Borș de sfeclă
Nu știm care e rețeta lui originală, dar noi am mâncat prima dată acest bors de sfeclă în zona Sucevei și ne-a plăcut. Este gustos și foarte sățios, mai ales că la final i-am...
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon
Carnea de porc, mai ales dacă e afumată, se împacă foarte bine cu aroma de tarhon. Cel mai potrivit, mai ales în ciorbe, este tarhonul murat, pe care și noi l-am preferat. Ciorba ardelenească...
Supă-cremă de păstârnac și mere
Păstârnacul, dulce și cremos ca textură, asociat cu gustul puțin acrișor al mărului ne-a surprins până și pe noi. Și înclinăm să spunem că este una dintre combinațiile perfecte pentru anotimpul rece. Iar dacă...
Ciorbă de linte și năut
Lintea și năutul sunt două ingrediente ce nu ar trebui să lipsească din nicio cămară. Le preferăm pe cele la conservă, în apă cu sare, pentru că sunt foarte ușor de gătit și scutim...
Supă-cremă de cartofi
Mâncarea nu ne va ajuta să rezolvăm vreo problemă, dar sunt zile, momente și situații când pur și simplu avem nevoie de o formă de alinare. Iar o supă-cremă de cartofi este tot ce...
Ciorbă de linte și roșii
Supa de linte este senzațională, sperăm că ați încercat rețeta noastră. Dar ați încercat până acum ciorba de linte și roșii? Este MI-NU-NA-TĂĂĂĂĂĂ! Și gustoasă, și foarte ușor de făcut și gata în 30...
Ciorbă de pui
După o zi de muncă, nu puțini suntem cei care ar prefera un castronel de ciorbă la cină. Și dacă n-o aveți, dar vă e gândul la ea, vă lăsăm rețeta noastră de ciorbă...
Supă de roșii cu zdrențe de ou
Fără să fim lipsiți de modestie, dar rețeta noastră de supă de roșii cu zdrențe de ou a ieșit fabuloasă. Și știm și de ce: roșiile au fost din acelea mari, cărnoase și foarte...
Tarator sau supă rece de iaurt și castraveți
Este posibil să o găsiți în multe varietăți, anumite ingrediente lipsind sau fiind pur și simplu înlocuite. Dar oricum ar fi, tarator sau supa rece de iaurt și castraveți este exact ceea ce aveți...
Supă-cremă de dovlecei
Dovleceii conțin 90% apă, au puține calorii și îi puteți folosi într-o mulțime de rețete: budinci, plăcinte ori umpluți cu brânză! Sau într-o supă-cremă, gustoasă și ușor de pregătit, exact cum vă place!
Ciorbă de legume
Până să scrieți o nouă listă de cumpărături, mai aruncați o privire prin frigider și vedeți ce mai aveți prin el! Noi așa am făcut și am și pus de-o ciorbă cu legume. Simplă,...
Ciorbă de varză nouă
Nu spunem că este o ciorbă de dietă, mai ales că noi am mâncat-o cu smântână, dar rețeta noastră de ciorbă de varză nouă este foarte gustoasă și are puține calorii dacă alegeți să...
Ciorbă de salată verde cu afumătură
Rețeta de ciorbă de salată verde cu afumătură este specifică părții de vest a țării, dar cu siguranță cine a pregătit-o o dată, nu are cum să-i uite gustul. I se mai spune și...
Ciorbă de lobodă
Ciorba de lobodă este unul dintre felurile de mâncare pe care le facem cu drag în fiecare primăvară. Ar fi și păcat să nu profităm cât mai mult de frunzele roșiatice extrem de gustoase....