fbpx

Ciorbă de cartofi

ciorba de cartofi

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de ciorbă de cartofi. Dafinul și oregano aduc mai multă aromă și gust ciorbei noastre, foarte potrivită și într-o zi de post.

ciorba de cartofi

Ciorbă de cartofi

4.5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 5 cartofi

  • 2 morcovi

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 țelină potrivită

  • 1 ceapă

  • 500 g roșii, tăiate cubulețe (sau 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu)

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 2 foi de dafin

  • 2 frunze de țelină

  • 2 l apă

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de leuștean

  • ½ linguriță tarhon uscat

  • Oregano uscat (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți la căit în uleiul bine încins ceapa, morcovii și țelina, nu mai mult de 2-3 minute. Adăugați cartofii tăiați cuburi, potrivit de mari, și lăsați legumele 10-15 minute la călit, pe foc potrivit.
  • Puneți apa (sau supa clară de legume), sare, dafinul și frunzele de țelină. Acoperiți și lăsați să fiarbă în clocote 15-20 de minute.
  • E timpul să adăugați ardeiul gras, roșiile și puțin oregano – se potrivește foarte bine cu cartofii. Mai lăsați să fiarbă 10-15 minute.
  • Scoateți dafinul și frunzele de țelină, adăugați verdeața și tarhonul, dacă-l preferați, amestecați și închideți focul.

Rețetă video

Tags: