Supa-cremă conopidă coaptă s-ar putea să nu vi se pară prea atrăgătoare… dacă nu vă place această legumă. Vă ispitim totuși s-o încercați, pentru că rețeta pe care am făcut-o este foarte gustoasă. Și vă spunem un secret: prin coacere, conopida devine dulceagă și nici mirosul ei nu mai este atât de pregnant.
Supă-cremă de conopidă coaptă
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp de coacere
25
minuteTimp total
40
minutesIngrediente
1 conopidă, tăiată în buchețele (aproximativ 1 kg)
100 g bacon feliat
60 g unt + 40 g (opțional)
1 ceapă roșie tăiată
4 caței de usturoi
1 l apă fierbinte
Zeamă de lămâie
Ulei de măsline
Sare
Piper
Nucșoară
Pătrunjel (opțional)
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 220 de grade. Puneți buchețelele de conpidă și ustroiul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Stropiți cu 2 linguri de ulei și dați la cuptor pentru 25 minute, până se caramelizează ușor.
- Prăjiți baconul într-o tigaie fără grăsime. Îl scoateți pe o farfurie tapetată cu șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Într-o oală, puneți 60 g unt și un strop de ulei și căliți ceapa până devine translucidă, 3-5 minute.
- Păstrați 4-5 buchete de conopidă coaptă (pentru decor), iar pe restul le puneți cu apa și usturoiul copt la fiert, pentru 20 minutes.
- Dați deoparte, blendați cu mixerul vertical, asezonați cu nucșoară și zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Noi am mai adăugat un cub de unt (40 g), să fie gustul și mai bogat. Mai mixați câteva secunde.
- Puneți în castroane, decorați cu bacon crocant, buchețele de conopidă și pătrunjel, dacă vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete