fbpx
categoria

paste / orez

paste cu vinete și roșii

Paste cu vinete și roșii

Pasta alla Norma sau rețeta de paste cu vinete și roșii este unul dintre simbolurile bucătăriei siciliene. Legenda spune chiar că este un tribut culinar pentru cea mai frumoasă operă a celebrului compozitor Vincenzo...
paste cu legume coapte

Paste cu legume coapte

Gustul legumelor coapte, ușor caramelizate, este greu de egalat. V-am arătat cum să le transformați într-o supă-cremă delicioasă, dar și într-o garnitură surprinzătoare pentru humus. Și cum le-am folosit într-o nouă combinație, vă arătăm...
porc cu orez în stil chinezesc

Porc cu orez în stil chinezesc

Mâncarea chinezească, prin diversitatea ei, ne poartă de fiecare dată într-o călătorie exotică cu arome și culori de neuitat. Și este atât de ușor de pregătit, încât nu puteam păstra doar pentru noi rețeta...
budincă de orez cu roșii și mozzarella

Budincă de orez cu roșii și mozzarella

Orezul, roșiile și mozzarella se combină armonios în această budincă. Și pentru ca totul să fie și mai gustos, roșiile cherry, pesmetul și brânza se transformă într-o crustă apetisantă, o adevărată bunătate. Încercați această...
paste cu bacon și spanac

Paste cu bacon și spanac

După o zi de muncă, fie ea și de acasă, ne dorim o cină rapidă și foarte gustoasă. Iar combinația de ingrediente pe care am încercat-o de curând s-a dovedit a fi exact ce...
mâncare de ștevie cu orez

Mâncare de ștevie cu orez

Pe cât e de ușor de făcut, pe atât e de gustoasă această mâncare de ștevie cu orez. Am gătit-o așa cum ne-o aminteam de la una dintre bunicile noastre - o rețetă simplă,...
spaghete cu sos de smântână și praz

Spaghete cu sos de smântână și praz

Pentru noi, pastele sunt opțiunea cea mai la îndemână când ne dorim o masă rapidă și gustoasă. De această dată, am lăsat deoparte carnea și am folosit doar legume proaspete, smântână și parmezan (dar...
tortellini cu sos de roșii

Tortellini cu sos de roșii

Tortellini (ca și ravioli) sunt paste umplute. La care se adaugă un sos, ce poate fi de roșii, de smântână sau faimosul quatro formaggi (4 brânzeturi). Dar aceste paste sunt absolut minunate și dacă...
paste cu ton și sos roșu

Paste cu ton și sos roșu

Cu rețeta de paste cu ton și sos roșu, sau de roșii, nu aveți cum să dați greș. Este atât de ușor de pregătit, iar rezultatul final atât de gustos, încât o să devină...
Risotto

Risotto

Risotto este un preparat simplu, cu puține ingrediente, sățios și ușor de preparat.
tocană de limbă

Tocană de limbă

Limba, indiferent dacă este de vițel, vită ori porc, este un mușchi cu carne fină și nu are niciun pic de grăsime. Și este o carne foarte, foarte gustoasă. Noi am pregătit azi o...
budincă de macaroane

Budincă de macaroane

Puțini sunt cei care ar putea refuza o porție de paste. Că sunt cu sos de brânză, cu sos roșu ori la cuptor, pastele se pregătesc ușor, sunt sățioase și nici nu mai contează...
varză a la cluj

Varză a la Cluj

Specifică din zona Ardealului, rețeta de varză a la Cluj se pregătește mai des cu varză murată. Dar noi am folosit varza crudă, am căutat un gust mai dulceag și nu ne-a ieșit rău...
spaghete cu sos bolognese

Spaghete cu sos Bolognese

Sosul Bolognese este un amestec gustos de carne de vită, roșii și câteva rădăcinoase. Are o istorie veche, se pare că a fost inventat în secolul 18 și nu oriunde, ci în Bologna, Italia....
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal