Plăcinta cu brânză la tigaie este foarte, foarte simplu de făcut și gustoasă. Aveți nevoie de câteva foi de plăcintă, ouă, brânză telemea, pătrunjel verde pentru aromă și în mai puțin de 30 de minute vă puteți așeza la masă. Poftă bună și vouă.
Plăcintă cu brânză la tigaie
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
4-5 foi de plăcintă
3 ouă
120 ml lapte
60 ml ulei de măsline
200 g brânză telemea
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
Cum să faceți
- Amestecați ouăle cu un praf de sare, lapte și ulei.
- Rulați 4-5 foi de plăcintă și le tăiați în fâșii. Sau le tăiați cu o foarfecă, dacă vă e mai ușor.
- Puneți-le în amestecul lichid împreună cu brânza sfărâmată și ceva verdeață, după gust. Lăsați să stea vreo 3-4 minute, să absoarbă foile de plăcintă din lichid.
- Turnați amestecul într-o tigaie unsă cu ulei și coaceți, acoperit, câte 10 minute pe fiecare parte. Ca să o întoarceți, puneți o farfurie deasupra și răsturnați plăcinta, apoi îi dați drumul din nou în tigaie. Este foarte important să o gătiți la foc mic, altfel se arde, noi am pățit-o.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete