fbpx
categoria

Rețete

Borșul de casă: ciorbă sau ingredient?

Borșul este o zeamă acră, cu o istorie îndelungată în bucătăria românească și est-europeană, preparată din tărâțe de grâu sau secară.

Physalis, exotism și nutriție

Physalis, cunoscut și sub numele de „lanterna japoneză” sau „cireșa de pământ,” este un fruct exotic cu un gust unic, ușor dulce-acrișor. Cu o coajă aurie, învelită într-un înveliș fin ca hârtia, acest fruct...

Cum să preparați pastă de fistic acasă

Știați că puteți prepara acasă o pastă de fistic cremoasă și delicioasă, perfectă pentru prăjituri, torturi sau chiar întinsă pe pâine? 🥰 Descoperiți o rețetă simplă și naturală, cu ingrediente de calitate, pentru a...

Plăcintă cu brânză la tigaie

Plăcinta cu brânză la tigaie este grozav de bună, trebuie s-o încercați. Mai ales că este foarte foarte ușor de pregătit.

Tortilla cu cârnați la cuptor

Am văzut rețeta pe social media, ne-a plăcut ideea și am adaptat-o preferințelor noastre. Înainte să ne apucăm de treabă, vă mai spunem că este delicioasă pentru un mic-dejun de weekend, să fie toți...

De ce să alegeți uleiuri presate la rece

Uleiurile presate la rece sunt tot mai populare în bucătăriile moderne datorită valorilor lor nutriționale și beneficiilor pentru sănătate. Aşadar, am căutat şi noi să aflăm de ce am face această schimbare între uleiul...

Ștrudel cu mere

Ștrudel cu mere, cel mai simplu și savuros desert care ne va încălzi cu siguranță în serile răcoroase. Avem nevoie de un măr, un pic de gem și de nucă, un praf de scorțișoară...

Cremă de brânză cu sfeclă roșie

Ce spuneți de o delicioasă cremă de brânză cu sfeclă roșie foarte simplu de pregătit și care are doar 4 ingrediente, dacă punem la socoteală și un cățel de usturoi. Haideți s-o pregătim împreună,...

Brioșe cu morcovi

Vă invităm să facem împreună o prăjiturică cu blat pufos și umed și cu minunate arome de scorțișoară. Am făcut prăjitura sub formă de brioșe, dar puteți coace aluatul într-o tavă obișnuită sau chiar...

Paste cu sos de roșii

Azi facem paste cu sos de roșii, rețeta clasică italiană, simplă și delicioasă. Și, în funcție de pastele folosite, o rețetă gustoasă și sățioasă pentru o zi de post.

Rulouri cu bacon

Sunt cele mai bune rulouri cu bacon pe care le-am mâncat. Și o să ne dați dreptate imediat ce le gustați.

Cartofi cu carne tocată la cuptor

Cartofi cu carne tocată la cuptor, o musaca, să-i spunem, doar că ceva mai mai ușor de făcut. O pregătim împreună?

Salată caldă de fasole boabe, roșii și telemea

Foarte gustoasă și sățioasă salata caldă de fasole boabe. Haideți s-o pregătim împreună și în 30 de minute vă puteți așeza la masă.

Ruladă de carne de curcan

Haideți să pregătim împreună cea mai delicioasă ruladă de curcan, potrivită și pentru copii.