fbpx

Cartofi wedges cu sos de iaurt

Cartofii wedges sunt des întâlniți în meniurile restaurantelor fast-food și sunt o bunătate. Vestea bună e că-i putem pregăti foarte ușor și acasă și vă arătăm imediat cum să faceți asta. Iar cât timp stau la cuptor, pregătiți repede și un sos de iaurt, foarte bine se potrivește cu acești cartofi.

Cartofi wedges cu sos de iaurt

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 8 cartofi (1,2 kg)

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Boia dulce

  • Praf de usturoi

  • Pentru sosul de iaurt
  • 400 g iaurt tip grecesc (o cutie mare)

  • 150 g brânză de capră

  • Praf de usturoi

  • 1 legătură de pătrunjel

  • Sare

Cum să faceți

  • Spălați cartofii foarte bine și îi puneți la fiert în apă cu sare. Din clipa în care apa clocotește, mai lăsați cartofii să fiarbă 10 minute.
  • Îi scoateți și îi tăiați în sferturi, pe lungime. Presărați sare, praf de usturoi și boiaua preferată și îi stropiți cu ulei de măsline. Coaceți 25-30 de minute la 200 de grade, cât să capete crusta aceea crocantă care ne place foarte mult, nu-i așa?
  • Între timp, pregătiți și un sos delicios. Amestecați într-un castron iaurtul, scurs de zer, brânza sfărâmată, o linguriță de praf de usturoi (sau 1-2 căței dați pe răzătoare), sare după gust și pătrunjel tocat fin.
  • Scoateți cartofii wedges din cuptor și puneți-le alături sosul grozav. Poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: