Azi facem paste cu sos de roșii, rețeta clasică italiană, simplă și delicioasă. Și, în funcție de pastele folosite, o rețetă gustoasă și sățioasă pentru o zi de post.
Paste cu sos de roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 kg roșii
1 ceapă mică
4-5 caței de usturoi
400 g paste
Oregano
Busuioc
Ulei de floarea-soarelui (sau ulei de măsline)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați roșiile în bucăți, ceapa și usturoiul mărunt.
- Încingeți 2 linguri de ulei (noi am folosit de floarea-soarelui presat la rece, foarte gustos) într-o tigaie încăpătoare. Adăugați usturoiul, ceapa și roșiile.
- Puneți sare, acoperiți și lăsați să fiarbă 5-10 minute.Dacă nu se formează suficient sos, puneți jumătate de pahar cu apă.
- Aromatizați cu oregano și busuioc și mai lăsați pe foc 5 minute. Turnați sosul de roșii într-un mixer vertical și mixați 1-2 minute .
- Fierbeți pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe pachet. Apoi le scurgeți și păstrați o cană din lichidul în care au fiert
- Puneți pastele în sosul de roșii, adăugați piper și frunze de busuioc de busuioc. La nevoie, adăugați puțin din apa păstrată. Poftă bună și vouă!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete