Maioneză rapidă
Maioneză rapidă cu ouă fierte, foarte sățioasă și ușor de pregătit. Potrivită pentru o salată de legume sau niște cartofi la cuptor.
Sos de roșii coapte
Acest sos de roșii coapte este ideal pentru a completa o omletă sau niște cartofi wedges. Este extrem de ușor de pregătit și nu exagerăm când spunem că ar trebui să-l aveți mereu în...
Sos de conopidă
Sosul de conopidă are un conținut scăzut de carbohidrați, este delicios adăugat peste paste sau legume fierte la abur.
Maioneză de post cu urzici
Usturătoare, dar sănătoase, urzicile au multiple efecte benefice pentru organism. Le-am adăugat o maioneză de post, pe care am făcut-o cu apa din conserva de năut, și am pregătit astfel un sos delicios pentru...
Sos de avocado
Sosul de avocado are consistență groasă, cremoasă și o aromă irezistibilă. Este minunat într-o salată cu frunze verzi, dar și cu nuggets de pui, legume tăiate bastonașe (ardei gras, apio, morcovi) și cartofi wedges....
Tagliatele cu dovlecei
Cinele ușor de pregătit, gustoase sunt tot ce ne dorim după o zi de muncă. Pastele și legumele se combină armonios, iar sosul de smântână aromatizat cu puțin usturoi le acompaniază perfect. Cum am...
Sos de pătrunjel cu usturoi
I se mai spune și sos chimichurri și este de origine argentiniană (sau uruguayană, cum spun alții). Este un sos foarte fresh, potrivit de aromat și se potrivește perfect și cu o friptură, dar...
Sos de ardei copți
Ne plac ardeii copți nu doar în salate, în humus sau într-o mâncare. De data aceasta, i-am folosit într-un sos cremos, cu gust dens, o adevărată plăcere să-l mănânci lângă niște chipsuri sau lângă...
Mujdei cu roșii și mărar
Mujdeiul este unul dintre cele mai iubite sosuri și are o mulțime de variante: cu smântână sau cu iaurt, cu verdeață, cu muștar sau cu roșii. Delicioase și ”parfumate” toate. Și cum legumele sau...
Sos tartar
Rețetele de sos tartar și remoulade se aseamănă foarte mult, muștarul fiind singurul ingredient care le deosebește.
Maioneză de post
Maioneza de casă este unul dintre sosurile pe care e greu să nu le folosim atunci când vorbim despre un sandviș, o salată de ton, ouă umplute sau salată de boeuf. În timp, am...
Sos bechamel
Sosul bechamel este cunoscut și sub numele de sos alb. Și, nu în ultimul rând, este unul dintre sosurile importante ale gastronomiei franceze și internaționale. Se folosește pentru sufleuri, lasagna, cartofi gratinați, dar poate...
Sos de vanilie
Dacă vreți să încercați niște clătite mai deosebite, adăugați-le în momentul servirii o porție de sos de vanilie. Sau dacă vreți să înnobilați niște rulouri cu scorțișoară, turnați deasupra lor sos de vanilie. Ori...
Maioneză de casă
Sosul de maioneză de casă este unul dintre cele mai populare din lume. Indiferent dacă alegi să-l faci cu telul ori cu mixerul, nu-ți ia mai mult de 10-15 minute să-l dai la frigider.