fbpx

Ștrudel cu mere

Ștrudel cu mere, cel mai simplu È™i savuros desert care ne va încălzi cu siguranță în serile răcoroase. Avem nevoie de un măr, un pic de gem È™i de nucă, un praf de scorÈ›iÈ™oară Și bineînÈ›eles de un aluat foitaj rece – asta-i foarte important, altfel nu se înfoaie aÈ™a cum ne-am dori.

Ștrudel cu mere

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj rece – este foarte important

  • 1 măr

  • Gem de caise

  • ScorÈ›iÈ™oară

  • Nucă zdrobită

  • Lapte pentru uns

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i mărul în felii subÈ›irele, noi am păstrat È™i coaja. Am presărat deasupra puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară, pentru aromă.
  • Aluatul se întinde puÈ›in cu sucitorul. Ne-am făcut semn cu vârful unui cuÈ›it cam care ar fi mijlocul aluatului si l-am uns cu 1-2 linguri de gem de caise È™i am presărat nucă, după gust.
  • Am aÈ™ezat feliile de măr deasupra gemului È™i am tăiat marginile aluatului în bucăți de 1 cm, cu care am acoperit umplutura. Seamănă cu un brăduÈ›.
  • Am uns cu puÈ›in lapte, dar puteÈ›i folosi ou bătut sau smântână È™i am dat la cuptor, la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Mai presăraÈ›i deasupra scorÈ›iÈ™oară la final È™i e numai bun de savurat lângă o cană cu lapte, ceai ori cafea.

Rețetă video