Acest sos de roșii coapte este ideal pentru a completa o omletă sau niște cartofi wedges. Este extrem de ușor de pregătit și nu exagerăm când spunem că ar trebui să-l aveți mereu în frigider. Nu se știe când aveți nevoie de un sos pentru bruschete sau chiar pentru a încheia o tocană.
Sos de roșii coapte
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTotal time
30
minutesIngrediente
5 roșii
1 ceapă albă
4 caței de usturoi
2 ardei iuți (sau 1 ardei gras, dacă nu vă place gustul picant)
125 ml apă
1 linguriță rasă de sare
Pătrunjel verde
zeamă de lămâie sau limetă
Cum să faceți
- Puneți roșiile, ardeii, ceapa (toate întregi) și cățeii de usturoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (s-o curățați apoi mai ușor).
- Dați tava la cuptorul bine încins, la 220 de grade, pentru 15-20 de minute.
- După ce scoateți tava, curățați roșiile, ardeii, ceapa și usturoiul de coajă. Le tăiați apoi cu cuțitul sau le puneți într-un blender împreună cu sarea, apa, puțină zeamă de lămâie sau limetă și câteva fire de pătrunjel și mixați scurt, fără să le faceți pastă. E mai gustos sosul când are mai multe texturi.
- Sosul de roșii coapte este grozav cu felii de tortilla coapte sau cu cartofi wedges ori o friptură de pui.
Tags: rosii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete