopidă la cuptor cu sos harissa

Conopidă la cuptor cu sos harissa

Nouă ne place conopida mult și o mâncăm chiar și crudă, în salate, dată pe răzătoare. De această dată însă, am ales să pregătim conopida la cuptor, doar pudrată cu câteva mirodenii bine alese....
humus cu ardei copți

Humus cu ardei copți

Ardeii copți, mai ales dacă sunt capia, sunt grozavi, adică nouă ne plac tare mult. Simpli, în salată, într-o supă-cremă, într-un sos pentru paste. Dar ce spuneți de combinația cu năut? Noi am încercat...
plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană

Se spune despre plăcinta dobrogeană că este printre cele mai vechi preparate tradiţionale româneşti. Cu siguranță, cei care au mai mult timp, vor frământa chiar ei aluatul pentru foi. Dar și dacă veți folosi...
supă-cremă de roșii coapte

Supă-cremă de roșii coapte

Vi s-a întâmplat să cumpărați roșii care, din păcate, parcă nu aveau niciun gust? Nouă da, și nu o dată, dar de acum știm ce să facem cu ele. Le punem în cuptor, împreună...
gazpacho sau supă rece de legume

Gazpacho

Gazpacho este o bucurie în zilele de vară. Cu rădăcini în însorita Andaluzie, supa rece de legume nu lipsește din bucătăriile spaniole sau portugheze. Și de acum, nici din meniurile noastre, mai ales când...
paste cu varză sau laște

Paste cu varză

Noi știm rețeta de paste cu varză de prin zona Ardealului, voi poate o știți sub numele de laște cu varza sau lașcă. Am folosit paste pătrate și nu am călit prea mult timp...
ardei umpluți cu cremă de brânză

Ardei umpluți cu cremă de brânză

Nu e rău să mai verificați, din când în când, ce mai aveți prin frigider, nici nu știți ce surprize frumoase ați putea avea. Noi am făcut asta de curând, când chiar nici nu...
ratatouille

Ratatouille

În vremuri de demult, ratatouille era considerată mâncarea celor mai puțin favorizați, care găteau ore întregi, la foc domol, toate legumele pe care le mai aveau. În ziua de azi, rețeta originară din bucătăria...