fbpx
categoria

fără carne

chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

Chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

Fără ingrediente sau tehnici de gătire sofisticate, rețeta noastră de chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt o să vă cucerească și o să devină printre favoritele voastre. Pentru că este extrem...
paste cu vinete și roșii

Paste cu vinete și roșii

Pasta alla Norma sau rețeta de paste cu vinete și roșii este unul dintre simbolurile bucătăriei siciliene. Legenda spune chiar că este un tribut culinar pentru cea mai frumoasă operă a celebrului compozitor Vincenzo...
salată de vinete cu dovlecel

Salată de vinete cu dovlecel

Salata de vinete este preferata noastră și nu doar vara. Cu siguranță, fiecare dintre noi are în congelator câteva punguțe cu vinete. Simplă sau cu maioneză, gustul salatei de vinete coapte e greu de...
sandviș cu avocado și năut copt

Sandviș cu avocado și năut copt

Acest sandviș cu avocado și năut copt are doar trei ingrediente de bază, dar combinația lor este uimitor de gustoasă și hrănitoare. Aveți rețeta mai jos, musai s-o încercați și voi!
budincă de brânză de vaci

Budincă de brânză de vaci

Ne-am gândit să facem ceva rapid, cremos și foarte bun pentru prima masă din zi. Vă spunem doar atât: în 10 minute chiar veți da budinca de brânză de vaci la cuptor și aveți...
paste cu legume coapte

Paste cu legume coapte

Gustul legumelor coapte, ușor caramelizate, este greu de egalat. V-am arătat cum să le transformați într-o supă-cremă delicioasă, dar și într-o garnitură surprinzătoare pentru humus. Și cum le-am folosit într-o nouă combinație, vă arătăm...
zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat

Zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat

Dacă vă doriți o masă sățioasă, gustoasă, care să vă aducă aminte de aromele bucătăriei mediteraneene, rețeta noastră de zucchini cu mozzarella în sos de roșii aromat o să fie pe gustul vostru. Urmăriți...
banitsa sau plăcintă cu brânză și iaurt

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt vine de pe meleaguri bulgărești și seamănă foarte bine cu plăcinta dobrogeană, cum o știm noi. Ingredientele nu sunt multe, se face foarte ușor și în doar...
supă-cremă de dovlecei

Supă-cremă de dovlecei

Dovleceii conțin 90% apă, au puține calorii și îi puteți folosi într-o mulțime de rețete: budinci, plăcinte ori umpluți cu brânză! Sau într-o supă-cremă, gustoasă și ușor de pregătit, exact cum vă place!
porumb copt cu sos de unt

Porumb copt cu sos de unt

Porumbul, copt sau fiert, e una dintre gustările noastre preferate de vară. Doar că de această dată, l-am pregătit un pic diferit. Dacă v-am făcut poftă de porumb copt cu sos de unt aromat,...
shakshuka cu ardei gras

Shakshuka cu ardei gras

Shakshuka este un preparat foarte îndrăgit în lumea întreagă. De această dată, în sosul de roșii am adăugat ardei grași, puțin usturoi, dar și puțin chimen pisat (dar la care puteți renunța, dacă nu...
brânză telemea marinată

Brânză telemea marinată

Telemeaua din lapte de vacă, de bivoliță, de oaie sau de capră, se păstrează în saramură timp de câteva luni. Este foarte asemănătoare cu feta grecilor. Iar dacă o și marinăm simplu, în ulei...
salată bulgărească

Salată bulgărească

Shopska este un preparat tradițional din țara vecină, Bulgaria. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente simple, foarte accesibile. Am căutat rețeta originală, așa că vedeți cum am pregătit noi salata bulgărească.
vinete cu brânză și telemea

Vinete cu brânză telemea

Sub formă de salată cu ceapă, musaca, lasagna, ghiveci sau zacuscă, vinetele sunt preferatele noastre. Și credem că și ale voastre, așa că v-am pregătit o nouă rețetă, foarte simplă și ușor de făcut:...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal