fbpx

Ciorbă de fasole verde

Ciorba de fasole verde este propunerea pe care v-o facem pentru zilele de post sau pentru cele în care vreți să mâncați ceva mai ușor. Am pus în ea multe legume și am făcut-o mai deasă, să-i dăm gust mai bun. Am acrit-o cu zeamă de lămâie, i-am pus mult pătrunjel verde și ne-a părut tare rău că n-am avut și o mână bun de leuștean, dar dacă aveți drum pe la piață, să-l treceți pe lista de cumpărături.  

Ciorbă de fasole verde

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 300 g fasole verde

  • 1 ceapă

  • 3 morcovi

  • 2 rădăcini de păstârnac

  • 2 cartofi

  • 1 țelină mică

  • 1 ardei gras

  • 1 cutie de roșii tocate în suc propriu

  • 2 l apă

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • lamâie

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina la călit în uleiul încins pentru 3 minute.
  • Completați cu fasolea, cartofii, apă și sare după gust. Lăsați să fiarbă, acoperit, pentru 20 de minute.
  • După ce legumele s-au fiert, puneți ardeiul gras tăiat cubulețe și roșiile din conservă și mai lăsați să fiarbă 10 minute.
  • Stingeți focul, puneți zeamă de lămâie după gust (noi am pus zeama de la 1 ½ lămâi) și pătrunjel verde. Am fi pus și o mână bună de leuștean, dar n-am apucat să ajungem la piață.

Rețetă video

Tags: