fbpx

Ciorbă de linte și năut

ciorbă de linte și năut

Lintea și năutul sunt două ingrediente ce nu ar trebui să lipsească din nicio cămară. Le preferăm pe cele la conservă, în apă cu sare, pentru că sunt foarte ușor de gătit și scutim astfel mult timp pe care ar trebui să-l dedicăm fierberii lor.
Aflați din rețeta video de mai jos cum să faceți ciorba de linte și năut, o rețetă de post sățioasă și gustoasă.

ciorbă de linte și năut

Ciorbă de linte și năut

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de linte

  • 1 cutie de năut

  • 1 cutie de roșii în suc propriu

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 linguriță de pastă de tomate

  • Cimbru uscat (1-2 crenguțe)

  • 2 foi de dafin

  • 1 lamâie

  • 1,5 l apă

  • Pătrunjel

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei încins.
  • Adăugați ardeiul gras și după ce s-a înmuiat puneți pasta de tomate.
  • Puneți roșiile cu tot cu suc, cimbrul, dafinul și un praf de sare. După ce a dat 2-3 clocote, puneți apa și fierbeți 10 minute.
  • Puneți și năutul și mai lăsați să fiarbă 15 minute. Apoi adăugați lintea scursă și mai țineți pe foc 10 minute.
  • La final, puneți zeama de lămâie, după gust, și verdeață din belșug.

Rețetă video

Tags: