fbpx
categoria

sosuri și creme

sos de ardei copți

Sos de ardei copți

e plac ardeii copți nu doar în salate, în humus sau într-o mâncare. De data aceasta, i-am folosit într-un sos cremos, cu gust dens, o adevărată plăcere să-l mănânci lângă niște chipsuri sau lângă...
mujdei cu roșii și mărar

Mujdei cu roșii și mărar

Mujdeiul este unul dintre cele mai iubite sosuri și are o mulțime de variante: cu smântână sau cu iaurt, cu verdeață, cu muștar sau cu roșii. Delicioase și ”parfumate” toate. Și cum legumele sau...
Sos tartar

Sos tartar

Rețetele de sos tartar și remoulade se aseamănă foarte mult, muștarul fiind singurul ingredient care le deosebește.
maioneză de post

Maioneză de post

Maioneza de casă este unul dintre sosurile pe care e greu să nu le folosim atunci când vorbim despre un sandviș, o salată de ton, ouă umplute sau salată de boeuf. În timp, am...

Sos bechamel

Sosul bechamel este cunoscut și sub numele de sos alb. Și, nu în ultimul rând, este unul dintre sosurile importante ale gastronomiei franceze și internaționale. Se folosește pentru sufleuri, lasagna, cartofi gratinați, dar poate...
Cum facem sos de vanilie

Sos de vanilie

Dacă vreți să încercați niște clătite mai deosebite, adăugați-le în momentul servirii o porție de sos de vanilie. Sau dacă vreți să înnobilați niște rulouri cu scorțișoară, turnați deasupra lor sos de vanilie. Ori...
maioneză de casă

Maioneză de casă

Sosul de maioneză de casă este unul dintre cele mai populare din lume. Indiferent dacă alegi să-l faci cu telul ori cu mixerul, nu-ți ia mai mult de 10-15 minute să-l dai la frigider.
sos caramel

Sos caramel

Rețeta de sos caramel nu e o filozofie, o puteți pregăti extrem de simplu, vedeți și rețeta video. Și dacă tot am pregătit sosul în mai puțin de 15 minute, l-am adăugat unui pandișpan...
ganache de ciocolată

Ganache de ciocolată

Ganache de ciocolată (sau ganaș conform dexonline) este cea mai simplă cremă pe care o puteți face atunci când aveți în plan să pregătiți un tort sau să decorați anumite prăjituri ori fursecuri. Prepararea...
sos arrabiata

Sos arrabiata

Este unul dintre cele mai îndrăgite sosuri din bucătăria italiană și este o combinație plină de viață între roșii, ardei iute și fulgi de chili. Dacă vă plac sosurile cu personalitate, sosul arrabiata va...
sos puttanesca

Sos puttanesca

O legendă spune că rețeta de sos puttanesca a fost inventată în anii ‘50, când proprietarul unui restaurant din Napoli s-a trezit cu niște clienți înfometați exact la ora închiderii. Cum nu mai avea...
pesto cu roșii uscate

Pesto cu roșii uscate

Cum vă povesteam și aici, sosul pesto a depășit de mult granițele țării de origine, Italia. Și dacă v-am arătat cum să-l pregătiți din frunze de busuioc, acum este momentul unei noi rețete. De...
gem sau chutney de prune picant

Gem de prune picant

Chutney face parte din bucătăria indiană și l-am putea asemui cu un sos gros, cu gust dulce-picant. Dar noi o să-i spunem, mai simplu, gem picant. Îl puteți face din orice fel de legume...
sos harissa

Sos harissa

Dacă vă plac sosurile iuți și aromate, harissa este cea mai potrivită alegere. Provine din bucătăria nord-africană și se potrivește foarte bine cu năutul și conopida, cu carnea de pui, cu paste sau cușcuș....
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal