fbpx

Pateuri cu carne de pui

Rețeta de pateuri este ușor de făcut, chiar și pentru cineva începător în ale bucătăriei. Chiar nu aveți ce greși. Aluaturile de cumpărat sunt foarte practice și te salvează de fiecare dată când vrei să mănânci ceva bun de tot, dar n-ai vrea să petreci mult timp în bucătărie. Dacă vreți să faceți aluat de casă, vi-l recomandăm pe cel cu smântână. Este minunat!

Pateuri cu carne de pui

5 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Bucăți

bucăți
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 1 aluat foitaj proaspăt (puff pastry) sau 1 pachet de foi de plăcintă

  • 300 g 300 carne tocată de pui

  • 1 1 ceapă

  • 2 2 ciuperci (opțional, le aveam rătăcite în frigider)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Cimbru

  • Boia (dulce, iute sau afumată)

  • Făină

  • 1 1 ou (sau lapte, smântână ori lapte bătut)

Cum să faceți

  • Căliți ceapa tocată în puțin ulei încins, după 2-3 minute puneți ciupercile tăiate mărunt și după alte 4-5 minute carnea tocată. Condimentați cu sare, piper, cimbru și un strop de boia, de care vă place. Amestecați și gătiți 10-15 minute, cât să se evapore lichidul și să rămână un amestec uscat.
  • Întindeți aluatul rece, abia scos de la frigider, pe masa pudrată cu făină, să obțineți o foaie subțire. Pe lățime, tăiați fâșii de maximum 10 cm lățime.
  • La un capăt, puneți 1-2 linguri de umplutură de carne și împăturiți sub formă de triunghi, până ajungeți la capătul benzii de aluat. Vedeți în rețeta video de trigoane cum să faceți. Este foarte simplu. Ungeți pateurile cu ou bătut sau cu lapte/smântână/lapte bătut și coaceți la 190 de grade 20-25 de minute, până devin rumene.

Sfaturi

  • Dacă folosiți foi de plăcintă, le stropiți cu ulei și suprapuneți câte 2 sau 3, apoi le tăiați în fâșii late de 10 cm.
Tags: