fbpx

Supă deasă de roșii cu fasole boabe și fidea

supă deasă de roșii cu fasole și fidea

De multe ori, o mâncare gustoasă este suficientă pentru a ne face ziua mai bună. Așa că ne-am gândit să vă propunem o supă deasă de roșii cu fasole boabe și fidea, ușor de pregătit și care are un gust minunat. O să vă convingeți dacă o pregătiți, vă lăsăm mai jos rețeta.

supă deasă de roșii cu fasole și fidea

Supă deasă de roșii cu fasole boabe și fidea

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Total time

50

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 1 cutie de fasole boabe, scursă și clătită

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • 1 țelină

  • 2 caței de usturoi

  • 2 linguri de pastă de roșii (bulion)

  • 100 g fidea

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1,5 l apă sau supă clară de legume

  • Sare

  • Piper negru

Cum să faceți

  • Tăiați mărunt toate legumele. Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță mare, cu capac. Adăugați ceapa, morcovii și țelina, asezonați cu puțină sare și piper. Gătiți aproximativ 10 minute, amestecand din când în când, până când legumele se înmoaie.
  • Adăugați usturoiul și după un minut puneți și pasta de roșii. Mai fierbeți 3-5 minute.
  • Pune conserva de roșii, acoperiți cu un capac și aduceți încet la fierbere, moment în care mai reduceți flacăra și gătiți timp de 15 minute.
  • Adăugați fasolea și fideaua și gătiți încă 6-8 minute sau până când pastele sunt fierte. Dacă supa este prea groasă, adăugați puțină apă fierbinte pentru a obține consistența dorită.
  • Asezonați după gust cu sare și piper imediat ce ați luat-o de pe foc.
Tags: