fbpx

Brownie cu banane

Brownie cu banane este un desert fără zahăr adăugat și conține doar 3 ingrediente de bază: banane, unt de arahide și cacao. Este o prăjitură simplă, foarte sățioasă, gata în 25 de minute. La finalul rețetei vă lăsăm și câteva informații nutriționale, poate vă sunt de folos.

Brownie cu banane

5.0 from 1 vote
Course: de post, desert, Rețete
Bucăți

20

bucăți
Timp preparare

5

minutes
Timp de coacere

20

minutes
Total time

25

minutes

Ingrediente

  • 4 banane foarte coapte (425 g)

  • 125 g unt de arahide (fără zahăr)

  • 30 g cacao (am folosit cu conținut ridicat de grăsime, 20-22%)

  • 50 g ciocolată 50% cacao (opțional)

  • 1/2 plic praf de copt

  • Nuci pentru decor (opțional)

  • Un praf de sare

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade, fără ventilație. Tapetați cu hârtie de copt o tavă cu laturile de 20 cm.
  • Zdrobiți bananele cu furculița într-un castron sau într-un mixer.
  • Adăugați untul de arahide, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați-le până se încorporează complet.
  • Adăugați ciocolata tăiată mărunt și transferați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți 17-20 de minute sau până când capătă crustă la suprafață. Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o tăia.
  • Am tăiat-o în 20 de bucăți, de aproximativ 30 g fiecare.
  • Info nutriționale
    Un pătrățel de brownie are 73 Kcal, 2,1 g proteine, 4,33 g lipide, 8 g carbohidrați, 1,5 g fibre

Sfaturi

  • Pentru gust mai dulce, puteți adăuga:
    Stevia lichidă – maxim 5 picături
    Sirop de arțar – 50-60g
    Zahăr brun – 2 linguri
  • Nu coaceți prea mult prăjitura, va continua să se gătească pe măsură ce se răcește.
  • Folosiți un blender sau un robot de bucătărie pentru mărunțirea bananelor. Compoziția va fi mult mai fină și aerată.
  • Păstrați desertul la frigider, cel mult 5 zile.