fbpx

Supă-cremă de conopidă coaptă

supă-cremă de conopidă coaptă

Supa-cremă conopidă coaptă s-ar putea să nu vi se pară prea atrăgătoare… dacă nu vă place această legumă. Vă ispitim totuÈ™i s-o încercaÈ›i, pentru că reÈ›eta pe care am făcut-o este foarte gustoasă. Și vă spunem un secret: prin coacere, conopida devine dulceagă È™i nici mirosul ei nu mai este atât de pregnant.

supă-cremă de conopidă coaptă

Supă-cremă de conopidă coaptă

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp de coacere

25

minute
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 1 conopidă, tăiată în bucheÈ›ele (aproximativ 1 kg)

  • 100 g 100 bacon feliat

  • 60 g 60 unt + 40 g (opÈ›ional)

  • 1 1 ceapă roÈ™ie tăiată

  • 4 4 caÈ›ei de usturoi

  • 1 l 1 apă fierbinte

  • Zeamă de lămâie

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • NucÈ™oară

  • Pătrunjel (opÈ›ional)

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 220 de grade. PuneÈ›i bucheÈ›elele de conpidă È™i ustroiul pe tava tapetată cu hârtie de copt. StropiÈ›i cu 2 linguri de ulei È™i daÈ›i la cuptor pentru 25 minute, până se caramelizează uÈ™or.
  • PrăjiÈ›i baconul într-o tigaie fără grăsime. ÃŽl scoateÈ›i pe o farfurie tapetată cu È™ervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • ÃŽntr-o oală, puneÈ›i 60 g unt È™i un strop de ulei È™i căliÈ›i ceapa până devine translucidă, 3-5 minute.
  • PăstraÈ›i 4-5 buchete de conopidă coaptă (pentru decor), iar pe restul le puneÈ›i cu apa È™i usturoiul copt la fiert, pentru 20 minutes.
  • DaÈ›i deoparte, blendaÈ›i cu mixerul vertical, asezonaÈ›i cu nucÈ™oară È™i zeamă de lămâie, sare È™i piper după gust. Noi am mai adăugat un cub de unt (40 g), să fie gustul È™i mai bogat. Mai mixaÈ›i câteva secunde.
  • PuneÈ›i în castroane, decoraÈ›i cu bacon crocant, bucheÈ›ele de conopidă È™i pătrunjel, dacă vă place.

Rețetă video

Tags: