fbpx

Ciorbă de legume dreasă cu smântână

”De la supă încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție. Fie că e de legume sau are și carne, fie că mâncați caldă sau rece, fie că e acră sau dulce, reconsiderați ciorba/supa în alimentația zilnică. E cea mai simplă formă de a consuma legume” spune dr. Mihaela Bilic. Și nu doar că îi dăm dreptate, dar vă lăsăm și o rețetă grozavă de ciorbă de legume dreasă cu smântână. Este foarte gustoasă!

Ciorbă de legume dreasă cu smântână

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 morcovi, potriviți

  • 1 legătură de ceapă verde (sau 1 ceapă uscată)

  • 2 cartofi

  • 1 țelină mică

  • 1 păstârnac

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 dovlecel

  • 200 g smântână

  • 50 g unt

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • 2 l apă

  • 1 foaie de dafin

  • 2 frunze de țelină

  • 1/4 varză albă

  • Zeama de lămâie

  • Pătrunjel verde

  • Oregano uscat (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Căliți ceapa, rădăcinoasele și cartofii în amestecul de unt și ulei. Puneți și un praf de sare, acoperiți și le țineți pe foc 8-10 minute.
  • Adăugați apa, oregano, dafinul, frunzele de țelină, acoperiți și lăsați să fiarbă în clocote 15 minute.
  • Puneți varza tăiată fideluță, dovlecelul și ardeiul gras și mai lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Stingeți focul, scoateți frunzele de țelină, dafinul și puneți 2-3 polonice de zeamă fierbinte peste smântână, amestecați, apoi turnați amestecul în oala cu ciorbă.
  • Acriți cu zeamă de lămâie, după gust, și puneți verdeața. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: