fbpx

Spaghete cu sos de ciuperci și roșii

spaghete cu sos de ciuperci și roșii

Rețeta de spaghete cu sos de ciuperci și roșii este o alegere gustoasă pe care s-o gătiți pentru o cină din timpul săptămânii, când n-ați vrea să vă petreceți seara în bucătărie. Iar dacă vă mai rămân, puneți pastele într-o cutie de alimente, pentru prânzul de a doua zi, de la serviciu.

Rețetele cu paste nu sunt complicate, dar gătite incorect, pot deveni un dezastru. Dacă folosiți pastele într-o salată, este bine să le clătiți în apă rece după fierbere. Dacă le folosiți într-un sos, scurgeți pastele și le puneți imediat în sos, pentru a-l absorbi mai bine. Daca urmează să le gratinați, scurtați cu 3-4 minute timpul lor de fierbere, pentru că se vor mai găti și în cuptor… și n-ați vrea să se transforme în terci!

spaghete cu sos de ciuperci și roșii

Spaghete cu sos de ciuperci și roșii

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 400 g spaghete

  • 500 g ciuperci champignon

  • 200 ml bulion

  • 250 ml apă

  • 200 ml vin alb

  • 1 ceapă mare

  • 4 caÈ›ei de usturoi

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Parmezan sau Grana Padano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i apă cu sare într-un vas mai mare. AdăugaÈ›i spaghetele È™i gătiÈ›i-le conform instrucÈ›iunilor producătorului (până devin al dente). ÃŽnainte de a le scurge, păstraÈ›i o cană cu apă.
  • ÃŽntre timp, într-o tigaie mare, încălziÈ›i uleiul de măsline la foc mare. AdăugaÈ›i ceapa È™i o gătiÈ›i pentru 3-4 minute. PuneÈ›i È™i usturoiul È™i îl gătiÈ›i un minut, cât să înmoaie, apoi ciupercile feliate È™i È›ineÈ›i pe foc până se evaporă tot lichidul (aproximativ 8 până la 10 minute). Când sunt aproape gata, adăugaÈ›i sare È™i piper după gust.
  • PuneÈ›i vinul È™i lăsaÈ›i să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul. AdăugaÈ›i bulionul, apa È™i lăsaÈ›i să dea 2-3 clocote.
  • AdăugaÈ›i pătrunjelul tocat È™i mai condimentaÈ›i cu sare È™i piper, dacă e cazul.
  • PuneÈ›i spaghetele scurse în tigaia cu sosul de ciuperci, amestecaÈ›i uÈ™or. Dacă vi se pare prea gros sosul, adăugaÈ›i din apa fierbinte păstrată de la paste.
  • PresăraÈ›i brânza rasă la final, în farfurii.

Rețetă video

Tags: