fbpx

Plăcintă cu brânză la tigaie

Plăcinta cu brânză la tigaie este foarte, foarte simplu de făcut și gustoasă. Aveți nevoie de câteva foi de plăcintă, ouă, brânză telemea, pătrunjel verde pentru aromă și în mai puțin de 30 de minute vă puteți așeza la masă. Poftă bună și vouă.

Plăcintă cu brânză la tigaie

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 4-5 foi de plăcintă

  • 3 ouă

  • 120 ml lapte

  • 60 ml ulei de măsline

  • 200 g brânză telemea

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i ouăle cu un praf de sare, lapte È™i ulei.
  • RulaÈ›i 4-5 foi de plăcintă È™i le tăiaÈ›i în fâșii. Sau le tăiaÈ›i cu o foarfecă, dacă vă e mai uÈ™or.
  • PuneÈ›i-le în amestecul lichid împreună cu brânza sfărâmată È™i ceva verdeață, după gust. LăsaÈ›i să stea vreo 3-4 minute, să absoarbă foile de plăcintă din lichid.
  • TurnaÈ›i amestecul într-o tigaie unsă cu ulei È™i coaceÈ›i, acoperit, câte 10 minute pe fiecare parte. Ca să o întoarceÈ›i, puneÈ›i o farfurie deasupra È™i răsturnaÈ›i plăcinta, apoi îi daÈ›i drumul din nou în tigaie. Este foarte important să o gătiÈ›i la foc mic, altfel se arde, noi am pățit-o.

Rețetă video