
Rețeta de ouă cu legume la tigaie este dovada cea mai bună că pentru a mânca foarte bine și gustos nu avem nevoie de ingrediente și ustensile de bucătărie scumpe. Acest preparat din tigaie este foarte ușor de făcut și este plin de aromă. În plus, ingredientele sunt atât de simple și ieftine. Să trecem la treabă!

Ouă cu legume la tigaie
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
2 cartofi
1 dovlecel/zucchini
1 vânătă mică
1 ceapă potrivită
1 ardei gras roșu mic (opțional)
4 ouă
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie în cuburi potrivit de mici. Ceapa și ardeiul se taie mărunt.
- Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare (dacă aveți din fontă, cu atât mai bine), la foc mediu spre mare. Adăugați cartofii și nu-i atingeți câteva minute.
- După 3-5 minute, asezonați generos cartofii și îi întoarceți, să se frigă pe toate părțile.
- Adăugați ceapa și țineți pe foc aproximativ 5-8 minute. Mai puneți o lingură de ulei, apoi restul legumelor. Asezonați din nou după gust.
- Tătiți legumele și cartofii până se înmoaie, asigurându-vă că amestecați la fiecare câteva minute. După ce cartofii s-au pătruns, spargeți deasupra ouăle și puneți un praf de sare. Acoperiți și continuați să gătiți până când gălbenușurile ajung la consistența dorită.
Sfaturi
- Credem că niște bacon sau felii de cârnați s-ar potrivi foarte bine în rețeta de ouă cu legume la tigaie. Vom încerca negreșit!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete