fbpx
categoria

fără carne

plăcintă cu brânză cartofi și ceapă

Plăcintă cu brânză, cartofi și mărar

O dată ce ați gustat-o, e greu să rămâneți indiferenți când veți auzi de această plăcintă cu brânză, cartofi și mărar. Atât e de gustoasă!
salată la borcan cu fasole boabe și brânză de capră

Salată la borcan cu fasole boabe și brânză de capră

Pregătirea coșului cu bunătăți pentru o ieșire la iarbă verde poate să fie o provocare, mai ales când vă doriți să nu zăboviți prea mult timp în bucătărie cu pregătirile. Dacă v-am arătat cum...
tarta cu dovlecei

Tartă cu dovlecei

Poate fi o masă în sine, de prânz sau cină. Dar poate fi la fel de bine un aperitiv pentru o ieșire la iarbă verde, pentru o binemeritată pauză. Vorbim despre o tartă cu...
Salată cu ouă fierte ridichi și verdețuri

Salată cu ouă fierte, ridichi și verdețuri

Ouăle fierte au un termen de valabilitate mai mic decât al celor crude, recomandarea medicilor nutriționiști fiind ca acestea să fie consumate în cel mult 5 zile după fierbere, cu condiția să le fi...
ciorbă de lobodă

Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este unul dintre felurile de mâncare pe care le facem cu drag în fiecare primăvară. Ar fi și păcat să nu profităm cât mai mult de frunzele roșiatice extrem de gustoase....
cartofi noi cu sos de iaurt

Cartofi noi cu cremă de iaurt

Labneh este o cremă de iaurt ce se regăsește în bucătăria libaneză. Se poate consuma în orice moment al zilei, sărat sau îndulcit. De fapt, labneh este un iaurt care nu are zer, iar...
rulouri de dovlecei în sos de roșii

Rulouri de dovlecei în sos de roșii

Indiferent de anotimpul pe care-l traversăm, nu ducem lipsă de dovlecei. Rețeta pe care am făcut-o de curând, rulouri de dovlecei în sos de roșii, este una dintre preferatele noastre. Este ușoară, foarte aromată...
salată cu quinoa fasole neagră și avocado

Salată cu quinoa, fasole neagră și avocado

Gustoasă, rapidă și ușoară, exact cum vă place, este și această rețetă de salată cu quinoa, fasole neagră și avocado. Și foarte sățioasă și hrănitoare. Să vă mai spunem că în jumătate de oră...
frittata cu verdețuri

Frittata cu verdețuri

Indiferent cum i-am spune, frittata sau omletă, vorbim despre un amestec de ouă cu brânzeturi sau verdețuri ori ceva bucățele de afumătură. Spre deosebire de omletă, care se gătește doar pe ochiul de aragaz,...
orez de conopidă

Orez de conopidă

Conopida este o legumă pe care fie o iubești, fie o ignori cu totul. Are vitamine (C, B6 și B9-acid folic, K), fibre și antioxidanți. Și e foarte prietenoasă cu silueta: 100 g conopidă...
cartofi noi cu unt și mărar

Cartofi noi cu mărar și unt

N-am stat mult pe gânduri când am văzut cartofi noi în piață, nu știm cine poate să le reziste. Și nici n-am căutat vreo rețetă sofisticată, am preferat ceva clasic, dar absolut delicios: cartofi...
cartofi gratinați

Cartofi gratinați

Dacă pregătiți o lasagna sau un sufleu și vă rămâne sos bechamel, încercați și rețeta de cartofi gratinați. Este o rețetă foarte simplă și ușor de făcut, dar dacă nu aveți prea mult timp...
salată a la russe de post

Salată a la russe de post

O mai știm sub numele de salată Olivier sau salată rusească de legume și o pregătim de fiecare dată când avem multe legume rămase de la supele de carne sau de la supa concentrată...
salată Waldorf

Salată Waldorf

Salata Waldorf este o combinație deosebită între mere, nuci coapte, țelină apio, struguri sau stafide și un sos cremos. A fost inventată undeva între anii 1893 și 1896, de către Oscar Tschirky, maître d'hôtel...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal