Ștrudel cu mere, cel mai simplu È™i savuros desert care ne va încălzi cu siguranță în serile răcoroase. Avem nevoie de un măr, un pic de gem È™i de nucă, un praf de scorÈ›iÈ™oară Și bineînÈ›eles de un aluat foitaj rece – asta-i foarte important, altfel nu se înfoaie aÈ™a cum ne-am dori.
Ștrudel cu mere
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 aluat foitaj rece – este foarte important
1 măr
Gem de caise
Scorțișoară
Nucă zdrobită
Lapte pentru uns
Cum să faceți
- Tăiați mărul în felii subțirele, noi am păstrat și coaja. Am presărat deasupra puțină scorțișoară, pentru aromă.
- Aluatul se întinde puțin cu sucitorul. Ne-am făcut semn cu vârful unui cuțit cam care ar fi mijlocul aluatului si l-am uns cu 1-2 linguri de gem de caise și am presărat nucă, după gust.
- Am așezat feliile de măr deasupra gemului și am tăiat marginile aluatului în bucăți de 1 cm, cu care am acoperit umplutura. Seamănă cu un brăduț.
- Am uns cu puțin lapte, dar puteți folosi ou bătut sau smântână și am dat la cuptor, la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Mai presărați deasupra scorțișoară la final și e numai bun de savurat lângă o cană cu lapte, ceai ori cafea.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete