fbpx
categoria

ciorbe / supe

ciorbă de lobodă

Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este unul dintre felurile de mâncare pe care le facem cu drag în fiecare primăvară. Ar fi și păcat să nu profităm cât mai mult de frunzele roșiatice extrem de gustoase....
supă cremă de urzici

Supă-cremă de urzici

În popor, se spune despre urzici că ”schimbă sângele” și că ne dau energia de care avem nevoie acum, primăvara. Și pentru că tot le găsim în piețe sau supermarketuri, ar fi păcat să...
supă-cremă de apio

Supă-cremă de apio

Tulpinile de apio sunt foarte crocante și aromate și au gust de țelină. Pot fi păstrate, la rece, câteva săptămâni. Le puteți consuma crude, în salate, sau le puteți transforma ușor în supă-cremă. Dacă...
supă-cremă de spanac

Supă-cremă de spanac

Această supă-cremă de spanac este foarte fină și are gustul delicat, dar bogat. Și, în plus, o puteți pregăti în doar 30 de minute.
Ciorbă de ciuperci pleurotus

Ciorbă de ciuperci pleurotus

Auziserăm multe povești pe seama acestei rețete. Așa că, vă mărturisim, a fost prima dată când am încercat și noi această ciorbă de ciuperci pleurotus sau ciorbă falsă de burtă. Și ne-a plăcut mult,...
ciorbă ardelenească de porc cu tarhon

Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon

În zona Ardealului, gospodinele ”îmbogățesc” gustul și consistența ciorbelor cu un amestec de smântână acră, fermentată, și făină. Curioși din fire, am încercat și noi amestecul. Cum am făcut rețeta de ciorbă ardelenească de...
ciorbă de perișoare a la grec

Ciorbă de perișoare a la grec

Facem ce facem și ne întoarcem cu bucurie și poftă la preparatele din bucătăria grecească. Sperăm că v-a plăcut supa de pui a la grec, așa că de această dată vă invităm la o...
supă cremă de praz caramelizat cu bacon crocant

Supă-cremă de praz caramelizat cu bacon

Pentru noi a fost o surpriză foarte plăcută această supă-cremă de praz caramelizat cu bacon. Se face simplu, este extrem de gustoasă și sățioasă.
ciorbă de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

Așa cum îi spune și numele, rețeta pe care am pregătit-o este de inspirație din bucătăria grecească. De altfel amestecul de gălbenușuri cu zeamă de lămâie poartă numele de Avgolemono, care este de altfel...
borș tărănesc cu cartofi

Borș țărănesc cu cartofi

Ușor de pregătit, o porție de borș țărănesc cu cartofi e binevenită mai ales în acele zile când simțim nevoia de ceva mai ușor, fără carne.
ciorbă de fasole galbenă păstăi

Ciorbă de fasole galbenă păstăi

Nu știm care-i sunt originile, dar această ciorbă de fasole galbenă păstăi are un gust minunat. Și e și foarte ușor de pregătit. Așa că dacă aveți vreo pungă de fasole rătăcită prin congelator,...
Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace

I se mai spune și ciorba petrecăreţilor, mai ales după mese îmbelșugate ori după nopți de petrecere. Și pe cât e de de simplu de pregătit, pe atât e de gustoasă. Vedeți rețeta video...
ciorbă de dovlecei

Ciorbă de dovlecei

Supele și ciorbele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru din fiecare zi. Sunt hrănitoare și sățioase, se pregătesc ușor și le poți mânca și la 2-3 zile după ce le-ai gătit. Așa...
supă cremă de dovleac

Supă-cremă de dovleac

Dovleacul este un deliciu foarte sănătos: sărac în calorii, fără grăsimi saturate ori colesterol. Este foarte bogat în fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine, betacaroten. Și este grozav la gust și când îl folosiți într-un...
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal