Cartofii wedges sunt des întâlniți în meniurile restaurantelor fast-food și sunt o bunătate. Vestea bună e că-i putem pregăti foarte ușor și acasă și vă arătăm imediat cum să faceți asta. Iar cât timp stau la cuptor, pregătiți repede și un sos de iaurt, foarte bine se potrivește cu acești cartofi.
Cartofi wedges cu sos de iaurt
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
8 cartofi (1,2 kg)
Ulei de măsline
Sare
Boia dulce
Praf de usturoi
- Pentru sosul de iaurt
400 g iaurt tip grecesc (o cutie mare)
150 g brânză de capră
Praf de usturoi
1 legătură de pătrunjel
Sare
Cum să faceți
- Spălați cartofii foarte bine și îi puneți la fiert în apă cu sare. Din clipa în care apa clocotește, mai lăsați cartofii să fiarbă 10 minute.
- Îi scoateți și îi tăiați în sferturi, pe lungime. Presărați sare, praf de usturoi și boiaua preferată și îi stropiți cu ulei de măsline. Coaceți 25-30 de minute la 200 de grade, cât să capete crusta aceea crocantă care ne place foarte mult, nu-i așa?
- Între timp, pregătiți și un sos delicios. Amestecați într-un castron iaurtul, scurs de zer, brânza sfărâmată, o linguriță de praf de usturoi (sau 1-2 căței dați pe răzătoare), sare după gust și pătrunjel tocat fin.
- Scoateți cartofii wedges din cuptor și puneți-le alături sosul grozav. Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete