fbpx
categoria

gustări / aperitive

Tartă rustică cu pere nuci și gorgonzola

Tartă rustică cu pere, nuci și gorgonzola

Galette este un termen din bucătăria franceză și este, în fapt, o tartă rustică cu aluat fraged și cu umplutură generoasă, care poate fi sărată sau dulce. Aluatul este extrem de simplu de făcut,...
salată cu curcan și maioneză de casă

Salată cu curcan și maioneză de casă

Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de...
humus cu ardei copți

Humus cu ardei copți

Ardeii copți, mai ales dacă sunt capia, sunt grozavi, adică nouă ne plac tare mult. Simpli, în salată, într-o supă-cremă, într-un sos pentru paste. Dar ce spuneți de combinația cu năut? Noi am încercat...
plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană

Se spune despre plăcinta dobrogeană că este printre cele mai vechi preparate tradiţionale româneşti. Cu siguranță, cei care au mai mult timp, vor frământa chiar ei aluatul pentru foi. Dar și dacă veți folosi...
ardei umpluți cu cremă de brânză

Ardei umpluți cu cremă de brânză

Nu e rău să mai verificați, din când în când, ce mai aveți prin frigider, nici nu știți ce surprize frumoase ați putea avea. Noi am făcut asta de curând, când chiar nici nu...
sufleu de zucchini

Sufleu de zucchini

Sufleurile au o textură foarte pufoasă și ușoară. Nu toată lumea se încumetă să le pregătească, dar parcă nici atât de complicat nu este, așa că vă arătăm cum am făcut noi rețeta de...
baba ganoush

Baba ganoush (salată de vinete cu tahini)

Baba ganoush face parte din bucătăria orientală și înseamnă, de fapt, salată de vinete cu tahini (pastă de susan). Se aseamănă destul de mult cu humusul, dacă vă place. De această dată, am folosit...
ciuperci gratinate la cuptor

Ciuperci gratinate la cuptor

Ciupercile sunt printre legumele care se gătesc foarte ușor și într-un timp scurt. Le preferăm de multe ori pentru masa de seară, când parcă nu am vrea să stăm prea mult în bucătărie după...
capia cu brânză la cuptor

Capia cu brânză la cuptor

Ardeii umpluți cu brânză, păstrați apoi la rece, sunt un antreu pe care mulți dintre noi îl pregătim, mai ales când vorbim despre mesele de sărbători. Dar ați încercat să-i și coaceți? Dacă nu,...
pate de ficat

Pate de ficat

Cu mulți ani în urmă, obișnuiam să cumpărăm pateul de ficat. Dar după ce am mâncat prima dată pate de ficat pregătit de prietenul nostru, Marius Tudosiei, pe care-l găsiți la Băcănia Veche, îl...