Pentru această delicioasă ciorbă țărănească de porc aveți nevoie de o bucată de carne de porc (puteți folosi și costițele proaspete) și câteva legume. Noi am acrit-o cu zeamă de lămâie, dar o puteți înlocui cu zeamă de corcodușe sau borș, dacă-l preferați. E nemaipomenit de bună acrită și cu zeamă de varză, dacă e sezonul ei.
Ciorbă țărănească de porc
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
55
minutesTimp total
1
hourIngrediente
500 g carne de porc (pulpă, spată)
1 ceapă
2 morcovi
1 păstârnac
1 pătrunjel rădăcină
1 țelină potrivită
1 ardei gras
1/4 varză albă, tăiată fideluță
3 cartofi
1 cutie de roșii tocate în suc propriu
1 frunză de dafin
1 legătură de leuștean
1 legătură de pătrunjel
Zeamă de lămâie/oțet (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Puneți carnea, tăiată în cubulețe, la fiert în 1,5 l de apă rece. Puneți o linguriță de sare și frunza de dafin și lăsați să fiarbă 30 de minute, Luați spuma ori de câte ori se formează.
- După ce carnea e moale, o puteți străpunge ușor cu furculița, adăugați legumele tăiate cubulețe, mai puțin ardeiul și varza. Lăsați să fiarbă 20 de minute, apoi puneți și legumele păstrate și roșiile din conservă și mai țineți pe foc 10 minute.
- Luați de pe foc, potriviți gustul de sare și de acru, caz în care adăugați zeamă de lămâie sau oțet. Puneți și verdeața și acoperiți oala cu un capac.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini