fbpx
categoria

cu carne

involtini sau rulouri de curcan - marius tudosiei

Involtini de curcan (rulouri de curcan cu legume)

Involtini este un termen folosit în bucătăria italiană, care nu înseamnă altceva decât rulouri din felii de carne sau legume cu diverse umpluturi. Sunt foarte ușor de pregătit și nici nu vă va lua...
Piept de curcan la cuptor by Marius Tudosiei

Piept de curcan la cuptor

Ajutată cu ceva mirodenii și legume, carnea de curcan se poate transforma într-o friptură foarte gustoasă. dar pentru asta, e importantă temperatura de coacere. Alegeți o temperatură mai joasă, un foc mai mic, și...
Piept de curcan la tigaie

Piept de curcan la tigaie

Dacă vă împiedicați de o bucată de piept de curcan prin congelator și nu știți cum să-l gătiți, am această propunere pentru voi. Deloc greu de făcut și foarte gustoasă, o să iubiți această...
salată cu curcan și maioneză de casă

Salată cu curcan și maioneză de casă

Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de...
Aripioare lipicioase

Aripioare lipicioase

Deloc complicată treaba cu aceste aripioare lipicioase. Și nu doar că le veți da la cuptor în 10 minute, dar sunt și foarte gustoase. Și nu vă întristați dacă nu aveți vreunul dintre sosuri....
vinete umplute cu carne - papuotsakia

Vinete umplute cu carne tocată (Papoutsakia)

Papoutsakia este o specialitate grecească pe care mulți am savurat-o în călătoriile noastre. În traducere, papoutsakia înseamnă pantofi (opinci), de aici și numele rețetei, care nu reprezintă altceva decât vinete umplute cu carne tocată....
pui cu portocale

Pui cu portocale

Aciditatea și aroma citricelor se potrivesc de minune cu carnea de pasăre, chiar trebuie să încercați această combinație. Noi vă arătăm cum am făcut rețeta de pui cu portocale și n-a ieșit rău deloc:...
gyros cu cartofi copți

Gyros cu cartofi copți

Cu gândul la tavernele grecești și cu dor de vacanță, am vrut să aducem Mediterana în bucătăria noastră. Așa că am ales să pregătim rețeta de gyros cu cartofi copți. Nu e gata în...
Șuberec

Șuberec cu ayran

Șuberec (sau Suberek ori Șuberek) este o plăcintă din bucătăria tătărească, cu aluat simplu, nedospit, și cu umplutură de carne tocată de vită sau oaie, sau amestec din acestea, ori brânză sărată. Nu l-am...
lahmacun Cetin Rașit

Lahmacun

Lahmacun (se citește lah-ma-giun) sau pizza turcească își are originile în Armenia și are la bază un aluat dospit, crocant și foarte fin, uns cu un strat de carne foarte bine condimentată și aromată....