fbpx

Paste cu sos de roșii

Azi facem paste cu sos de roșii, rețeta clasică italiană, simplă și delicioasă. Și, în funcție de pastele folosite, o rețetă gustoasă și sățioasă pentru o zi de post.

Paste cu sos de roșii

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg roÈ™ii

  • 1 ceapă mică

  • 4-5 caÈ›ei de usturoi

  • 400 g paste

  • Oregano

  • Busuioc

  • Ulei de floarea-soarelui (sau ulei de măsline)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i roÈ™iile în bucăți, ceapa È™i usturoiul mărunt.
  • ÃŽncingeÈ›i 2 linguri de ulei (noi am folosit de floarea-soarelui presat la rece, foarte gustos) într-o tigaie încăpătoare. AdăugaÈ›i usturoiul, ceapa È™i roÈ™iile.
  • PuneÈ›i sare, acoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă 5-10 minute.Dacă nu se formează suficient sos, puneÈ›i jumătate de pahar cu apă.
  • AromatizaÈ›i cu oregano È™i busuioc È™i mai lăsaÈ›i pe foc 5 minute. TurnaÈ›i sosul de roÈ™ii într-un mixer vertical È™i mixaÈ›i 1-2 minute .
  • FierbeÈ›i pastele în apă cu sare conform indicaÈ›iilor de pe pachet. Apoi le scurgeÈ›i È™i păstraÈ›i o cană din lichidul în care au fiert
  • PuneÈ›i pastele în sosul de roÈ™ii, adăugaÈ›i piper È™i frunze de busuioc de busuioc. La nevoie, adăugaÈ›i puÈ›in din apa păstrată. Poftă bună È™i vouă!

Rețetă video

Tags: