fbpx

Supă-cremă de spanac și praz

Rețeta de supă-cremă de spanac și praz este extrem de ușor de pregătit. Am adus consistență supei-cremă cu orez, dar îl puteți înlocui cu 2-3 cartofi. Smântâna și untul îmbogățesc gustul, dar puteți renunța la ele dacă pregătiți supa într-o zi de post. În acest caz, i-am adăuga puțin oregano uscat, se potrivește foarte bine cu spanacul.

Supă-cremă de spanac și praz

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 3 fire de praz

  • 100 g orez

  • 150 g spanac

  • 2 l apă fierbinte (sau supă de legume)

  • 60 g unt

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 4 c ăței de usturoi, tăiați

  • 100 g smântână

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați părțile albe și fragede de la praz în bucăți de 1-2 cm.
  • Puneți untul și uleiul într-o oală, adăugați prazul. Gătiți 8-10 minute.
  • Puneți usturoiul și orezul, condimentați bine cu sare si piper și gătiți timp de 1-2 minute.
  • Adăugați apa fierbinte și aduceți totul la fierbere. Apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă până înflorește orezul, aproximativ 30 de minute.
  • Puneți și frunzele de spanac și lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi luați oala de pe foc.
  • Mixați cu blenderul vertical, adăugați smântână, potriviți gustul de sare și piper, dacă mai e nevoie. Dacă supa-cremă e prea consistentă, o subțiați cu apă fierbinte. Noi i-am adăugat și brânză telemea de capră în farfurie și n-a fost deloc rău.

Rețetă video