fbpx

Sos de roșii coapte

Acest sos de roșii coapte este ideal pentru a completa o omletă sau niște cartofi wedges. Este extrem de ușor de pregătit și nu exagerăm când spunem că ar trebui să-l aveți mereu în frigider. Nu se știe când aveți nevoie de un sos pentru bruschete sau chiar pentru a încheia o tocană.

Sos de roșii coapte

5.0 from 1 vote
Difficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 5 roșii

  • 1 ceapă albă

  • 4 caței de usturoi

  • 2 ardei iuți (sau 1 ardei gras, dacă nu vă place gustul picant)

  • 125 ml apă

  • 1 linguriță rasă de sare

  • Pătrunjel verde

  • zeamă de lămâie sau limetă

Cum să faceți

  • Puneți roșiile, ardeii, ceapa (toate întregi) și cățeii de usturoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (s-o curățați apoi mai ușor).
  • Dați tava la cuptorul bine încins, la 220 de grade, pentru 15-20 de minute.
  • După ce scoateți tava, curățați roșiile, ardeii, ceapa și usturoiul de coajă. Le tăiați apoi cu cuțitul sau le puneți într-un blender împreună cu sarea, apa, puțină zeamă de lămâie sau limetă și câteva fire de pătrunjel și mixați scurt, fără să le faceți pastă. E mai gustos sosul când are mai multe texturi.
  • Sosul de roșii coapte este grozav cu felii de tortilla coapte sau cu cartofi wedges ori o friptură de pui.
Tags: