fbpx

Ciorbă de linte și năut

ciorbă de linte și năut

Lintea și năutul sunt două ingrediente ce nu ar trebui să lipsească din nicio cămară. Le preferăm pe cele la conservă, în apă cu sare, pentru că sunt foarte ușor de gătit și scutim astfel mult timp pe care ar trebui să-l dedicăm fierberii lor.
Aflați din rețeta video de mai jos cum să faceți ciorba de linte și năut, o rețetă de post sățioasă și gustoasă.

ciorbă de linte și năut

Ciorbă de linte și năut

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie 1 de linte

  • 1 cutie 1 de năut

  • 1 cutie 1 de roÈ™ii în suc propriu

  • 1 1 ceapă

  • 2 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1 1 ardei gras roÈ™u

  • 1 linguriță 1 de pastă de tomate

  • Cimbru uscat (1-2 crenguÈ›e)

  • 2 2 foi de dafin

  • 1 1 lamâie

  • 1,5 1,5 l apă

  • Pătrunjel

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul tăiate mărunt în puÈ›in ulei încins.
  • AdăugaÈ›i ardeiul gras È™i după ce s-a înmuiat puneÈ›i pasta de tomate.
  • PuneÈ›i roÈ™iile cu tot cu suc, cimbrul, dafinul È™i un praf de sare. După ce a dat 2-3 clocote, puneÈ›i apa È™i fierbeÈ›i 10 minute.
  • PuneÈ›i È™i năutul È™i mai lăsaÈ›i să fiarbă 15 minute. Apoi adăugaÈ›i lintea scursă È™i mai È›ineÈ›i pe foc 10 minute.
  • La final, puneÈ›i zeama de lămâie, după gust, È™i verdeață din belÈ™ug.

Rețetă video

Tags: