fbpx
categoria

cu carne

mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor

Mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor

Dacă i-am fi spus mămăligă al forno, poate nu vă făceam poftă. De fapt, ”al forno” este un termen folosit în gastronomia italiană pentru orice preparat care se coace în cuptor (poate deja ați...
pui cu cartofi și muștar

Pui cu cartofi și sos de muștar

Cu siguranță nu suntem singurii care își doresc rețete în care să murdărească cât mai puține vase. Și suntem siguri că veți îndrăgi și voi noua noastră rețetă: pui cu cartofi și sos de...
pui cu sos de roșii și brânză

Pui cu sos de roșii și brânză

Cum a dat soarele, ne-a și zburat gândul la vacanțele de pe malul mării. Nu știm dacă vom ajunge sau nu prea curând la mare, dar rețeta de pui cu sos de roșii și...
friptură de spată de capră cu legume

Friptură de spată de capră cu legume

O friptură bună și fragedă are nevoie de foc mic și timp îndelungat de coacere, așa că e bine s-o puneți la cuptor încă de dimineață. N-o grăbiți, altfel carnea va rămâne tare. Alintați...
ciulama de pui

Ciulama de pui

Rețeta de ciulama are o mulțime de variante. Unele folosesc smântână pentru sos, altele laptele sau chiar sosul Bechamel ca bază pentru acest preparat. Rețeta pe care am pregătit-o este una clasică, am folosit...
pește cu sos aromat de roșii și măsline

Pește cu sos aromat de roșii și măsline

Foarte ușor de pregătit, rețeta de pește cu sos aromat de roșii și măsline este potrivită pentru masa de prânz sau pentru cina în familie. Alegeți peștele preferat, dar vă recomandăm să alegeți un...
Sardine cu sos de roșii

Sardine cu sos de roșii

Sardinele sunt o sursă importantă de vitamine (A, B2, B3, D, E și K), iod, calciu, fosfor, antioxidanți și acizi grași omega-3. Le puteți cumpăra proaspete, dar și la conservă. Carnea lor este extrem...
cotlet de porc cu sos de roșii

Cotlet de porc cu sos de roșii

Și voi vă gândiți ce să mai gătiți să împăcați toate gusturile celor din familie cu un singur preparat? Și pe noi ne frământă întrebarea, așa că am gătit această rețetă de cotlet de...
pește pane sau fish and chips

Pește pane

Poate ați auzit de fish and chips, una dintre mâncărurile preferate de englezi. Până când călătoriile vor face din nou parte din planurile noastre, am gătit și noi pește pane cu cartofi prăjiți, adică...
pui cu bere

Pui cu bere

Rețeta de pui cu bere merită încercată, mai ales că nu aveți de făcut mai nimic la ea. Noi am folosit pulpe superioare de pui, dar puteți folosi și bucăți de piept sau chiar...
plăcintă cu carne de vită

Plăcintă cu carne de vită

Plăcintele cu carne sunt sățioase, ușor de făcut și foarte aromate, mai ales dacă alegeți o aromă mediteraneană, oregano în cazul nostru.
Piept de porc cu piure grecesc

Piept de porc cu piure grecesc (skordalia)

Skordalia (unii îi mai spun scordolea) este una dintre cele mai apreciate garnituri tradiționale grecești. Este un piure de cartofi cu usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămâie și ceva verdeață proaspătă. Este delicios,...
Cordon bleu la cuptor

Cordon bleu la cuptor

Termenul „cordon bleu” se referă la un ordin special atribuit cavalerilor francezi. Se întâmpla la curtea regelui Henric al III-lea al Franței, în 1578. În timp însă, "cordon bleu" a fost tot mai mult...
Salată cu cartofi și bacon

Salată germană cu cartofi și bacon

Nu e un secret pentru nimeni faptul că nemții sunt mari iubitori de cartofi. Iar salata a cărei rețetă o regăsiți ceva mai jos se potrivește de minune cu celebrii lor wursti (cârnați), dar...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal