Din doar câteva legume, puține mirodenii și ceva apă puteți face o supă concentrată de legume (stock de legume) foarte gustoasă. Și care poate fi bază pentru orice preparat, fie că vorbim despre o supă sau ciorbă, fie despre o mâncare de legume, pilaf sau despre o tocăniță.
Ingrediente
2 cepe
1 praz
5 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
2 rădăcini de pătrunjel
2 ardei grași
1 cățel de usturoi (pentru aromă)
Boabe de piper
Boabe de ienibahar
Foi de dafin
Cimbru uscat
Sare
Cum să faceți
- Curățați legumele și puneți-le într-o oală încăpătoare. Turnați apă rece deasupra, puneți mirodeniile.
- Puneți oala pe foc mare și când începe să fiarbă reduceți flacăra și lăsați să fiarbă acoperit 90 de minute.
- Scoateți legumele și strecurați supa stock de legume.
- După ce s-a răcit, o puteți pune în pungi cu închidere ermetică sau în sticle de plastic pe care le puneți în congelator. Sau, dacă urmează s-o folosiți în zilele următoare, o puteți păstrați în frigider.