fbpx

Spaghete cu sos de ciuperci și roșii

spaghete cu sos de ciuperci și roșii

Rețeta de spaghete cu sos de ciuperci și roșii este o alegere gustoasă pe care s-o gătiți pentru o cină din timpul săptămânii, când n-ați vrea să vă petreceți seara în bucătărie. Iar dacă vă mai rămân, puneți pastele într-o cutie de alimente, pentru prânzul de a doua zi, de la serviciu.

Rețetele cu paste nu sunt complicate, dar gătite incorect, pot deveni un dezastru. Dacă folosiți pastele într-o salată, este bine să le clătiți în apă rece după fierbere. Dacă le folosiți într-un sos, scurgeți pastele și le puneți imediat în sos, pentru a-l absorbi mai bine. Daca urmează să le gratinați, scurtați cu 3-4 minute timpul lor de fierbere, pentru că se vor mai găti și în cuptor… și n-ați vrea să se transforme în terci!

spaghete cu sos de ciuperci și roșii

Spaghete cu sos de ciuperci și roșii

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 400 g spaghete

  • 500 g ciuperci champignon

  • 200 ml bulion

  • 250 ml apă

  • 200 ml vin alb

  • 1 ceapă mare

  • 4 caței de usturoi

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Parmezan sau Grana Padano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți apă cu sare într-un vas mai mare. Adăugați spaghetele și gătiți-le conform instrucțiunilor producătorului (până devin al dente). Înainte de a le scurge, păstrați o cană cu apă.
  • Între timp, într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mare. Adăugați ceapa și o gătiți pentru 3-4 minute. Puneți și usturoiul și îl gătiți un minut, cât să înmoaie, apoi ciupercile feliate și țineți pe foc până se evaporă tot lichidul (aproximativ 8 până la 10 minute). Când sunt aproape gata, adăugați sare și piper după gust.
  • Puneți vinul și lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul. Adăugați bulionul, apa și lăsați să dea 2-3 clocote.
  • Adăugați pătrunjelul tocat și mai condimentați cu sare și piper, dacă e cazul.
  • Puneți spaghetele scurse în tigaia cu sosul de ciuperci, amestecați ușor. Dacă vi se pare prea gros sosul, adăugați din apa fierbinte păstrată de la paste.
  • Presărați brânza rasă la final, în farfurii.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal