Rețeta de supă-cremă de spanac și praz este extrem de ușor de pregătit. Am adus consistență supei-cremă cu orez, dar îl puteți înlocui cu 2-3 cartofi. Smântâna și untul îmbogățesc gustul, dar puteți renunța la ele dacă pregătiți supa într-o zi de post. În acest caz, i-am adăuga puțin oregano uscat, se potrivește foarte bine cu spanacul.
Supă-cremă de spanac și praz
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
3 fire de praz
100 g orez
150 g spanac
2 l apă fierbinte (sau supă de legume)
60 g unt
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
4 c ăței de usturoi, tăiați
100 g smântână
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați părțile albe și fragede de la praz în bucăți de 1-2 cm.
- Puneți untul și uleiul într-o oală, adăugați prazul. Gătiți 8-10 minute.
- Puneți usturoiul și orezul, condimentați bine cu sare si piper și gătiți timp de 1-2 minute.
- Adăugați apa fierbinte și aduceți totul la fierbere. Apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă până înflorește orezul, aproximativ 30 de minute.
- Puneți și frunzele de spanac și lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi luați oala de pe foc.
- Mixați cu blenderul vertical, adăugați smântână, potriviți gustul de sare și piper, dacă mai e nevoie. Dacă supa-cremă e prea consistentă, o subțiați cu apă fierbinte. Noi i-am adăugat și brânză telemea de capră în farfurie și n-a fost deloc rău.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete