fbpx

Ruladă de carne de curcan

Haideți să pregătim împreună cea mai delicioasă ruladă de curcan, potrivită și pentru copii. Și mult mai ușor și rapid de pregătit decât ați crede. Să începem!

Ruladă de carne de curcan

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de curcan

  • 1 kg ardei capia

  • 2 morcovi (mici)

  • 1 ou

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 1 legătură de mărar verde

  • 3 caței de usturoi

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1 lingură de paste de tomate

  • Cimbru uscat

  • Oregano uscat

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți ardeii la copt. Nouă ne e mai ușor să-i coacem în tavă, la cuptor, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. Îi curățați de cotoare și coji și îi lăsați la scurs.
  • Într-un castron încăpător, puneți carnea tocată, morcovii și usturoiul dați pe răzătoare, verdețurile tocate, boia, cimbru și oregano, sare și piper după gust. Apoi oul și amestecați bine de tot.
  • Ungeți o hârtie de copt cu puțin ulei de măsline și întindeți amestecul de carne într-o ”foaie” potrivit de groasă.
  • Deasupra puneți ardeiul copt și rulați cu ajutorul hârtiei de copt. Sigilați hârtia la capete și înveliți rulada și în foaie de aluminiu.
  • Dați la cuptor, la 200 de grade pentru 30-35 de minute, scoateți rulada de carne de curcan și o ungeți deasupra cu pastă de tomate, după care mai dați din nou la cuptor, să se rumenească frumos. 10-15 minute, cam așa. Poftă bună și vouă!

Rețetă video