fbpx

Pateuri cu carne de pui

Rețeta de pateuri este ușor de făcut, chiar și pentru cineva începător în ale bucătăriei. Chiar nu aveți ce greși. Aluaturile de cumpărat sunt foarte practice și te salvează de fiecare dată când vrei să mănânci ceva bun de tot, dar n-ai vrea să petreci mult timp în bucătărie. Dacă vreți să faceți aluat de casă, vi-l recomandăm pe cel cu smântână. Este minunat!

Pateuri cu carne de pui

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Bucăți

bucăți
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj proaspăt (puff pastry) sau 1 pachet de foi de plăcintă

  • 300 g carne tocată de pui

  • 1 ceapă

  • 2 ciuperci (opÈ›ional, le aveam rătăcite în frigider)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Cimbru

  • Boia (dulce, iute sau afumată)

  • Făină

  • 1 ou (sau lapte, smântână ori lapte bătut)

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa tocată în puÈ›in ulei încins, după 2-3 minute puneÈ›i ciupercile tăiate mărunt È™i după alte 4-5 minute carnea tocată. CondimentaÈ›i cu sare, piper, cimbru È™i un strop de boia, de care vă place. AmestecaÈ›i È™i gătiÈ›i 10-15 minute, cât să se evapore lichidul È™i să rămână un amestec uscat.
  • ÃŽntindeÈ›i aluatul rece, abia scos de la frigider, pe masa pudrată cu făină, să obÈ›ineÈ›i o foaie subÈ›ire. Pe lățime, tăiaÈ›i fâșii de maximum 10 cm lățime.
  • La un capăt, puneÈ›i 1-2 linguri de umplutură de carne È™i împăturiÈ›i sub formă de triunghi, până ajungeÈ›i la capătul benzii de aluat. VedeÈ›i în reÈ›eta video de trigoane cum să faceÈ›i. Este foarte simplu. UngeÈ›i pateurile cu ou bătut sau cu lapte/smântână/lapte bătut È™i coaceÈ›i la 190 de grade 20-25 de minute, până devin rumene.

Sfaturi

  • Dacă folosiÈ›i foi de plăcintă, le stropiÈ›i cu ulei È™i suprapuneÈ›i câte 2 sau 3, apoi le tăiaÈ›i în fâșii late de 10 cm.
Tags: