Cea mai simplă și gustoasă rețetă de ciorbă de cartofi. Dafinul și oregano aduc mai multă aromă și gust ciorbei noastre, foarte potrivită și într-o zi de post.
Ciorbă de cartofi
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
5 cartofi
2 morcovi
1 ardei gras roșu
1 țelină potrivită
1 ceapă
500 g roșii, tăiate cubulețe (sau 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu)
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 foi de dafin
2 frunze de țelină
2 l apă
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de leuștean
½ linguriță tarhon uscat
Oregano uscat (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Puneți la căit în uleiul bine încins ceapa, morcovii și țelina, nu mai mult de 2-3 minute. Adăugați cartofii tăiați cuburi, potrivit de mari, și lăsați legumele 10-15 minute la călit, pe foc potrivit.
- Puneți apa (sau supa clară de legume), sare, dafinul și frunzele de țelină. Acoperiți și lăsați să fiarbă în clocote 15-20 de minute.
- E timpul să adăugați ardeiul gras, roșiile și puțin oregano – se potrivește foarte bine cu cartofii. Mai lăsați să fiarbă 10-15 minute.
- Scoateți dafinul și frunzele de țelină, adăugați verdeața și tarhonul, dacă-l preferați, amestecați și închideți focul.
Rețetă video
Tags: cartofi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete