Brownie cu banane este un desert fără zahăr adăugat și conține doar 3 ingrediente de bază: banane, unt de arahide și cacao. Este o prăjitură simplă, foarte sățioasă, gata în 25 de minute. La finalul rețetei vă lăsăm și câteva informații nutriționale, poate vă sunt de folos.
Brownie cu banane
Bucăți
20
bucățiTimp preparare
5
minutesTimp de coacere
20
minutesTotal time
25
minutesIngrediente
4 banane foarte coapte (425 g)
125 g unt de arahide (fără zahăr)
30 g cacao (am folosit cu conținut ridicat de grăsime, 20-22%)
50 g ciocolată 50% cacao (opțional)
1/2 plic praf de copt
Nuci pentru decor (opțional)
Un praf de sare
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 180 de grade, fără ventilație. Tapetați cu hârtie de copt o tavă cu laturile de 20 cm.
- Zdrobiți bananele cu furculița într-un castron sau într-un mixer.
- Adăugați untul de arahide, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați-le până se încorporează complet.
- Adăugați ciocolata tăiată mărunt și transferați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți 17-20 de minute sau până când capătă crustă la suprafață. Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o tăia.
- Am tăiat-o în 20 de bucăți, de aproximativ 30 g fiecare.
- Info nutriționale
Un pătrățel de brownie are 73 Kcal, 2,1 g proteine, 4,33 g lipide, 8 g carbohidrați, 1,5 g fibre
Sfaturi
- Pentru gust mai dulce, puteți adăuga:
Stevia lichidă – maxim 5 picături
Sirop de arțar – 50-60g
Zahăr brun – 2 linguri - Nu coaceți prea mult prăjitura, va continua să se gătească pe măsură ce se răcește.
- Folosiți un blender sau un robot de bucătărie pentru mărunțirea bananelor. Compoziția va fi mult mai fină și aerată.
- Păstrați desertul la frigider, cel mult 5 zile.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete